اردوغان: برلین حامی تروریسم است
در پی اقدام آلمان مبنی بر لغو گردهمایی کمپین "آری" برای رفراندوم پیش رو در ترکیه، اردوغان برلین را متهم به کمک به گروه های "تروریستی" کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرد، خبرنگار بازداشت شده روزنامه "دی ولت" جاسوس آلمان و از اعضای پ.ک.ک است.
وی گفت: انتقادهای برلین از ترکیه به خاطر دستگیری یک خبرنگار نیست، یوجیل یک جاسوس و از اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک) است.فردی که در سفارت آلمان پنهان شده بوده از اعضای پ.ک.ک بوده و برای یک ماه برای آلمان جاسوسی می کرد وقتی ما از آنها خواستیم این فرد را برای محاکمه تحویل دهند امتناع کردند.
اردوغان گفت که به آنگلا مرکلف صدراعظم آلمان گفته است ما از شما می خواهیم تروریست ها را تحویل دهید می گویید آنها صادقانه و بیطرفانه محاکمه خواهند شد اکنون می گوییم ما استقلال سیستم قضایی خود ایمان داریم آنها را تحویل دهید تا محاکمه شوند. دولت آلمان ابتدا این فرد را تحویل نداد اما بعدا تسلیم شد.سیستم قضایی هم آنچه را لازم است انجام داد.
این در حالی است که مقامات آلمانی اعلام کردند: این اتهامات بی پایه و اساس است.
"دنیز یوجل" خبرنگار روزنامه دی ولت به اتهام انجام "تبلیغات برای یک سازمان تروریستی" در ترکیه بازداشت شده است.
وی با اشاره به لغو گردهمایی کمپین "آری" با حضور طرفدارانش در آلمان گفت: آنها در حالی گردهمایی های ما را لغو می کنند که اجازه می دهند، "جمیل باییک" از سران (پ. ک. ک) کوه های قندیل در عراق سخنرانی کند.
در پی اعتراض مولود چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در باره لغو گردهمایی کمپین آری در شهرهای آلمان و متهم کردن مقامات آلمانی مبنی بر اجرا نکردن دموکراسی، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان در واکنش به اتهامات ترکیه مبنی بر حمایت برلین از تروریست ها گفت: تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر لغو گردهمایی ها توسط شهرداری ها گرفته شده و ما آزادی بیان در آلمان اجرا می کنیم.
وی با اشاره به بازداشت دنیز یوجل گفت: ما از آزادی بیان حمایت کرده و می توانیم از ترکیه انتقاد کنیم.
همچنین وزرای خارجه ترکیه و آلمان در تماس تلفنی با یگدیگر گفت وگو کردند. براساس اعلام یک منبع دیپلماتیک دو طرف توافق کردند که (هشتم ماه مارس) با یکدیگر دیدار کنند.
در این تماس تلفنی چاووش اوغلو، نارضایتی خود را از لغو گردهمایی کمپین "آری" در آلمان اعلام کرد.
این در حالی است که وزارت خارجه آلمان از آنکارا خواسته است از شعله ور کردن آتش تنش میان دو کشور جلوگیری کند.
از سوی دیگر بکر بوزداغ، وزیر دادگستری ترکیه با اشاره به لغو گردهمایی طرفداران اردوغان با حضور وی در یکی از شهرهای آلمان گفت: اجازه دهید نگاهی به تاریخ آن ها داشته باشیم. "بیماری دیرینه" آن ها عود کرده است.
عمر چلیک، وزیر امور اتحادیه اروپای ترکیه نیز اعلام کرد که آلمان باید از ارزش های دموکراتیک پیروی کند.
چیلیک اضافه کرد: جلوگیری از احقاق یکی از حقوق ما مبنی بر شهروندان کشور آلمان که توسط اصول شورای اروپا و اتحادیه اروپا تضمین شده است به معنای مسدود کردن یک حق دموکرتیک است.
وی ادامه داد: زمانیکه یک حمله داعش در ترکیه رخ می دهد، پرچم های ترکیه در ساختمان های آلمان برافراشته می شود اما زمانی که یک حمله مرگبار توسط (پ. ک. ک) انجام می گیرد این اقدام انجام نمی شود. آلمان میان گروه های تروریستی تبعیض آمیز رفتار می کند. آلمان دیوارهایی را در برابر ترکیه می سازد اما این دیوارها به ترکیه ضرری نمی رساند، بلکه این دیوارها به خود آن ها و دموکراسی آن ها ضرر خواهد رساند. آن ها نیاز دارند که این حقیقت را بدانند.
وی در ادامه اظهاراتش اقدامات اخیر آلمان را دخالت در امور داخلی ترکیه تلقی کرد و گفت: آنکارا درهای خود را به سوی برلین باز خواهد گذاشت، اگر آلمان بخواهد برای شهروندان آلمانی مقیم ترکیه گردهمایی برگزارکند ما درهای خود را باز خواهیم کرد و به آن ها این حق دموکراتیک را خواهیم داد.
از سوی دیگر هیکو ماس، وزیر دادگستری آلمان پس از لغو دیدار دو جانبه اش توسط همتای ترکیه ای وی نامه ای شدید اللحن به بوزداغ نوشت.
وی در این نامه گفت: خبرنگاران، قضات و وکلا به راحتی تنها به دلیل انجام کارشان بازداشت می شوند. وظیفه یک دولت حمایت از خبرنگاران است و نه سرکوب آنها.
نیهات زیبکچی، وزیر اقتصاد ترکیه نیز پس از لغو گردهمایی اش در شهر کلن گفت که هنوز می خواهد به آلمان برود.
وی ادامه داد: من برای دیدار با شهروندان ترکیه خانه به خانه، کافه به کافه خواهم گشت. هیچ کس نگران نباشد. ما با شهروندانمان در آلمان دیدار خواهیم کرد.
نظر شما :