درخواست‌های گوناگون اعضای گروه هفت از ایران

۱۸ فروردین ۱۳۹۸ | ۱۲:۰۱ کد : ۱۹۸۲۶۱۳ سرخط اخبار

نشست گروه هفت که در روزهای 5 و 6 ماه آوریل برگزار شد با انتشار بیانیه‌ای رسمی همراه بود، بخشی از محورهای گفت‌وگو در این نشست به مواضع این کشورها درباره ایران اختصاص داشت.

به گزارش ایسنا، نشست گروه هفت با حضور وزای خارجه کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، کانادا و مقام دوم وزارت امور خارجه آمریکا (جان سولیوان) و همچنین فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شهر دینارد واقع در سنت مالو فرانسه برگزار شد که با انتشار بیانیه‌ای رسمی که وزیر خارجه فرانسه آن را در صفحه توییترش منتشر کرده همراه بود. در بخشی از این بیانیه به مواضع این کشورها درباره فعالیت‌های ایران از جمله برنامه موشکی آن اشاره شده است.

در متن این بیانیه نسبت به آن چه نقش بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه، از جمله حمایت از سازمان‌های تروریستی و شبه‌نظامیان مسلح خوانده شده، ابراز نگرانی شده  و از ایران خواسته شده که در زمینه کاهش تنش‌ها در یمن، متوقف کردن آن‌چه حمایت‌های نظامی، اقتصادی و سیاسی از برخی عاملان غیردولتی به خصوص درکشورهایی مانند لبنان و سوریه خوانده شده، پایبندی به قطعنامه‌های مربوطه در شورای امنیت سازمان و جلوگیری از اشاعه مستقیم و غیرمستقیم  در زمینه فعالیت‌های بالستیک، پهپادها و توان موشکی خود به صورت فعال‌تری همکاری کند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: ما از ایران درخواست داریم تا از هرگونه اقدامی که موجب ایجاد خطر برای امنیت منطقه می‌شود خودداری کرده و در زمینه تلاش برای دستیابی به حل و فصل سیاسی صلح‌آمیز همکاری کند و همچنین از این کشور می‌خواهیم تا به آن دسته از معاهده‌های بین‌المللی که عضو آن است پایبند باشد و حقوق بشر و آزادی‌های اساسی را رعایت کند.

همچنین در بند دیگری از این بیانیه مطرح شده است که کشورهای گروه هفت همچنان بر موضع خود مبنی بر جلوگیری از راه‌های دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای و اطمینان حاصل کردن از این که ایران به تعهدات بین‌المللی خود از جمله ان‌پی‌تی و حراست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ویژه پروتکل الحاقی پایبند باشد، به طور دائمی متعهد هستند.

این کشورها در ادامه بیانیه خود متذکر شدند که از نظارت سرسختانه آژانس بین‌الملی انرژی اتمی و تحقیق آن برای اطمینان حاصل کردن از پایبندی ایران به تعهدات حراستی ایران در ارتباط با ان‌پی‌تی و همچنین دیگر تعهدات آن به طور جدی حمایت می‌کنند و از کشورهای سازمان ملل می‌خواهند تا به صورت داوطلبانه با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تأمین منابع لازم در جهت اجرا کردن این نقش خطیر همکاری کنند.

کشورهای گروه هفت در ادامه اظهارات خود درباره ایران در این بیانیه، درخواست گزاف خود مبنی بر کاهش فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک را تکرار کرده و ضمن ابراز "نگرانی زیاد" درباره فعالیت‌های ایران در زمینه موشک‌های بالستیک که ادعا می‌شود با قطعنامه‌های سازمان ملل سازگار نبوده و به افزایش تنش‌ها و بی‌ثباتی در منطقه کمک می‌کند از ایران درخواست کردند تا فوراً فعالیت‌های خود را در رابطه با موشک‌های بالستیکی که ادعا می‌شود توان حمل جنگ‌افزار هسته‌ای دارند از جمله پرتاب موشکی با استفاده از فناوری بالستیک را متوقف کند.

این کشورها همچنین در بیانیه خود با طرح این ادعا که ایران با اقدامی غیرقانونی، فناوری موشک‌های بالستیک را به عاملان دولتی و غیر دولتی (در کشورهای دیگر) می‌دهد، خواستند تا این اقدام متوقف شود و همچنین مطرح کردند که به فعالیت خود در زمینه مقابله با آن‌چه اشاعه منطقه‌ای موشک‌های بالستیک و انتقال غیرقانونی تسلیحات توسط ایران خوانده شده است، ادامه می‌دهند.

گروه هفت ضمن اشاره به پایبندی خود به معاهده‌های بین‌المللی اظهار کردند که از مسئول بودن ایران و کره شمالی در برابر تعهدات بین‌المللی خود اطمینان حاصل خواهند کرد.

کلید واژه ها: گروه هفت ایران


( ۱ )

نظر شما :