مصاحبه اشپیگل با وزیر امور خارجه آلمان

تظاهرات ایران چشم انداز سیاسی نداشت

۰۷ بهمن ۱۳۹۶ | ۱۹:۰۹ کد : ۱۹۷۴۲۹۳ اروپا گفتگو
ما بارها به دولت ایران گفته ایم که پیشرفت اقتصادی این کشور تنها از راه همکاری اقتصادی بین المللی تأمین خواهد شد. پیش شرط این امر نه تنها دنبال نکردن ساخت سلاح های هسته ای از سوی ایران است، بلکه باید نقش این کشور در منطقه صلح جویانه باشد. ما پیشنهاد کرده ایم که مذاکرات و نشست هایی را برای حل این مسئله انجام دهیم.
 تظاهرات ایران چشم انداز سیاسی نداشت

کریستیان هافمن و کلاوس برینکبومر

دیپلماسی ایرانی: زیگمار گابریل، وزیر امور خارجه دولت آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان؛ در مصاحبه با اشپیگل در خصوص وقایع ایران، ارتباط با ترکیه، ناتو و نقش آلمان در جهان امروز سخن گفته است.

اشپیگل: آقای گابریل، اجازه دهید سال جدید را با چند پیش بینی آغاز کنیم. شما تصور می کنید سیاست خارجی آلمان در سال 2028 چگونه خواهد بود؟

گابریل: امیدوارم بخشی از سیاست خارجی اروپا باشد، زیرا حتی یک کشور قوی مانند آلمان نیز در صورتی که بخشی از اروپا نباشد، در واقع قدرتی در جهان نخواهد داشت.

اشپیگل: آیا واقعا مطمئن هستید که ایالات متحده هنوز به اصول دفاع جمعی ناتو همانطور که در ماده 5 پیمان اتحاد آمده وفادار است؟

گابریل: ما خوشحال هستیم که دونالد ترامپ و ایالات متحده، ماده 5 را تأیید کرده است، اما نباید خیلی به آن اعتماد کنیم. در عین حال، اروپا بدون کمک ایالات متحده توان دفاع از خود را ندارد.

اشپیگل: امروز نقش آلمان را در جهان چگونه می بینید؟

گابریل: ما امروز تبدیل به کشوری شده ایم که بسیاری از مردمی که به دنبال آزادی، رفاه و دموکراسی هستند، رویای آن را دارند.

اشپیگل: شما توصیفی بسیار ایده آل گرا از واقعیت امروز دارید.

گابریل: من آگاهم که زندگی و شغل همه ی افراد در آلمان کاملا ایده آل نیست. مردم در کشور ما به مهارت خاص و تلاش بالا نیاز دارند. همچنین می دانم که هنوز هم در کشور فقر و بی عدالتی وجود دارد. اما پدران و پدربزرگان ما با تلاش خود توانسته اند یک کشور کاملا در رفاه و صلح آمیز بسازند.

اشپیگل: شما متهم به عدم شفافیت در خصوص اعتراض ها در ایران شده اید. این موقعیت را چطور می بینید؟ آیا در حال مشاهده بهار ایرانی هستیم؟

گابریل: نمی توان به طور قطعیت پاسخ داد. اعتراض ها در ایران از سوی گروه های کاملاً مختلف هدایت شده است، رهبر مشخصی ندارد و چشم انداز سیاسی خاصی را دنبال نمی کند. البته اعتراض ها منشاء اقتصادی و سیاسی دارد. ما بارها به دولت ایران گفته ایم که پیشرفت اقتصادی این کشور تنها از راه همکاری اقتصادی بین المللی تأمین خواهد شد. پیش شرط این امر نه تنها دنبال نکردن ساخت سلاح های هسته ای از سوی ایران است، بلکه باید نقش این کشور در منطقه صلح جویانه باشد. ما پیشنهاد کرده ایم که مذاکرات و نشست هایی را برای حل این مسئله انجام دهیم.

اشپیگل: بیایید در مورد اختلاف بین ارزش ها و منافع و رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه صحبت کنیم.

گابریل: صادقانه بگویم، ما به خاطر دستگیری ها و نقض حقوق بشر در ترکیه، حمایت اقتصادی خود را از این کشور کاهش داده ایم.

اشپیگل: گفته می شود که ترکیه تجهیزات نظامی از آلمان دریافت کرده است.

گابریل: ترکیه یکی از شرکای ناتو و همچنین یکی از متحدان در نبرد علیه داعش است. بنابراین دلیل، نمی بایست محدودیتی در خصوص صادرات تجهیزات دفاعی برقرار کنیم. با وجود این، دولت فدرال آلمان از صدور اجازه برای صادرات مقدار قابل توجهی از صادرات دفاعی به ترکیه تا زمان حل شدن موضوع ترکیه، خودداری کرده است.

اشپیگل: موضع متحدان آلمان در خارج از کشور در خصوص مشکلات موجود در برلین و نبود دولت در آلمان چیست؟ آیا ابراز نگرانی نمی کنند؟

گابریل: من صحبت های پراکنده ای می شنوم. اما این نگرانی وجود دارد که آلمان پایدار سابق، دیگر ثبات لازم را ندارد.

اشپیگل: نظر شما چیست؟

گابریل: من این نظر را قبول ندارم، زیرا آلمان از لحاظ اقتصادی و سیاسی، کاملا کشوری پایدار است. کشورهایی وجود دارند که با وجود داشتن دولت فعال، نهادهای بهره وری ندارند. این وضعیت در آلمان کاملا متفاوت است.

اشپیگل: به نظر شما رفتار درست در قبال اروپا چگونه باید باشد؟

گابریل: خواهیم دید که آیا دموکراتهای مسیحی قصد دارند در گامی رو به جلو در جهت رسیدن به شکلی جدید از همکاری با اروپا به ما بپیوندند یا خیر. در حال حاضر اتحادیه سوسیال مسیحی بایرن بر مسائل دیگر تمرکز دارد. به جای سرمایه گذاری در اروپا، آنها با جدیت به دنبال دو برابر کردن بودجه دفاع هستند که دقیقا در راستای خواسته های دونالد ترامپ است. من کاملا مطمنم که حزب سوسیال دموکرات آلمان از این امر حمایت نخواهد کرد.

اشپیگل: آقای گابریل شما فکر می کنید چه چیزی بر سر راه شما وجود دارد؟ آیا فکر می کنید که به زودی باید دفتر خود را به عنوان وزیر امور خارجه ترک کنید؟

گابریل: همیشه بهتر است که چنین فرض کنیم. هر چه باشد ویلی برانت (صدر اعظم اسبق آلمان) حرف درستی زده است. او گفته است ما از جانب مردم انتخاب شده ایم و منصوب نشده ایم.

اشپیگل: آقای گابریل از شما به خاطر انجام این مصاحبه کمال تشکر را داریم.

منبع : اشپیگل / تحریریه دیپلماسی ایرانی / 33

انتشار اولیه: جمعه 22 دی 1396 / انتشار مجدد: شنبه 7 بهمن 1396

کلید واژه ها: سیاست خارجی آلمان زیگمار گابریل اتحادیه اروپا


( ۶ )

نظر شما :