اوج گیری جنگ اوکراین

تهدید اتمی روسیه را جدی بگیریم؟!

۰۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۰ کد : ۲۰۱۷۱۸۲ اخبار اصلی آسیا و آفریقا
به نظر می رسد که تهدید غیرمستیم هسته ای جدید مسکو در پی آن بود که گروهی متشکل از ۹ کشور از جمله انگلیس، لهستان و هلند متعهد به پیگیری مجموعه‌ای بی‌سابقه از کمک‌های اهدایی تسلیحاتی به اوکراین شامل تانک‌های جنگی پیشرفته شده‌اند. لذا باید آن را جدی گرفت
تهدید اتمی روسیه را جدی بگیریم؟!

حسین فاطمی، روزنامه نگار

دیپلماسی ایرانی: رئیس شورای امنیت ملی روسیه بار دیگر تهدید به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای روسیه کرد. دیمیتری مدودف که از نزدیکان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور این کشور به شمار می‌رود، در توئیتر خود نوشت: «افراد خوب سیاسی عقب مانده در داووس تکرار کردند کهبرای دستیابی به صلح، روسیه باید شکست بخورد. هیچ یک از آنها متوجه نمی شوند که شکست یک قدرت هسته‌ای در یک جنگ متعارف می‌تواند به یک جنگ هسته‌ای منجر شود.» وی در ادامه آورده است: «قدرت‌های هسته‌ای در درگیری‌های بزرگی که برای سرنوشتشان حیاتی است شکست نخورده‌اند.»

به نظر می رسد که این تهدید غیرمستیم هسته ای مسکو در پی آن بود که گروهی متشکل از ۹ کشور از جمله انگلیس، لهستان و هلند متعهد به پیگیری مجموعه‌ای بی‌سابقه از کمک‌های اهدایی تسلیحاتی به اوکراین شامل تانک‌های جنگی پیشرفته شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در این بیانیه که مشترکا از سوی این کشورها منتشر شد، آمده است: «ما متعهد می‌شویم به این که به صورت گروهی تحویل مجموعه‌ای بی سابقه از کمک‌های اهدایی برای ارتش اوکراین شامل تانکهای جنگی اصلی، ادوات توپخانه سنگین، مهمات ضد هوایی و خودروهای رزمی مخصوص پیاده نظام را پیگیری کنیم.» این بیانیه که در وبسایت دولت انگلیس انعکاس پیدا کرد، مشترکا از سوی وزرای دفاع انگلیس، استونی،‌ لهستان، لتونی و لیتوانی به همراه نمایندگان دانمارک، جمهوری چک، هلند و اسلواکی بعد از نشست آنها در استونی منتشر شد.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش کرد، سوئد روز پنج شنبه به ارسال یک سلاح توپخانه هوویتزر تحت عنوان توپخانه «آرچر» که ماه‌ها مورد درخواست اوکراین بوده، به همراه موشکهای ضدتانک و خودروهای زرهی دیگر برای کی‌ِیف متعهد شده است. اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد در یک کنفرانس خبری گفت که دولتش با یک بسته سه بخشی کمک های نظامی برای اوکراین موافقت کرده و این بسته شامل «تصمیم برای نخستین بار به منظور شروع کردن تحویل سیستم توپخانه آرچر به اوکراین» می‌شود.
دولت سوئد که با کمک‌های تسلیحات به اوکراین دکترین خودش برای عدم تحویل سلاح به یک کشور درگیر در جنگ را نقض کرده همچنین اعلام کرد، تصمیم دارد ۵۰ خودروی زرهی 90 CV- و موشک‌های ضد تانک قابل حمل NLAW را هم برای اوکراین بفرستد. کریسترسون ادعا کرد: "این حمایت نظامی قاطع است و می‌تواند در جبهه جنگ در اوکراین وضعیت را در خصوص اینکه چه کسی ابتکار عمل را در زمستان جاری به دست بگیرد تغییر دهد."

بر اساس این گزارش، تصمیم روز پنج شنبه دولت سوئد به این معنی است که حالا نیروهای مسلح سوئد این وظیفه را پیدا می‌کنند که دست به تدارکات برای شروع تحویل سلاح توپخانه‌ای آرچر به اوکراین بزنند.پل جانسون، وزیر دفاع سوئد بیان کرد، دولتش از ارتش سوئد خواسته توصیه خود درباره اینکه امکان ارسال چه تعداد از سلاح های توپخانه ای آرچر موجود در انبارهایش وجود دارد را ارائه کند.

انگلیس نیز اعلام کرد، ۶۰۰ عدد موشک بریمستون را برای اوکراین می‌فرستد. بن والاس، وزیر دفاع انگلیس روز پنجشنبه به خبرنگاران در محل پایگاه نظامی تاپا در استونی گفت: «امروز من می‌توانم بگویم ما قصد ارسال ۶۰۰ عدد موشک بریمستون دیگر را داریم که برای کمک به تسلط اوکراین بر میدان جنگ فوق العاده مهم خواهند بود.» دانمارک نیز اعلام کرد، ۱۹ توپخانه هوویتزر فرانسوی «سزار» ارتش خود را به اوکراین می‌دهد.

ناتو: روسیه شکست‌خورده هم خطرناک است

با وجود تمامی کمک های جدید و بی سابه به اوکراین، رئیس کمیته نظامی ناتو در پایان نشست دو روزه وزرای دفاع این اتحاد نظامی گفت که حتی اگر روسیه در این جنگ شکست بخورد، باز هم تهدیدی علیه ناتو محسوب خواهد شد. به گزارش خبرگزاری رویترز، آدمیرال راب بائر، رئیس کمیته نظامی ناتو تاکید داشت: «فارغ از نتیجه جنگ، روس‌ها احتمالا همین جاه‌طلبی‌ها را خواهند داشت، پس همچنان این تهدید پابرجاست.» به گفته بائر، گرچه جنگ اوکراین تعداد نیروها، تجهیزات و مهمات روسیه را کاهش داده، اما ناتو بر این باور است که مسکو دوباره توان نظامی خود را احیا خواهد کرد.

رئیس کمیته نظامی ناتو در پایان نشست دو روزه وزرای دفاع این اتحاد نظامی در بروکسل گفت: «باور کلی بر این است که روس‌ها داشته‌هایشان را دوباره خواهند ساخت. آن‌ها همچنین از این مناقشه درس‌هایی گرفته‌اند و سعی در بهبود توان نظامی خود خواهند داشت. پس احتمالا این در آینده بر برنامه‌های ما اثر خواهد گذاشت.» او تصریح کرد: «این که این بازسازی و تجدید قوا تا چه مدت طول می کشد، موضوع کار سرویس‌های اطلاعاتی ناتو خواهد بود.»

همچنین ژنرال کریستوفر کاوولی، فرمانده کل نیروهای ناتو در اروپا با اذعان بر احتمال تشدید تنش‌ها در جنگ اوکراین با ارسال تانک‌های غربی،‌ بیان کرد: «آیا می‌توانیم این ریسک را مدیریت کنیم؟ قطعاً.»

کلید واژه ها: جنگ اوکراین روسیه ناتو تهدید اتمی ولادیمیر پوتین دمتری مدودوف انگلیس هلند


( ۱۰ )

نظر شما :

ناشناس ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۸:۲۶
واقع امر آنست که بالاخره یک روزیی و یک جایی و یک حکومتی در یک میدان نبردی ، قبح استفاده از سلاح اتمی خواهد شکست .
ابراهیم قدیمی ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۰:۰۷
جناب پرزیدنت پوتین با احترام عرض کنم۔ما مثلی داریم مرگ وزاری وشیون یک بار۔به بیست وپنج میلیون قربانی جنگ بزرگ میهنی و انهدام روسیه و جنگ های ناپلئون که همگی نشان از علاقمندی اروپائی ها به انهدام روسیه وحضور در این مناطق است فکر کن وبدون لرزش دست در صورت لزوم ونیاز تکمه را فشار بده۔هر چند سال به چند سال که نمیشود جنگ کرد۔مرگ وزاری وشیون یک بار۔یا نحلال ناتو یا جنگ هستهای۔
مجید ۰۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۲۱:۳۰
روزها می گذرد و تمامی دستگاهای تبلیغاتی جناح درگیر غربی با توان بالا در حال جا انداختن شکست روسیه هستند در حالیکه می دانند شکست خورده‌اند روسیه به تمام اهداف خود چه از نظر نظامی وچه سوق الجیشی رسیده است و فقط و فقط این بازی جنگ سالاران غرب است که ادامه دارد یک پله دیگر به درگیری تمام عیار مانده تا اروپا به دام بزرگ آمریکا وارد شده وتریلون ها دلار به جیب کارخانجات بزرگ آمریکا سرازیر شود افسوس که مردم بی گناه اوکراین وبعدا اروپا و جهان باید تاوان بدهند