واشنگتن در فکر بازنگری است

حکایت دولت ترامپ و تحریم‌های ایران

۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۱۵:۳۰ کد : ۱۹۶۸۵۰۷ اخبار اصلی آمریکا
گواهی پایبندی ایران به تعهداتش باید هر 90 روز برای کنگره صادر شود و این اولین باری بود که چنین گواهی‌ای در دوران دولت ترامپ انجام شد و آخرین مهلت آن نیمه شب بود.
حکایت دولت ترامپ و تحریم‌های ایران

نویسنده: بتان مک کرنان

دیپلماسی ایرانی: مقامات دولت دونالد ترامپ به کنگره اطلاع داده اند که ایران شرایط توافق تاریخی هسته ای سال 2015 و در زمان زمامداری باراک اوباما را رعایت کرده است اما رفع تحریم های جمهوری اسلامی در حال حاضر باید مورد بازنگری قرار گیرد.

درحالی توافقنامه به جای خود باقی مانده که وزیر امور خارجه، رکس تیلرسون اواخر روز سه شنبه در نامه به پل رایان، رئیس مجلس نوشت: «ایران با استفاده از شیوه ها و روش های گوناگون، کشور پیشرو در حمایت از تروریسم باقی مانده است.» او در عین حال اضافه کرد مطابق بررسی بین سازمانی به رهبری شورای امنیت ملی ارزیابی ها این است که «توافق حامی منافع حیاتی امنیت ملی آمریکا است.»

گواهی پایبندی ایران به تعهداتش باید هر 90 روز برای کنگره صادر شود و این اولین باری بود که چنین گواهی ای در دوران دولت ترامپ صادر می شد و آخرین مهلت آن نیمه شب بود. تحریم های تازه ـ مطابق با وعده های انتخاباتی ترامپ در سخت گرفتن بر ایران ـ در ماه فوریه شایعه شد. در آن زمان از این تحریم ها به عنوان اقدامی تنبیهی در برابر آزمایش موشک های بالستیک توسط تهران یاد می شد.

دولت ترامپ می گوید که به ایران هشدار داده در حالی که تهران معتقد است آزمایش موشک بالستیک غیرهسته ای هیچ کدام از مفاد قرارداد هسته ای را نقض نکرده است. روابط میان تهران و واشنگتن با آغاز دولت ترامپ به سرعت به سردی گرایید. رئیس جمهور بلافاصله از اعمال مجازات های مالی جدید بر سر مسائل مربوط به تروریسم خبر داد و ایران را در فهرست شش کشور مسلمانی گذاشت که سفر شهروندان آنها به ایالات متحده ممنوع است هرچند که این طرح توسط چند دادگاه به شکست انجامید.

در مقابل ایران روادید سفر آمریکایی ها به ایران را برای زمانی نامحدود لغو و بانک مرکزی اعلام کرد که این کشور دیگر برای آمار رسمی گزارش های مالی خود از دلار آمریکا استفاده نخواهد کرد. ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود توافق هسته ای با تهران را بدترین توافق ممکن توصیف کرده بود که تحریم های بین المللی فلج کننده را در ازای محدودیت موقت برنامه تسلیحات اتمی برداشته است. او به طور گسترده ای به دنبال به خطر انداختن توافقی بود که جان کری، وزیر امور خارجه سابق آن را توافقی می دانست که جهان را به جایی امن تر تبدیل کرده است.

درحالی که گواهی روز سه شنبه نشان می دهد ترامپ در حال حاضر با یافته های آژانس بین المللی انرژی اتمی موافقت کرده اما تصور بر این است که دولت او ممکن است در جستجوی راه های دیگری برای تشدید فشارها بر تهران باشد. ایالات متحده به دنبال لیست دیگری برای تحریم های جداگانه ایران است که ربطی به مسائل هسته ای نداشته باشد. لیستی شامل جرایم تروریستی، نقض حقوق بشر و پشتیبانی از دولت بشار اسد، رئیس جمهور سوریه.

غرب باور داشت که ایران در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد از سال 2005 تا 2013 به طور مخفیانه به دنبال برنامه سلاح هسته ای بود. اعتقادی که به افزایش مجازات ها و تحریم های شدید مالی بین المللی منجر شد. احمدی نژاد چهره ای جنجالی در ایران است و هفته گذشته تصمیم خود را برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری برخلاف توصیه رهبری اعلام کرد.

احمدی نژاد در مصاحبه اخیرش با الجزیره اعلام کرد که او این توانایی را دارد که «کشور را بار دیگر متحد کند» و کشورهای خاورمیانه را به جای تضاد در جنگ سوریه در کنار یکدیگر قرار دهد. «همه کشورها از جمله عربستان سعودی، ترکیه، قطر، کویت، امارات متحده عربی و بحرین باید به مانند ایران، عمان و سوریه سیاست خود را تغییر دهند.» احمدی نژاد ادامه داد: «ما باید این کار را با تغییر سیاست خارجی فعلی خود عملی کنیم. ما باید در کنار یکدیگر بنشینم. چرا باید با هم مبارزه کنیم؟ دلیلش چیست؟»

منبع: ایندیپندنت/ مترجم: روزبه آرش         

کلید واژه ها: دونالد ترامپ ایالات متحده امریکا ایران توافق هسته ای


نظر شما :