انتقاد رئیس سازمان بازرسی کل کشور از آمریکا برای وضع تحریم‌ در دوران کرونا

۲۸ آبان ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۱ کد : ۱۹۹۷۲۹۳ سرخط اخبار

رئیس سازمان بازرسی کل کشور از سیاست‌های دولت آمریکا مبنی بر وضع تحریم‌های جدید علیه دیگر ملل در هنگامه مبارزه کشورها با کرونا انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان بازرسی کل کشور حجت‌الاسلام والمسلمین حسن درویشیان با اشاره به همه‌گیری ویروس کرونا در جهان گفت: یک وضعیت اضطراری و بی‌سابقه در یک قرن گذشته برای سلامت عمومی در جهان اتفاق افتاده که در این میان اولویت نجات جان زندگی انسان‌ها است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نقش و جایگاه رعایت حقوق بشر در شکل‌گیری واکنش به همه‌گیری کرونا کلیدی است، اظهار کرد: بحران کووید ۱۹ آسیب‌پذیری ضعیف ترین اقشار در جوامع را تشدید کرده است. از سوی دیگر حقوق بشر مردم را در کانون توجه قرار می‌دهد.

وی با اشاره به پیامدهای اقتصادی کرونا برای کشورهای دنیا خاطرنشان کرد: در این میان کشور جمهوری اسلامی ایران نیز مانند بسیاری از کشورهای درگیر از پیامدهای اقتصادی ناشی از آن رنج می برد.

حجت الاسلام والمسلمین درویشیان به تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ملت ایران در دوران مبارزه با کرونا اشاره کرد و گفت: غیرقانونی و غیرانسانی بودن تحریم های یکجانبه، بارها در قطعنامه‌های شورای حقوق بشر و مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورد تایید قرار گرفته است. این اسناد تاکید کرده‌اند که نباید مردم از اولین نیازهای انسانی خود به ویژه از حیث غذا و دارو محروم گردند.

وی تاکید کرد: اعمال تحریم‌های یکجانبه فراسرزمینی بر حقوق بشر تاثیرات و پیامدهای غیرقابل پذیرش و ناگواری داشته که غیرقابل قبول است. حتی این تحریم‌ها مانع شده اند که سازمان‌های نیکوکاری جهانی بتوانند کمک‌های مالی و اقلام اهدایی دارویی و بهداشتی خود را به جمعیت و اقشار آسیب‌پذیر کشورهای تحت تحریم ارسال کنند.

رییس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: بنا به تصریح گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر، تحریم‌های یکجانبه پیامدهای بسیار ناگوار داشته و آسیب پذیرترین اقشار جامعه و بنیادی‌ترین حقوق انسان‌ها یعنی حداقل حیات و سلامت کودکان، سالخوردگان و بیماران را نشانه گرفته است.

رییس آمبودزمان جمهوری اسلامی ایران در ادامه با انتقاد از سیاست‌های دولت آمریکا مبنی بر وضع تحریم‌های جدید علیه دیگر ملل در هنگامه مبارزه کشورها با کرونا گفت: دستگاه حاکمه دولت ایالات متحده آمریکا نه تنها این امر مذموم را در انظار جهانیان پنهان نکرده ، بلکه در زمانی که ویروس کرونا به یک بیماری همه‌گیر تبدیل شده، با افتخار سخت‌ترین تحریم‌ها را علیه جمهوری اسلامی ایران برقرار نموده که این تحریم‌ها در طول تاریخ روابط بین‌الملل بی‌سابقه بوده است.

وی با رد ادعای آمریکا مبنی بر معافیت اقلام بهداشتی و دارویی از تحریم‌ها افزود: حتی شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز اعتراف کرده که تحریم‌ها در بسیاری از موارد نیز هزینه‌های بسیار سنگینی برای مردم عادی به بار آورده است؛ تحریم‌های کورکورانه‌ای که نه تنها اقتصاد، امنیت و ثبات، روابط بازرگانی، روابط صنعتی، اجتماعی، علمی و فرهنگی؛ بلکه زندگی، معیشت و بهداشت توده‌های مردم را هدف گرفته‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین درویشیان با اشاره به هشدار سازمان‌های جهانی درباره تحریم‌های غیرانسانی آمریکا علیه ایران گفت: سازمان پناهندگی جهانی هشدار داده است که این تحریم‌ها در فاصله ژانویه تا ماه می سال ۲۰۲۰ زندگی بیش از یک میلیون مهاجر افغانستانی در ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داده و نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر از افغانستانی‌هایی که به ایران مهاجرت کرده بودند را مجبور به بازگشت به کشورشان کرده است.

وی تاکید کرد: تحریم‌های اعمال شده با توجه به موازین حقوق بین‌الملل، گزارش‌های گزارشگر حقوق بشر، شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد مخالف قواعد حقوق بین‌الملل،حقوق بشر و حقوق بشردوستانه است.

رییس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: چنین اقدامات غیرانسانی و بر خلاف حقوق بین‌الملل و حقوق بشر و حقوق بشردوستانه به موجب مواد ۱ و ۲ طرح مسئولیت بین‌المللی دولت‌ها تهیه شده توسط کمیسیون حقوق بین‌الملل و تایید شده از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۱ یک اقدام اشتباه و ناقض موازین حقوق بین‌المللی است.

در پایان رییس آمبودزمان ایران پیشنهاد داد که در قطعنامه نهایی این اجلاس مهم بین‌المللی، به مسئولیت بین‌المللی دولت‌ها ناشی از تحریم‌های یک‌جانبه که برخی از کشورهای شرکت کننده به ویژه جمهوری اسلامی ایران از قربانیان آن به شمار می‌آیند، تصریح شود.

بر اساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور، در مجمع علمی اتحادیه آمبودزمان‌های اوراسیا که با حضور نمایندگان آمبودزمان ۲۰ کشور صبح سه‌شنبه به صورت وبینار آغاز به کار کرد، کشورهای عضو دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را درباره مباحث آمبودزمانی، حقوق بشری، حقوق شهروندی، همه گیری کرونا و آمادگی کشورها برای مبارزه با کرونا به اشتراک گذاشته اند. در این مجمع، علاوه بر کشورهای عضو اتحادیه مانند ایران، روسیه، آذربایجان، ارمنستان، قرقیزستان، صربستان، ازبکستان، قزاقستان، تاجیکستان و مغولستان و ...، نمایندگان آمبودزمان کشورهای دیگر مانند قطر، ترکیه و اکراین نیز حضور داشتند.

همچنین قرار است در مجمع عمومی اتحادیه آمبودزمان‌های اوراسیا که امروز برگزار می‌شود و ایران یکی از اعضای موسس این اتحادیه است برنامه‌های اتحادیه برای سال ۲۰۲۱ به بحث و بررسی گذاشته شود.


( ۱ )

نظر شما :