تیلرسون: مناسبات مسکو و واشنگتن در پایینترین سطح قرار دارد
وزیر امور خارجه آمریکا اذعان کرد، تمام متحدان و شرکای آمریکا از واشنگتن می خواهند تا سطح روابطش را با روسیه ارتقا دهد. این اظهارات پس از توافق اعضای سنا بر سر تشدید تحریم های ضد مسکو مطرح شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا سه شنبه در کمیته روابط خارجی سنا گفت: کشورهایی در اروپا، خاورمیانه و حتی جنوب شرق آسیا از آمریکا خواسته اند تا سیاستش درباره روسیه را مورد بازنگری قرار دهد. آنها باور دارند که وخامت روابط نهایتا به شرایط آنها لطمه می زند. آنها شدیدا درخواست دارند تا من وارد عمل شوم و برای ارتقای وضعیت تلاش کنم. اما این امر اصلا رویکرد ما نبوده است.
پیش از این تیلرسون هشدار داده بود توافق دو حزب سنای آمریکا روی تدابیر بازدارنده جدید علیه مسکو بیش از پیش به روابط لطمه می زند و مانع تلاش های کنونی در زمینه همکاری مشترک آمریکا – روسیه در مبارزه با تروریسم در سوریه می شود.
تیلرسون تاکید کرد: اقداماتی خصوصا درباره سوریه در دست اقدام است که می توانم بگویم پیشرفت مثبتی دارد. به رغم آنکه مناسبات مسکو – واشنگتن در پایین ترین سطح قرار دارد، هدف این است که آن حفظ شود نه اینکه بدترش کنیم. واشنگتن و مسکو در تعدادی حوزه همکاری دارند که شامل مسائل مهم بین الملل از جمله اوکراین و بحران سوریه می شود. برخی از کانال های ارتباطی باز است و ما در حال آغاز گفت وگوها هستیم و اصلا مایل به بستن این کانال ها نیستم. من هشدار می دهم که ایجاد روابط جدیدی زمانبر خواهد بود.
"فلسطین تغییر سیاست داده است"
وزیر امور خارجه آمریکا همچنین به سناتورها گفت، تشکیلات خودگردان فلسطین "تغییر سیاست" داده است و دیگر قصد ندارد به خانواده های زندانیان، مهاجمان و یا کسانی که اسرائیلی ها را کشتند، پولی پرداخت کند.
او گفت: ما در این زمینه به وضوح موضع خودمان را اعلام کردیم و تاکید داریم که این روند برایمان قابل پذیرش نیست.
تیلرسون این اظهارات را در جلسه سنا مطرح کرد که درباره بودجه وزارت خارجه آمریکا بود.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد کاهش سطح بودجه این وزارتخانه را به میزان ۲۸.۷ درصد اعلام کرده است.
تیلرسون تاکید کرد، مساله پرداخت پول به آن خانواده ها هم از طرف ترامپ و هم خودش به محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین منتقل شده بود.
"احیای روابط دیپلماتیک با کوبا، از رژیم کاسترو حمایت می کند"
وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه به قانونگذاران کشورش گفت، سیاست کنونی واشنگتن برای از سرگیری روابط دیپلماتیک با کوبا که در دوران اوباما شروع شد، به لحاظ مالی به دولت کوبا کمک می کند و این با قوانین آمریکا مطالبقت ندارد.
اظهارات تیلرسون در شرایطی مطرح می شود که دولت ترامپ در حال بازنگری کلی سیاست هایش در قبال کوباست و انتظار می رود که نتیجه آن، از دست رفتن برخی از تغییرات دوران اوباما باشد. انتظار می رود ترامپ جمعه در میامی سیاست های جدیدش را اعلام کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در سخنانش به دوگانگی موجود میان "طرف های روشن و تاریک" روابط کوبا – آمریکا اشاره کرد. به گفته او، مورد اول باعث ارتقای توسعه اقتصادی و دسترسی به اطلاعات در کوبا شد و مورد دوم، برای مقام های دولت کوبا درآمدزایی ایجاد کرد. او تاکید کرد: اگر بخواهیم طرف روشن را حفظ کنیم، کوبا باید قطعا به چالش های حقوق بشری خود رسیدگی کند. از آنجا که یک سری قوانین برای منزوی کردن اقتصادی کوبا در آمریکا وضع شده، چنانچه بخواهیم روی خوب سکه را ببینیم، این موارد جزو عوامل دردسرزا محسوب می شود.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: با از سرگیری روابط اقتصادی و تجاری، ما از مزایای اقتصادی و تجاری بهره می بریم و خواسته یا ناخواسته از این رژیم هم حمایت به عمل می آوریم. گمان می کنیم در خصوص تغییر رویکرد این رژیم در کوبا و رفتارش با مردم دستاورد اندکی داشته ایم.
"آمریکا تحریم کشورهایی که با کره شمالی معامله دارند، بررسی می کند"
وزیر امور خارجه آمریکا سه شنبه همچنین گفت، ایالات متحده آمریکا در حال بررسی وضع تحریم هایی علیه کشورهایی است که با کره شمالی تجارت دارند و به دنبال راه هایی است که روابط تیره با روسیه را احیا کند.
او در این جلسه همچنین از طرح های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای کاهش هزینه های آمریکا در حوزه دیپلماسی و کمک های خارجی حمایت کرد. سناتورهایی از حزب دموکرات و جمهوری خواه معتقدند که چنین کاهش هایی نهایتا به آمریکا لطمه می زند.
تیلرسون در ابتدا به قانونگذاران گفت که کره شمالی "اوتو وارمبیر" دانشجوی آمریکایی را که 17 ماه پیش بازداشت کرده بود، آزاد کرده است و ایالات متحده به دنبال آزادی سه آمریکایی دیگر هم هست. او گفت، واشنگتن در حال بحث و رایزنی با تمام متحدانش در خصوص کره شمالی است و پاسخ هایی هم از طرف چین دریافت کرده است. به گفته او، مساله کره شمالی در راس دستور کار مذاکرات عالی رتبه آتی میان مقام های چین و آمریکا قرار دارد.
وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد، ایالات متحده باید با کشورهای دیگر هم رایزنی کند تا جلوی دسترسی کره شمالی به مواردی از جمله نفت گرفته شود و مساله اعمال تحریم ها علیه کسانی که با کره شمالی داد و ستد مالی دارند، بررسی می کند. او افزود: از آنجا که آمریکا هیچگونه معامله ای با آمریکا ندارد، باید "تحریم های ثانویه ای" را اعمال کند تا طبق آن، شرکت هایی از کشورهای ثالث تهدید شوند که در صورت معامله با پیونگ یانگ، دسترسی به بازار آمریکا را از دست می دهند.
تیلرسون تاکید کرد، اعمال تحریم های جهانی علیه کره شمالی در صورت همکاری روسیه و چین امکان پذیر خواهد بود.
نظر شما :