آخرین آزمون اوباما در مورد ایران
به گزارش مهر، بلومبرگ در آغاز گزارش خود می نویسد: یکی از تاثیرات توافق هسته ای با ایران که رئیس جمهور باراک اوباما در سال گذشته از آن به عنوان گامی بسوی صلح تمجید کرد آن بود که موجب می شد منطقه خاورمیانه ایمن تر شود. اما اگر آمریکا در مورد تحویل گرفتن سیستم اس ۳۰۰ روسیه از سوی ایران اقدامی انجام ندهد امنیت خاورمیانه دستخوش تغییر می شود.
در این مقاله تلاش شده تا به نوعی دولت آمریکا برای اقدام علیه ایران تحریک شود ازهمین رو بلومبرگ در ادامه، اوباما را به بی عملی در مقابل برنامه های موشکی و خریدهای تسلیحاتی ایران متهم نموده و سعی در تحریک دولت آمریکا برای اقدام در جهت ممانعت از تکمیل تحویل سامانه اس ٣٠٠ به ایران شده است.
این در حالی است که پیشتر «الیزابت ترودو» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده بود هرچند دولت آمریکا با فروش سامانه های موشکی اس-۳۰۰ روسیه به ایران مخالفت کرده است ولی این معامله بر اساس قوانین بین المللی بوده است.
ترودو در اظهاراتی گفته بود: فروش سامانه های موشکی روسیه به ایران بر خلاف میل آمریکا بوده است ولی بر خلاف توافق هسته ای نبوده است.
در این مقاله با انتقاد از اوباما که توافق هسته ای سال گذشته با ایران را گامی تاریخی به سوی صلح خوانده بود، ادعا کرده است عدم اقدام آمریکا برای متوقف کردن ایران از تکمیل خرید تسلیحاتی پیشرفته سامانه اس ٣٠٠ از روسیه اوضاع منطقه را خطرناک تَر خواهد کرد.
بلومبرگ با إذعان به این که خرید این سامانه در سال ٢٠٠٧ و قبل از قطعنامه تحریمی شورای امنیت در سال ٢٠١٠ انجام شده است، از دولت آمریکا می خواهد تا قطعنامه تحریمی جدیدی را برای توقف این خرید به شورای امنیت پیشنهاد دهد و در صورت وتوی آن، بطور یکجانبه تحریم هایی را علیه طرف های این معامله اعمال نماید.
بلومبرگ ادعا می کند که در صورت عدم اقدام عاجل آمریکا، این خرید تسلیحاتی می تواند به همکاری های گسترده تر ایران و روسیه در زمینه های مهم دیگری از قبیل خرید سامانه نسل پیشرفته اس ٤٠٠، جت های جنگنده و حتی ساخت تاسیسات تولید تانک های پیشرفته تی ٩٠ در ایران منجر شود.
بنا به گزارش بلومبرگ کنگره آمریکا از دولت این کشور خواسته است تا برنامه های خود را در واکنش خود را به خرید اس ٣٠٠ تشریح نماید، ولی دولت آمریکا در این رابطه آشکارا سکوت اختیار نموده است.
به اعتقاد بلومبرگ دولت اوباما می بایست قبل از این که خود را در مقابل یک عمل انجام شده ببیند، هرچه زودتر می بایست ضمن اعلام برنامه های خود برای توقف این معامله، با تحریم های جدید پیامی قوی به ایران و روسیه بفرستد و در کنار آن به تقویت توان رژیم اسراییل برای نابودی موشک های دوربرد ایران کمک کند.
با وجود همه این توصیه ها، بلومبرگ از هرگونه اقدام مؤثر دولت اوباما در این رابطه ابراز ناامیدی می کند، چرا که این دولت سال گذشته هم در برابر آزمایش های موشکی ایران عقب نشینی کرد و صرفا به اعمال برخی تحریم های نمادین و نمایشی بسنده نمود. به ادعای بلومبرگ، این موضوع باعث جسورتر شدن بیش از پیش حکومت ایران شده است.
در پایان نویسنده بلومبرگ ادعا می کند که چون اوباما و جان کری تمام آبرو و اعتبار خود را در گرو معامله هسته ای با ایران گذاشته اند، عزم آنها برای حفظ این توافق به هر قیمتی قابل درک است؛ با این حال اگر این اراده به معنی تجاهل عمدی نسبت به اقدامات بی ثبات ساز ایران در خاورمیانه باشد، آیا واقعا حفظ این توافق ارزشش را دارد؟
نظر شما :