طالبان ترکیه را به ادامه حضور در افغانستان تهدید کرد
طالبان در واکنش به تصمیم ترکیه برای ادامه حضور در افغانستان، تهدید کرد آنکارا باید عواقب این حضور را برعهده بگیرند.
به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، طالبان به تصمیم ترکیه برای ماندن در افغانستان واکنش نشان داد.
این گروه اعلام کرد: بر اساس توافقنامه دوحه؛ قرار است همه نیروهای خارجی از افغانستان خارج شوند و سازمان ملل متحد و جامعه جهانی نیز آن را تائید کرده و از جمله آن ترکیه، که وزیر خارجهاش در مراسم امضای پیمان اشتراک داشت، بیشتر کشورها این تصمیم را تائید و از آن استقبال کردند. اکنون که مقامات کشور ترکیه به خواست و توافق آمریکا، بقای نیروها و دوام اشغال خود در افغانستان را اعلام کردند باید عواقب این حضور را بهعهده گیرند.
به گفته طالبان، افغانستان و افغانها روابط تاریخی و مذهبی با کشور ترکیه دارند. دوام اشغال سبب آن میگردد که نفرت و احساس دشمنی را در افغانستان علیه مقامات ترکیه برانگیزد و به روابط دو جانبه زیان برساند.
همچنین طالبان افزود که این تصمیم مقامات کشور ترکیه گام ناسنجیده و عمل خلاف تمامیت ارضی، منافع ملی و استقلال مردم و افغانستان است و امارت اسلامی این تصمیم شوم را به جدیت محکوم میکند چراکه اینگونه تصمیمها بین ملت افغانستان و ترکیه مشکلات را ایجاد میکند.
طالبان از مقامات ترکیه خواست تا از این تصمیم منصرف شوند، زیرا به ضرر هر دو کشور است.
در ادامه طالبان تاکید کرد بقای نیروهای خارجی در افغانستان، خواه از هر کشوری و به هر نامی که باشد اشغال است، و با اشغالگران بر اساس همان فتوای یکونیم هزار علمای افغانستان که در سال ۱۴۲۲ هق (۲۰۰۱م) صادر شده بود، برخورد میشود. فتوایی که بر اساس آن از بیست سال پیش تاکنون جهاد جریان دارد.
طالبان در ادامه از ملت مسلمان و سیاستمداران هوشیار ترکیه خواست که صدای خود را در برابر این تصمیم بلند نمایند چراکه زیرا این تصمیم نه به نفع ترکیه است و نه به نفع افغانستان، بلکه بین هر دو ملت مسلمان مشکلات را ایجاد میکند.
این گروه افزود: سیاست ما این است که ما با همه کشورها بر اساس احترام متقابل؛ خواهان روابط خوب و مثبت هستیم. نه در امور کسی مداخله مینمائیم و نه به کسی اجازه میدهیم که در امور ما مداخله کند. ما به مقامات ترکیه میگوییم که بهجای اینگونه تصمیمهای ناسنجیده، خوب است که در روشنی اصول پذیرفته شده، روابط خوب و مثبت داشته باشیم، به یکدیگر دست همکاری بدهیم و درباره مشکلات و مصالح مشترک، فهم و موقف مشترک داشته باشیم.
طالبان تاکید کرد: ما از چندی پیش تاکنون با مقامات ترکیه در تماس بودیم، نشستهای صورت گرفته بود و آنها به ما اطمینان داده بودند که بدون رضایت ما خودسرانه تصمیم نمیگیرند، اما اکنون که این تصمیم گرفته شده، برخلاف آن تعهد است و اگر مقامات ترکیه در این مورد از سر نو نیاندیشند و به اشغال افغانستان ادامه دهند، امارت اسلامی و افغانها در برابر آنها به اساس مسئولیت ایمانی، وجدانی و ملی شان آنچنان ایستادگی مینمایند، که از بیست سال پیش تاکنون در برابر اشغال ایستاده اند و مسئولیت عواقب آن به دوش کسی میباشد که در امور دیگران مداخله میکند و دست به اینگونه تصمیمهای ناسنجیده میزند.
به گزارش فارس، همزمان با آغاز روند خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، رئیس جمهور ترکیه به رغم مخالفت طالبان گفت: آنکارا تنها کشور قابل اعتماد برای مدیریت مناسب وضعیت موجود خواهد بود.
چند هفته قبل نیز یک مقام وزارت دفاع آمریکا خبر داد که هیأتی از این کشور برای گفتوگو با ترکیه درباره تأمین امنیت فرودگاه کابل، به آنکارا سفر میکند.
پیش از این نیز رسانههای افغان اعلام کردند که دولت این کشور برای سپردن مسئولیت تامین امنیت فرودگاه بینالمللی حامد کرزی به نظامیان ترکیه در حال رایزنی است.
رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز از تأمین امنیت فروگاه کابل توسط نیروهای ترکیه استقبال کرد و آن را با اهمیت خواند.
هفته گذشته نیز «حمدالله محب» مشاور امنیت ملی رئیس جمهور افغانستان، اظهار داشت که افغانستان و ترکیه برای تامین امنیت فرودگاه کابل پس از خروج نیروهای خارجی، در حال مذاکره هستند و تنها برخی مسائل باقی مانده است.
حمدالله محب گفت: ما با ترکیه در حال کار بر روی این توافق (تامین امنیت فرودگاه کابل پس از خروج نیروهای خارجی) هستیم، تعدادی مسائل هست که باید حل شوند. البته زمان داریم و ما در تلاشیم که این توافق شکل گیرد.
نظر شما :