وال استریت ژورنال: عربستان به حفتر وعده تامین مالی عملیات علیه طرابلس را داده بود
یک روزنامه آمریکایی فاش کرد، مسؤولان عربستانی به خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای مستقر در شرق لیبی وعده کمک مالی دهها میلیون دلاری را برای حمایت از عملیات نظامی علیه طرابلس مطرح کردند.
در مقالهای که روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" به نقل از برخی مسؤولان عربستانی منتشر کرد، آمده است: پیش از آنکه حفتر عملیات نظامی خود را برای کنترل بر طرابلس آغاز کرده و برای یکپارچهسازی کشور تحت کنترل خود اقدام کند، عربستان به او دهها میلیون دلار را برای حمایت مالی از این عملیات پیشنهاد کرد.
این مسؤولان عربستانی با تاکید بر اینکه حفتر این پیشنهاد عربستان را پذیرفت، گفتند: ما بسیار سخاوتمند بودیم.
به نوشته وال استریت ژورنال، این پیشنهاد در جریان سفر حفتر به ریاض در تاریخ ۲۷ مارس گذشته مطرح شد، حفتر در آن سفر با سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان، محمد بن سلمان، ولیعهد او و نیز وزیر کشور و رئیس مرکز اطلاعات این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
حفتر پیش از این سفر، سفرهای خارجی دیگری نیز با هدف جلب حمایتها از نیروهای خود انجام داده و در تاریخ چهارم آوریل جاری آغاز عملیاتی علیه طرابلس را اعلام کرد.
ولفرام لاشر، یک کارشناس مسائل لیبی در موسسه مسائل بینالمللی و امنیتی آلمان اظهار کرد: اگر حمایتهای خارجی نبود، امروز حفتر بازیگری موثر و نقشآفرین در لیبی نبود... در چند ماه گذشته تقریبا همه در جبهه حفتر قرار گرفتند.
آنهایی که تحولات لیبی را دنبال میکنند، معتقدند حفتر توجهات گسترده بینالمللی نسبت به خود را نشانهای برای به رسمیت شناختنش تفسیر کرد.
لاشر گفت: حفتر دوست ندارد بخشی از راهحل باشد او میخواهد خود راهحل باشد.
این روزنامه آمریکایی نوشت، دولت عربستان و دفتراطلاعرسانی حفتر تا این لحظه واکنشی درباره این پیشنهاد نداشتهاند.
کمیته بینالمللی که بر ممنوعیت انتقال سلاح به لیبی نظارت دارد در این باره اعلام کرده، نیروهای حفتر از سوی مصر و امارات حمایت هوایی دریافت میکنند.
مقاله این روزنامه منطبق با مقاله علی بن سعد در سایت "موند افریک" فرانسه است که در آن گفته بود، عربستان و امارات در تلاش برای دستیابی به قدرت مجدد در جهان عرب هستند و قصد دارند نفوذشان را در لیبی نظیر مصر افزایش دهند.
بن سعد، پروفسور آکادمی تحقیقات ژئوسیاسی در پاریس گفت، ملک سلمان و ولیعهد او در ۲۷ مارس یعنی یک هفته قبل از عملیات نیروهای حفتر علیه طرابلس میزبان او بودند.
به اعتقاد او، هرگونه تنش نظامی در لیبی با هدف مانع تراشی برای توافق احتمالی در این کشور و ایفای نقش تخریبی دوجانبه امارات و سعودی است.
وال استریت ژورنال نوشت، حمله نیروهای حفتر علیه طرابلس به منزله آخرین حلقه در زنجیره بحرانهای شکل گرفته در لیبی از زمان سرنگونی معمر قذافی، دیکتاتور سابق این کشور و قتل او در سال ۲۰۱۱ است.
نظر شما :