هشدار شدیداللحن پامپئو به ترکیه درباره عملیات در سوریه
درپی بالاگرفتن تنشها بین ترکیه و آمریکا بر سر قراردادهای سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰ و جنگندههای اف-۳۵، واشنگتن درباره عملیات برونمرزی هم به آنکارا هشدار داد.
هشدار شدیداللحن پامپئو به ترکیه درباره عملیات در سوریه
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه درباره اجرای هر نوع عملیات نظامی در سوریه، به ترکیه شدیدا هشدار داد.
وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیهای اعلام کرد که پامپئو در جریان دیدار با «مولود چاووشاوغلو» همتای ترکیهای خود اخطار داد که عملیات نظامی جدید آنکارا در سوریه میتواند نتایج «ویرانگر و فاجعهبار» برای آنها داشته باشد.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، در این بیانیه آمده است: «پامپئو حمایت خود از مذاکرات کنونی بر سر شمال سوریه را اعلام کرده و درباره عواقب فاجعهبار احتمالی اقدام نظامی یکجانبه ترکیه در منطقه هشدار داد».
بر این اساس، وزیر خارجه آمریکا، چاووشاوغلو را بهدلیل تصمیم ترکیه برای خرید سامانههای پدافند موشکی اس-۴۰۰ تحت فشار قرار داده و همچنین درباره بازداشت اتباع آمریکایی در این کشور ابراز نگرانی کرد.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» وزیر خارجه ترکیه روز چهارشنبه برای شرکت در نشست هفتاد سالگی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به واشنگتن سفر و با پامپئو دیدار کرده بود اما جزئیاتی از جلسه ۴۰ دقیقهای این دو منتشر نشده بود.
این در حالی است که تنشها بین آمریکا و ترکیه بر سر اختلاف درباره خرید سامانههای پدافندی روسی همزمان با تحویل گرفتن جنگندههای اف-۳۵ آمریکایی بالاگرفته است. «مایک پنس» معاون رئیسجمهور آمریکا تهدید کرده بود که ترکیه باید بین عضویت در ناتو و سامانههای روسی، یکی را انتخاب کند. در مقابل، «فواد اُکتای» معاون رئیسجمهور ترکیه نیز هشدار داد که واشنگتن هم باید بین ترکیه و تروریستهای شمال سوریه یکی را انتخاب کند.
دسامبر سال گذشته (۲۰۱۷) ترکیه اعلام کرد قرارداد خرید دو فروند سامانه S-۴۰۰ از روسیه را به ارزش دو میلیارد دلار نهایی کرده است. بر اساس مفاد قرارداد، ۴۵ درصد هزینه را ترکیه به صورت نقد میپردازد (که بخشی از آن را پیش پرداخت کرده است) و ۵۵ درصد آن را روسیه به صورت وام به ترکیه تقبل میکند.
حدود دو ماه قبل، یک هیأت از کنگره آمریکا با سفر به آنکارا، به ترکیه پیشنهاد داد که اگر سامانههای S-۴۰۰ را از روسیه خریداری نکند، آنگاه میتواند جنگندههای F-۳۵ که پول آنها را نیز پرداخت کرده، تحویل بگیرد. وزارت خارجه آمریکا همچنین پیش از آن تهدید کرده بود که واشنگتن هر کشوری را که از روسیه، سامانه پدافند موشکی S-۴۰۰ خریداری کند، تحریم خواهد کرد.
ترکیه طی قراردادی به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار، ۱۰۰ فروند جنگنده F-۳۵ از شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین» خریداری کرده است. این کشور هماکنون مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار را به آمریکا پیش پرداخت کرده است و در تاریخ ۱ تیر، دو فروند از این جنگندهها را طی مراسمی نمادین در پایگاه هوایی «فورت وورث» در تگزاس تحویل گرفت.
نظر شما :