پیشنهاد دانشگاه شهیدبهشتی برای راه‌اندازی ستاد دیپلماسی علمی

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۷ کد : ۲۰۱۱۷۷۰ سرخط اخبار

رئیس دانشگاه شهیدبهشتی تابعیت محققان خارجی در ایران و تردد اساتید و دانشجویان را از چالش‌های دیپلماسی کشور دانست و گفت: مراکز علمی مانند رصدخانه ملی ایران می‌تواند در این زمینه مؤثر باشد، چون این رصدخانه در طول و عرص جغرافیایی قرار گرفته است که دنیا به دیتاهای آن نیاز دارد.

به گزارش ایسنا، سعداله نصیری قیداری امروز در نشست تخصصی دیپلماسی علمی و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با تاکید بر اینکه قوانین بالادستی نیازمند اصلاحات است، افزود: به عنوان مثال در نقشه جامع علمی کشور، نکات ارزشمندی است؛ اما از منظر دیپلماسی، نکات جدی در آن دیده نشده و حتی برای نکات‌ مهمی هم که در نقشه جامع علمی کشور وجود دارد، برش عملیاتی دیده نشده و جملات آن بیشتر شبیه سند چشم‌انداز و کلی گویی است.

وی با بیان اینکه در روزگاری که شاهد تغییرات در همه حوزه‌های دانشی هستیم، باید با تغییر پارادیم جهانی، این قوانین را اصلاح کنیم، پیشنهاد راه‌اندازی ستاد دیپلماسی علمی در یک جای مناسب مانند وزارت علوم را مطرح کرد.

نصیری قیداری ادامه داد: اگر نگاهی به کشورهای پیشرفته داشته باشیم، می‌بینیم که مشاورهای دقیق علم و فناوری در کنگره آمریکا و مرکز نوآوری در این کشور برای رصد علم و فناوری دنیا وجود دارد، به گونه‌ای که در کنگره امریکا یک صندلی برای علم و فناوری وجود دارد و این کرسی علم و فناوری باید در کشور نیز در نظر گرفته شود.

رییس دانشگاه شهید بهشتی درباره تبادل استاد و دانشجو، خاطرنشان کرد: موانعی در خصوص تبادل دانشجو و استاد وجود دارد. یکی از عناصر علمی، تردد دانشجویان و دانشمندان است و موانعی مانند تابعیت این دانشمندان، همچنین تردد ایرانیان خارج از کشور توسط وزارت امورخارجه برطرف شود، چرا که باید از ظرفیت آنها به خصوص ایرانیان خارج از کشور بهره برد. ما به تعداد ۷۵ هزار استادی که در ایران داریم، به همین میزان در خارج از کشور وجود دارند.

نصیری قیداری درباره ژئوپولوتیک علمی، خاطرنشان کرد: ما در حوزه‌های دانشی مزیتهایی داریم که نمونه آن رصدخانه ملی است. این رصدخانه  ملی ایران است که ۲۰ سال طول کشید تا آن را تاسیس کنیم و این رصدخانه ملی در طول و عرض جغرافیایی خاصی است که دنیا به دیتاهای آن نیاز دارد.

وی ادامه داد: در این رصدخانه اطلاعاتی گرفته می‌شود که در هیچ جای دنیا نمی‌توان گرفت؛ از این رو تردد دانشمندان به این رصدخانه در سطح بین‌الملل مهم است تا چشم‌های دنیا به این رصدخانه علمی دوخته شود.‌

رئیس دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: با تعریف چنین پروژه‌هایی، دانشجویان به جای چشم دوختن به آن سوی مرزها می‌توانند به این مراکز روی آورند.


( ۱ )

نظر شما :