بوی سیاسی کاری از بنرهای فیفا

۲۸ خرداد ۱۳۹۷ | ۱۴:۳۴ کد : ۱۹۷۷۲۸۵ سرخط اخبار

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، پیروزی تیم ایران در نخستین دیدار خود در مرحله گروهی جام جهانی 2018 مقابل مراکش در گروه مرگ درحالی است که ملی پوشان کشورمان برای آماده سازی خود با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کردند و چند بازی تدارکاتی آنها مقابل یونان و کوزوو در آستانه جام جهانی لغو شد. ملی پوشان کشورمان قبل از شروع جام جهانی با جنجال دیگری از طرف شرکت آمریکایی نایک روبرو شدند که کفش های خود را برای بازیکنان ایران تحریم کرد. 
به رغم شرایط دشواری که برای تیم ایران رقم زده اند و در مقابل برای عربستان دیگر نماینده قاره آسیا در جام جهانی همه چیز مهیا شده بود و با وجود برنامه تدارکاتی پر هزینه و بازی های دوستانه مقابل تیم های قدرتمند ایتالیا، آلمان، پرو و بلژیک در اولین بازی خود شکست تحقیرآمیزی را مقابل روسیه میزبان جام متحمل شد اما ایران توانست در این مرحله تنها نماینده سر بلند قاره کهن در بزرگترین آوردگاه ورزشی جهان باشد. 
پیروزی ایران در گروه مرگ مرکب از اسپانیا و پرتغال، موج شادی را در میان میلیون ها هوادار ایرانی در داخل کشور و سراسر جهان به همراه داشت. کارلوس کی روش که برای دومین بار تیم ایران را به جام جهانی رسانده است، این بار به دنبال صعود به مرحله دوم مسابقات جام جهانی است و این برد امید صعود را بسیار پررنگ کرده است. 
در چنین شرایطی و درحالی که همه نگاه ها به ملی پوشان کشورمان دوخته شده است، در مسابقه روز جمعه ایران با مراکش، پلاکاردها و بنرهایی با شعار عدم ممنوعیت برای زنان و «از زنان ایرانی برای ورود به ورزشگاه ها حمایت کنید» در دو سوی استادیوم سن پترزبورگ، محل برگزاری این مسابقه، نصب شده بود تا مثل همیشه به خبر اصلی رسانه های بین المللی از ایران که همواره به دنبال بازتاب اخبار منفی از کشورمان هستند، تبدیل شود. 
در همین ارتباط تارنمای خبری واشنگتن پست در گزارشی هدفمند می نویسد: زنان ایرانی که از ورود به ورزشگاه ها محروم هستند، اعتراض خود را به بزرگترین رویداد ورزشی جهان یعنی جام جهانی بردند و برای اولین بار در تاریخ این تورنمنت هواداران زن با نمایش بنرهایی در دیدار ایران مقابل مراکش اعتراض خود را مطرح کردند. 
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در این ارتباط گزارش داد: فدراسیون بین المللی فوتبال (فیفا) اعلام کرده است پلاکاردهایی که در بازی ایران و مراکش از سوی برخی تماشا گران با هدف حمایت از حقوق اجتماعی زنان ایرانی در استادیوم نصب شد، پیش از آغاز جام جهانی از فیفا مجوز دریافت کرده بود. 
برپایه این گزارش ها، به هنگام نصب این بنرها، سه تن از کارکنان استادیوم به سوی محل نصب شعارها رفتند و هیاهوی کوتاهی در این محل شنیده شد، اما این بنرها جمع نشد و همچنان در دو سوی ورزشگاه به حالت نصب شده باقی ماند.
آسوشیتدپرس می نویسد : به رغم اینکه قوانین فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) ابراز دیدگاه های سیاسی در خلال بازی ها را ممنوع می کند اما از آنجایی که این نوشته ها سیاسی نیستند و هدف از آنها «ابراز یک خواست اجتماعی است» ممنوعیتی برای آنها وجود ندارد.
البته این اقدام فیفا با اتخاذ سیاست یک بام و دو هوا درحالی است که این نهاد بین المللی مقابل رفتار نژاد پرستانه شرکت آمریکایی نایک برای منع بازیکنان ایرانی از پوشیدن کفش های ورزشی این شرکت که اعتراض هایی را از طرف سرمربی تیم ملی فوتبال ایران به دنبال داشت، تاکنون هیچ عکس العملی نشان نداده است. 
کارلوس کی روش خواستار عذرخواهی این شرکت آمریکایی شد و گفت ما این رفتار شرکت نایک و نگرانی خودمان را به فیفا منعکس و اعلام کرده ایم که باید از ایران عذرخواهی کنند. ما از فیفا انتظار داریم در این باره ورود کند و اگر این اتفاق رخ ندهد ما این نامه به فیفا را منتشر خواهیم کرد.
حرکات اعتراض آمیز برخی گروه های مدعی حمایت از حقوق بشر برای حضور زنان در ورزشگاه ها در حالی است که سال ها بانوان بسکتبالیست ایران به علت داشتن حجاب از حضور در مسابقات بین المللی محروم بودند و این محرومیت اعتراض چندانی در میان این گروه ها نداشت. محرومیت بانوان مسلمان در ورزش فوتبال هم مدتها ادامه داشت تا آنکه فیفا بالاخره ناچار شد اجازه حضور بانوان مسلمان را با حجاب اسلامی صادر کند.
بحث ها در خصوص حضور بانوان در ورزشگاه ها ، موضوعی است که در سطح مسئولان و دست اندرکاران در داخل کشور مطرح است و موافقان و مخالفانی دارد که در آینده منتج به یک تصمیم خواهد شد، اما نصب بنرها در ورزشگاه سن پترزبورگ و طرح این مساله در بحبوحه مسابقات حساس جهانی فوتبال که از آن بوی سیاسی کاری می آید ، چه هدفی را دنبال می کند؟ آیا روحیه تیم جنگنده ملی کشورمان را هدف گرفته اند؟ 

کلید واژه ها: جام جهانی فیفا مراکش


( ۱ )

نظر شما :