روانچی: ایران به حمایت از مردم و دولت سوریه ادامه میدهد
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل، در سخنرانی خود در نشست روز دوشنبه ۳۰ خرداد شورای امنیت در مورد تحولات بشردوستانه سوریه، با محکوم کردن تجاوزات و حملات تروریستی رژیم صهیونیستی علیه سوریه اظهار کرد: رژیم اسرائیل به نقض حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه ادامه می دهد در حالی که شورای امنیت همچنان در این زمینه سکوت می کند.
به گزارش ایسنا، مجید تخت روانچی افزود : جمهوری اسلامی ایران اشغال طولانیمدت بلندی های جولان سوریه توسط رژیم اسرائیل و همچنین نقض متعدد حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه، از جمله حملات اخیر که غیرنظامیان و اهداف و زیرساختهای غیرنظامی را هدف قرار داده، به ویژه حملات تروریستی علیه فرودگاه بینالمللی دمشق را به شدت محکوم میکند. این اقدامات شرورانه و تروریستی رژیم اسرائیل حقوق بین الملل، حقوق بشردوستانه بین المللی و حاکمیت سوریه را نقض می کند و ثبات و امنیت منطقه را به خطر می اندازد.
نماینده دائم ایران تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران حق مشروع سوریه برای دفاع از خود را بر اساس حقوق بین الملل و منشور سازمان ملل به رسمیت می شناسد.
وی گفت: ما از شورای امنیت میخواهیم که استاندارد دوگانه خود را کنار بگذارد و اقدامات تجاوزکارانه اسرائیل را به صراحت محکوم کند و این رژیم یاغی را در قبال تجاوزات و فعالیتهای بدخواهانه خود پاسخگو نماید.
نماینده دائم کشورمان در سخنرانی خود همچنین به وضعیت و تحولات سوریه اشاره کرد و گفت: "یازده سال درگیری، تجاوز، اشغال و تروریسم، مشکلات عظیمی را برای مردم سوریه به همراه داشته است. این وضعیت با اعمال تحریم های یکجانبه علیه مردم سوریه، که مانع اجرای قطعنامه ۲۵۸۵شورای امنیت و ارائه خدمات اولیه و اجرای پروژه های بازیابی و بازسازی فوری است، تشدید شده و در نتیجه مانع تلاش های بازسازی سوریه گردیده است. تحریم ها علیه سوریه حتی ارسال کمک های بشردوستانه را به طرق مختلف مختل کرده و باعث تاخیر در بازگشت پناهندگان و آوارگان به سوریه شده است. علاوه بر این، توانایی دولت سوریه برای دستیابی به ثبات اقتصادی و اجتماعی و همچنین بهبود شرایط زندگی مردم سوریه، با این اقدامات غیرقانونی تضعیف شده است."
سفیر کشورمان به گزارش های سازمان ملل اشاره کرده و گفت: "بر اساس گزارش سازمان ملل، ۱۴.۶ میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ به کمک های بشردوستانه نیاز دارند که ۱.۲ میلیون نفر نسبت به سال ۲۰۲۱ بیشتر است. خدمات اساسی مانند آب، برق و مراقبت های بهداشتی به طور فزاینده ای کاهش یافته است. با توجه به وضعیت وخیم سوریه، ارائه کمک های بشردوستانه ضروری است و نباید اجازه داد که شرایط سیاسی مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه به مردم نیازمند شود. اما این اقدامات باید با احترام کامل به حاکمیت، تمامیت ارضی و وحدت ملی سوریه انجام شود."
نماینده دائم ایران همچنین با اشاره به نشست سه جانبه اخیر نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه در قالب روند آستانه، اظهارداشت: "کشورهای ضامن فرمت آستانه، در نشست اخیر خود در اوایل ماه جاری، نگرانی عمیق خود را درباره وضعیت انسانی در سوریه ابراز کرده و بر لزوم رفع موانع و افزایش کمکهای بشردوستانه به همه سوریها در سراسر کشور بدون تبعیض، سیاسی کاری یا هرگونه پیششرط تأکید کردند. نمایندگان مذکور همچنین تحریم های یکجانبه ای را که ناقض قوانین بین المللی، حقوق بشردوستانه بین المللی و منشور سازمان ملل است، محکوم کردند و مخالفت خود، از جمله با هرگونه اقدام تبعیض آمیز مانند اعمال معافیت ها برای مناطق خاص که می تواند با کمک به برنامه های جدایی طلبانه منجر به فروپاشی کشور شود، ابراز کردند."
سفیر ایران در این نشست بر لزوم تسهیل بازگشت امن، شرافتمندانه و داوطلبانه پناهندگان و آوارگان سوری با احترام به حق بازگشت آنها تأکید کرد و با تمجید از فرمان عفو عمومی رئیس جمهور سوریه گفت: این تصمیم نشان دهنده رویکرد سازنده دولت سوریه است. وی در ادامه بر نقش مهم کمیته قانون اساسی در تسهیل حل و فصل سیاسی مناقشه سوریه تاکید و از تلاش های فرستاه ویژه دبیرکل در امور سوریه در تسهیل دور هشتم کمیته قانون اساسی سوریه و اعلام این که نشست بعدی در ۲۵ تا ۲۹ ژوئیه برگزار خواهد شد، تشکر کرد.
سفیر ایران در پایان تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به حمایت از مردم و دولت سوریه در تلاش های آنها برای بازگرداندن وحدت و تمامیت ارضی کشورشان ادامه می دهد.
نظر شما :