کاخ سفید سیانان، بیبیسی و نیویورک تایمز و ... را راه نداد
کاخ سفید بدون ارائه هرگونه توضیح به برخی از رسانه های بزرگ اجازه پوشش نشست خبری روزانه اش را نداد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ایندیپندنت، شون اسپایسر، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه تنها به برخی رسانه های دست چین شده اجازه داد تا در نشست خبری با خبرنگاران شرکت کنند؛ نشستی که به جای آنکه در سالن مطبوعات جیمز اس بردی برگزار شود در ساختمان دفتر اجرایی موسوم به "بال غربی" برگزار شد.
رسانه هایی که از پوشش دادن این نشست خبری منع شدند شامل رسانه هایی هستند که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا به اسم از آنها انتقاد کرده است.
سی ان ان، بی بی سی، نیویورک تایمز، لس آنجلس تایمز، روزنامه نیویورک، بازفید، پایگاه خبری هیل و روزنامه دیلی میل از جمله رسانه ها و مطبوعاتی بودند که از شرکت در این نشست منع شدند.
اما رسانه های گلچین شده که اجازه شرکت در این نشست را داشتند شامل شبکه خبری "برایبات نیوز، شبکه خبری یک آمریکا و روزنامه واشنگتن تایمز" بودند که همگی تمایلات راست افراطی دارند. از جمله رسانه های دیگری که اجازه شرکت در این نشست را داشتند می توان به شبکه "ای بی سی، سی بی اس، ان بی سی، فاکس نیوز، رویترز و بلومبرگ " اشاره کرد.
دین باکوت، مدیر اجرایی روزنامه نیویورک تایمز در بیانیه ای گفت: در طول تاریخی که دولت های مختلف از احزاب متفاوت پوشش داده ایم چنین چیزی در کاخ سفید هرگز رخ نداده است. ما به شدت از اخراج روزنامه نیویورک تایمز و دیگر سازمان های مطبوعاتی از این نشست معترض هستیم. دسترسی رسانه های آزاد به یک دولت شفاف جزء منافع ملی حیاتی محسوب می شود.
بن اسمیت، سردبیر بازفید گفت: ما ضمن اعتراض شدید به اقدام صریح کاخ سفید برای تنبیه مطبوعاتی که پوشش های رسانه ای شان مورد تایید کاخ سفید نیست اجازه نخواهیم داد که اوضاع "مسخره" اخیر ما را از ادامه فعالیت هایمان برای پوشش عادلانه و کامل اقدامات دولت منحرف سازد.
پل داناهار، رئیس دایره بی بی سی در واشنگتن گفت: ما درک می کنیم که در برخی مراسم که فضا یا شرایط اقتضا می کند کاخ سفید مطبوعات را از پوشش خبری محدود می کند اما چیزی که امروز شاهد آن بودیم جزء این مساله محسوب نمی شود. در این رویداد رسانه های گلچین شده اجازه شرکت در این نشست را داشتند اما ما چنین حقی نداشتیم. بی بی سی در تمامی نشست های روزنامه کاخ سفید یک نماینده داشته و ما الان نمی دانیم که چرا از نشست روز جمعه منع شده ایم. ما به دنبال توضیح از جانب تیم مطبوعاتی کاخ سفید هستیم. گزارشات ما همچنان عادلانه و بی طرف باقی خواهد ماند.
چندین رسانه از جمله آسوشیتدپرس و مجله تایمز نیز به منظور تحریم دستور ترامپ از شرکت در این نشست امتناع کردند.
یکی از خبرنگاران روزنامه وال استریت ژورنال گفت: روزنامه وال استریت ژورنال به شدت با تصمیم کاخ سفید برای منع کردن حضور برخی رسانه ها از نشست روز جمعه مخالفت است. اگر در آن زمان از این مساله مطلع بودیم هرگز در آن شرکت نمی کردیم و در رویدادهای مشابه نیز شرکت نخواهیم کرد.
برت بییر، گزارشگر فاکس نیوز گفت: هنگامی که دولت اوباما به شبکه فاکس نیوز حمله و تلاش کرد تا ما را از نشست ها اخراج کند برخی رسانه ها از جمله سی ان ان و نیویورک تایمز پای ما ایستادند. نشست مطبوعاتی کاخ سفید باید برای تمامی سازمان های معتبر آزاد باشد.
جف میسون، رئیس انجمن خبرنگاران کاخ سفید گفت: سازمان ما نیز به شدت نسبت به این ممنوعیت اعتراض خواهد کرد. ما دیگر سازمان ها را ترغیب می کنیم تا اطلاعات خود را با سازمان های مطبوعاتی که اجازه حضور نداشتند، به اشتراک بگذارند. ما نیز درخصوص این مساله با مقامات کاخ سفید مذاکره خواهیم کرد.
جوئل سیمون، مدیر اجرایی کمیته حفاظت ار خبرنگاران نیز این تصمیم را هشدار دهنده دانست و گفت: درخواست های ترامپ برای پایان دادن به مساله منابع ناشناس هشدار دهنده است. وظیفه رهبران سیاسی این نیست که مشخص کند روزنامه نگاران چطور کارهای خود را انجام دهند. ما از تصمیم ترامپ برای ممنوع کردن حضور خبرنگاران در یک نشست مطبوعاتی نگران هستیم. آمریکا باید از آزادی مطبوعاتی و دسترسی به اطلاعات حمایت کند.
نظر شما :