افشای اسراری از حقوق، تعداد و ماموریتهای سربازان سودانی در یمن
ارتش سودان تاکنون پنج تیپ از نیروهای خود را به مرزهای عربستان-یمن فرستاده و در حال حاضر برای اعزام تیپ ششم پس از عید قربان آماده میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، تعداد نیروهایی که در عملیات نظامی یمن شرکت دارند و ماهیت فعالیتهایی که آنها در یمن انجام میدهند، از جمله اسراری است که فرماندهان نظامی ترجیح میدهند درباره آنها صحبت نکنند.
اما محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون رئیس شورای نظامی این اسرار را افشا کرده و گفته است: ما در کنار امارات و عربستان میجنگیم و نیروهای ما بزرگترین نیروهای شرکت کننده در ائتلاف عربی هستند و تعداد آنها به ۳۰ هزار سرباز میرسد.
در همین حال، امین اسماعیل مجذوب، کارشناس مسایل نظامی سودان در گفتگو با شبکه الجزیره تاکید کرد، تعداد سربازان سودانی که در جنگ یمن شرکت دارند، از اسرار نظامی است و این اولین باری است که یک مسئول نظامی تعداد آنها را افشا میکند.
مجذوب افزود: این نیروها از زمان آغاز جنگ یمن در مارس ۲۰۱۵ در حال جایگزینی هستند.
این کارشناس سودانی در ادامه گفت: البته سربازان عربستانی و اماراتی نیز در یمن حضور دارند اما حضور نیروهای سودانی همچنان گستردهتر است. با اینکه تعداد نیروها اهمیت دارد اما نحوه عملکرد، نظم، شایستگی و اخلاق در برخورد با غیرنظامیان از جمله ملاکهای مد نظر است.
انگیزههای مالی نیز یکی از مسائل مهم برای سربازان سودانی جهت رفتن به این جنگ است.
همزمان، یک مسئول نظامی که نخواست نامش فاش شود، به الجزیره گفت: حقوق ماهانه یک سرباز سودانی که در یمن میجنگد، به ۲۰ هزار ریال عربستان میرسد و این حقوق ماهانه برای یک افسر ۳۰ هزار ریال است. یکی از این حقوقها با پاداشهای پایان دوره چهل ساله خدمت نظامی در سودان با رتبه ستوان برابری میکند.
وی افزود: سرباز سودانی که در جنگ یمن شرکت میکند، با پیان دوره خدمتش پس از یک سال میتواند ۲۴۰ هزار ریال دریافت کند.
این چهره نظامی درباره تجربه شخصی خود اظهار کرد: در قالب سرلشکر دو ارتش سودان به یمن اعزام شدم، آن زمان حقوق ماهانه ۲۵ هزار ریال بود که ۱۲ هزار ریال آن را دولت سودان کسر میکرد اما در حال حاضر این کسری به پنج هزار ریال کاهش یافته است.
او ادامه داد: به سربازان سودانی ماموریتهایی در مرز جنوبی عربستان در طول یک سال محول میشود، اما نیروهای واکنش سریع ماموریتهای جنگی در در داخل یمن به مدت شش ماه را برعهده دارند.
به گفته یکی از افسرانی که در جنگ یمن شرکت داشت، سربازان سودانی با درآمدهای خود توانستند خانههایی را در خارطوم خریداری کرده و در برخی سرمایهگذاریهای کوچک از جمله خرید خودرو شرکت کنند.
این افسر سودانی به الجزیره گفت: نهایت آرزوی هر نظامی در ارتش و نیروهای واکنش سریع این است که به یمن اعزام شود، به حدی که نیروهای بازنشسته سودانی جنگ در یمن را ترجیح میدهند، اما به نظر میرسد در حال حاضر پذیرش نیروهای بازنشسته متوقف شده است.
وی گفت: در واقع حضور سودان در جنگ یمن در چارچوب ائتلاف عربی مورد تایید اتحادیه عرب و با تصمیم عمر البشیر، رئیس جمهور برکنار شده این کشور انجام شده است.
در حالی که برخی سودانیها به حضور ارتش کشورشان در ماموریتهای خارجی افتخار میکنند، اما مشارکت این نیروها در یمن مسالهای مورد اختلاف است و برخی احزاب سیاسی همانند الامه، کنگره سودان، حزی کمونیست و کنگره مردمی مخالفت خود را با آن اعلام کردهاند.
نظر شما :