شکایت یک گروه اسرائیلی از بوئینگ
یک سازمان غیردولتی و متخصص "امور حقوقی" در اسرائیل که همسو و طرفدار سیاست های دولت بنیامین نتانیاهو است، تهدید کرد که از شرکت هواپیمایی "بوئینگ" به خاطر معامله با ایران، شکایت حقوقی خواهد کرد.
به گزارش روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست"، نهاد حقوقی "شورات هادین" که مقر آن در شهر تل آویو است، روز پنج شنبه (۱۶ ژوئن/۲۷ خردادماه) اعلام کرد که بوئینگ را به دادگاه های آمریکا یا دادگاه های بین المللی خواهد کشاند.
به گزارش دویچه وله، این نهاد حقوقی مدعی است که ایران با حمایت از "گروه های تروریستی" همچون حماس، از عملیات هایی حمایت کرده که منجر به کشته شدن شهروندان آمریکایی شده است و بنابراین یک شرکت بزرگ آمریکایی مانند بوئینگ نباید با چنین کشوری وارد معامله شود.
نهاد "شورات هادین" در ۲ سال گذشته در دادگاه های دیگری در اسرائیل از ایران و حماس شکایت حقوقی کرده و برنده شده است. با این حال این اولین بار است که این نهاد قصد دارد شرکتی را در عرصه بین المللی به دلیل معامله با ایران، به دادگاه بکشاند.
"شورات هاردین" خود را نهادی معرفی می کند که "حامی قربانیان تروریسم حمایت شده از سوی ایران" است. این نهاد می گوید که ایران قبل از خرید هرگونه هواپیما، باید به خانواده های قربانیانی که به دلیل حمایت های ایران کشته شدند، غرامت بپردازد.
روزنامه ی "جروزالم پست" از مسئولان این نهاد پرسیده است که آیا قصد شکایت از "ایرباس" فرانسه را هم دارند. ایران در ماه های اخیر در معامله ای کلان با "ایرباس" ۱۱۴ هواپیمای تازه خریده است. مسئولان "شورات هادین" گفته اند که فعلا تنها قصد شکایت حقوقی از شرکت های امریکایی را دارند
نیتسانا درشان، رئیس این نهاد حقوقی که خود ایرانی الاصل است، به روزنامه اسرائیلی گفت که خبر معامله میان بوئینگ و ایران برای آن ها "بهت آور" بوده است.
درشان تاکید کرد که بالاخره باید احکام دادگاه های آمریکایی که ایران را موظف به پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان تروریسم کرده است، اجرایی شود. او اضافه کرد که نهاد او به دنبال اجرای این احکام است.
در روزهای گذشته عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ایران، تایید کرد که "توافق های اولیه" با شرکت آمریکایی "بوئینگ" برای خرید هواپیما صورت گرفته و جزئیات این معامله در آینده نزدیک عمومی خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه ی آمریکا نیز در پاسخ به خبرنگاران گفته بود که بوئینگ می تواند با ایران وارد معامله شود و مانعی بر سر راه چنین خریدوفروشی وجود ندارد.
اگر این معامله میان ایران و بوئینگ انجام شود، این اولین بار در سال های بعد از انقلاب اسلامی خواهد بود که شرکتی آمریکایی با دولت ایران معامله ای انجام می دهد.
بیشتر بخوانید: روایتی از "رقابت" بوئینگ و ایرباس در بازار ایران
دولت یازدهم بعد از اجرایی شدن برجام و در اولین سفر رسمی حسن روحانی به فرانسه، طی قراردادی با شرکت "ایرباس" ۱۱۴ فروند هواپیما از این شرکت فرانسوی خرید. رسانه ها اعلام کردند که رقم این معامله درمجموع ۲۵ میلیارد دلار است.
گزارش ها حاکی از آن است که ناوگان هواپیمایی ایران در حال حاضر در مجموع از ۲۵۰ هواپیما تشکیل شده که به روایتی ۱۰۰ فروند و به روایتی دیگر نیمی از آنها زمین گیرند و عمر متوسط بقیه حدود ۲۲ سال است.
نظر شما :