روسیه: ترکیه در حال تبدیل شدن به کشوری غیر دوست است

۲۰ تیر ۱۴۰۲ | ۱۸:۱۸ کد : ۲۰۲۰۵۸۹ سرخط اخبار

نماینده ارشد شورای فدراسیون روسیه گفت، ترکیه به دلیل سیاست‌هایش نسبت به شبه نظامیان گروه افراطی آزوف و مسیر پیوستن اوکراین به ناتو، در حال از بین بردن دوستی خود با مسکو و پیوستن به جرگه کشورهای غیردوست است.

به گزارش ایسنا، به نوشته خبرگزاری تاس، ویکتور بوندارف، رئیس کمیته دفاع و امنیت شورای فدراسیون روسیه، ترکیه را متهم کرد به این که با توجه به سیاست‌هایش نسبت به نقل‌وانتقال فرماندهان گروه افراطی آزوف و حمایتش از مسیر پیوستن اوکراین به ائتلاف ناتو "دارد تبدیل به کشوری غیر دوست می‌شود."

به گفته این قانونگذار ارشد روسیه، ترکیه و روسیه توافق کرده‌ بودند که شبه نظامیان افراطی آزوف تا پایان جنگ اوکراین در ترکیه باقی بمانند اما حالا آنها به خانه برگشته‌اند. او همچنین از ترکیه به سبب حمایتش از مسیر پیوستن اوکراین به ائتلاف آتلانتیک شمالی انتقاد کرد.

بوندارف تصریح کرد: "نقل و انتقال فرماندهان گروه شبه نظامی آزوف از خاک ترکیه به کی‌یف منجر به نقض توافقات حاصل شده میان دو کشور می‌شود. همچنین بیانیه‌های ترکیه درباره تسریع پیوستن اوکراین به ناتو نشان می‌دهند آنکارا دارد وضعیت خود به عنوان یک کشور بی طرف را کنار گذاشته و به جرگه کشورهای غیردوست می‌پیوندد."

به گفته این قانونگذار روس، ترکیه "به دلیل اعمال فشارهای ناتو" و تصمیم روسیه برای پایان دادن به توافق غلات چنین تصمیماتی را اتخاذ کرده است.

چند روز پیش فرماندهان گروه افراطی اوکراینی آزوف که مستقر در شهر ماریوپل بودند و به اسارت نیروهای روسی درآمده و بعدا در اختیار ترکیه گذاشته شده بودند، در چارچوب سفری که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین به ترکیه داشت، به خانه بازگشتند.

زلنسکی بعد از بازگشت از سفرش به ترکیه، پنج نفر از فرماندهان این یگان اوکراینی شرکت کننده در درگیری‌های ماریوپل را به خانه برگرداند.  روسیه این رخداد را نقض مفاد یک توافق بر سر تبادل زندانیان که سال گذشته میلادی میلادی برقرار شد خواند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز شنبه گفت، آنکارا تحت این توافق تبادل زندانی متعهد شده بود این افراد را در ترکیه حفظ کند و همچنین از این موضوع شکایت کرد که از پیش مسکو در جریان این تصمیم قرار نگرفت.

زلنسکی پس از بازگشتش با فرماندهان یگان افراطی آزوف به اوکراین از اردوغان به سبب کمکش به آزادی این سربازان تشکر کرده و متعهد شد که همه اسرای اوکراینی دیگر را به خانه برگرداند.

گروهی از شبه‌نظامیان گردان افراطی آزوف در ماه‌های ابتدایی حمله روسیه به اوکراین در یک مجتمع صنعتی در ماریوپل در برابر پیشروی نیروهای روس مقاومت کردند. آنها در ماه مه سال ۲۰۲۲ به اسارت روسیه درآمدند. پنج نفر از فرماندهان گردان آزوف چند ماه بعد در جریان مبادله اسرا بین اوکراین و روسیه به ترکیه انتقال یافتند.

روسیه، یگان آزوف را گروهی «تروریستی» و «نئونازی» می‌خواند. در مقابل شبه‌نظامیان آزوف به دلیل مقاومتشان در مجتمع صنعتی ماریوپل در اوکراین محبوبیت زیادی کسب کردند.


( ۴ )

نظر شما :

سراج الدین حقانی ۲۱ تیر ۱۴۰۲ | ۱۲:۲۰
دلیلش این است قدر ایران را نمی دانید و برای ترکیه خوش رقصی می کنید. البته حق دارید چون از خیلی لحاظ بخصوص از لحاظ دیپلماسی از ما سر تر هستند و ما مدام خودمان را در موضع ضعف قرار می‌دهیم. ما اگر صحیح برخورد کنیم، خود به خود احترام دیگران را نیز بدست می‌آوریم.