سران G۷ به فکر مقابله با چین افتادند/ تعریف پروژههایی برای مقابله با جاده ابریشم
سران گروه G7 از برنامه خود برای اجرای پروژههای زیرساختی با هدف مقابله با پروژه جاده ابریشم چین خبر دادند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از راشا تودی، سران گروه G7 در نشست این گروه که در انگلیس برگزار شده، از برنامه خود برای اجرای پروژههای زیرساختی بزرگ در کشورهای توسعه یافته خبر دادند.
این اقدام با هدف مقابله با پروژه دهها میلیارد دلاری زیرساختی چین موسوم به یک جاده کمربندی اجرایی میشود. این توافق موسوم به B3W یا «ساخت دوباره جهانی بهتر» در روز دوم اجلاس گروه G7 در شهر کورنوال انگلیس حاصل شده است.
بنا به گفته یک مقام بلندپایه در دفتر رئیس جمهور آمریکا، اعضای گروه G7 گفتهاند که این سرمایهگذاریها با هدف ایجاد یک ساختار همکاری شفاف در حوزه زیرساختها باکشورهای در حال توسعه انجام شده تا به آنها کمک شود تا بخشی از نیاز 40 هزار میلیارد دلاری آنها برای سرمایهگذاری در حوزه زیرساخت تأمین شود.
وی تأکید کرد: همه این ماجرا فقط با هدف مقابله با سبقت گرفتن از چین نیست، بلکه نکته اصلی این است که ما تاکنون جایگزینی برای کشورهای در حال توسعه برای چین ارائه ندادهایم تا نشاندهنده ارزشها، استانداردها و روشهای ما برای انجام مبادلات تجاری باشد.
بنا به گفته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اجرای این توافق در آفریقا بسیار ضروری است.
وی تأکید کرد: ما نمیتوانیم کنار بنشینیم و بگوییم چین این کار را انجام خواهد داد، بلکه این خواست گروه G7 است تا رویکرد مثبتی را در قبال برخی کشورها در توسعهیافتگی عقب ماندهاند، در پیش گیرد و من از این مسئله استقبال میکنم. البته اعضای G7 هنوز جزئیات این طرح را ارائه ندادهاند.
چین در 8 سال پیش از برنامه خود برای اجرای پروژه زیر ساختی یک جاده کمربندی خبر داد که شامل سرمایهگذاری در اجرای طرحهای زیرساختی و توسعهای از آسیا تا اروپا بود. از آن زمان به بعد چین توانسته 200 سند همکاری با 167 کشور و نهاد بینالمللی امضا کند. این پروژه با هدف افزایش دسترسی بین کشورهای آسیایی، آفریقایی، اروپایی و آمریکای لاتین اجرایی میشود که نهایتا به بالا رفتن حجم مبادلات تجاری در حوزه بین الملل منجر خواهد شد.
نظر شما :