نشست قدرتمند سازمان همکاری شانگهای نقطه مقابل گروه ۷
رئیس جمهوری چین در گردهمایی امروز (یکشنبه) سازمان همکاری شانگهای حضور هند و پاکستان را در این بلوک تحت رهبری پکن که تضاد آشکاری با نشست پرتنش گروه ۷ در کانادا دارد، ستود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین با استقبال از نارندرا مودی، نخست وزیر هند و ممنون حسین، رئیس جمهوری پاکستان حضور آنها را "اهمیت تاریخی بزرگ" توصیف کرد. این دو کشور سال گذشته میلادی به عنوان عضو کامل به نشست شانگهای پیوستند.
رئیس جمهوری چین گفت: تعداد اعضای بیشتر به معنای قدرت بیشتر این سازمان و نیز توجه و انتظارات بیشتر مردم کشورهای منطقه و جامعه بین المللی است. ما همچنین مسؤولیت بیشتری در حفظ امنیت و ثبات منطقه ای و ارتقای توسعه و سعادت داریم.
این بلوک تحت رهبری پکن که از نظر کارشناسان برای به چالش کشیدن نظم تحت امر غرب است، تحت نظر چین و روسیه و همچنین شامل قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان است. این سازمان که در ۲۰۰۱ پایه ریزی شد، در ابتدا به عنوان مرجعی برای حل مسائل مرزی، مبارزه با تروریسم و به صورت ضمنی، مقابله با نفوذ آمریکا در آسیای میانه به دنبال تهاجمش به افغانستان بود.
در سال های اخیر مولفه اقتصادی این سازمان برجسته تر شده است و سیاست خارجی چندین تریلیون دلاری شی جینپینگ و زیرساخت موسوم به ابتکارعمل جاده ابریشم در کانون توجه قرار دارد. با این حال چین نگرانی ها درباره اینکه گروه بندی شانگهای راهی برای پکن به منظور توسعه نفوذ استراتژیک آن به خارج است، رد می کند.
گلوبال تایمز روزنامه حزب کمونیست چین امروز در سرمقاله ای نوشت: برخلاف سازمان هایی غربی مثل ناتو و گروه ۷ کشور صنعتی که به دنبال "تحکیم نظم اقتصادی جهانی به نفع جهان غرب است" سازمان همکاری شانگهای بسیار جامع است.
نشریه گلوبال تایمز افزود: این سازمان "ابزاری برای بازی های ژئوپلیتیک، رسیدن به هژمونی یا مشارکت در رویارویی بین المللی" نیست. شخصیت با اراده شی جینپینگ نقطه مقابل نشست پرتنش گروه ۷ کشور صنعتی پیشتاز بود که شنبه در کبک پایان یافت و شاهد اختلاف آمریکا و متحدانش بر سر رشد تنش های تجاری شد.
رئیس جمهوری چین همچنین در نشست شانگهای اعلام کرد، کشورش معادل ۳۰ میلیارد یوآن (۴.۷ میلیارد دلار) به شکل وام در چارچوب کشورهای عضو اعطا می کند.
نظر شما :