انتقاد شدید از سرکوب مخالفان در بحرین
سازمان عفو بین الملل ضمن انتقاد از افزایش حکم زندان یکی از برجسته ترین مخالفان بحرین تأکید کرد که منامه و ابوظبی هر اندازه تلاش کنند که نشان دهند بحرین در زمینه حقوق بشر به سوی اصلاح در حرکت است، فایده ندارد و حقیقت چیز دیگری است.
به گزارش فارس، سازمان عفو بین الملل با صدور بیانیه ای سرکوب در بحرین و تداوم بازداشت رهبران مخالف این کشور از جمله «شیخ علی سلمان» را محکوم کرد.
به گزارش شبکه «اللؤلؤة»، این نهاد حقوق بشری با صدور بیانیه ای که «آریل بلوتکین» مسئول امور بحرین در عفو بین الملل آن را نوشته است اعلام کرد: هیچ کس ضربه جدید وحشتناک به آزادی بیان در بحرین را باور نمی کند. دادگاه استیناف بحرین هفته گذشته مدت زمان مجازاتی را که رهبر جمعیت الوفاق که بزرگترین گروه معارض در این کشور است به خاطر انتقاد مسالمت آمیز وی از دولت از 4 سال به 9 سال افزایش داد. در واقع مقامات بحرین با این اقدام توهم اینکه در دستور کاری کنونی آن جایی برای آزادی حقوق بشر و اصلاح وجود داشته را از بین بردند.
بحرین هر اپوزیسیون مسالمت آمیزی را رد می کند
در این بیانیه که به صورت خلاصه در ذیل می آید، آمده است: این حکم برای شیخ علی سلمان در نظر گرفته شده است؛ کسی که رهبر برجسته مخالفان است و از حمایت گسترده اهل تشیع برخوردار است. در واقع این حکم شاخصه روشنی است که نشان می دهد بحرین سیاستی دارد که هر اپوزیسیون مسالمت آمیزی را رد می کند. در واقع این مسئله –بنا بر اعتقاد سازمان های حقوق بشری- به وضوح نشان می دهد که مقامات بحرین دیگر اهمیتی نمی دهد به اینکه جامعه بین الملل درباره وخامت پرونده این کشور در زمینه حقوق بشر چه فکری می کند.
ادعای دروغین ابوظبی درباره اصلاح وضعیت حقوق بشر در بحرین
این حکم با محکومیت گروهی از کارشناسان سازمان ملل و دولت آمریکا مواجه شد و دو طرف خواستار آزادی شیخ علی سلمان شدند. این مسئله نیز با واکنش پنهانی «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس در تضاد است. او گفته بود که «در روند قضایی مرحله دیگری وجود دارد»؛ مسئله ای که از ریاکاری مداوم دولت انگلیس درقبال بحرین حکایت دارد. امارات متحده عربی نیز که پایگاه دریایی بزرگی در بحرین دارد مکررا این ادعای دروغین را مطرح می کند که این کشور در زمینه اصلاحات پیشرفت زیادی داشته است.
حمله به اپوزیسیون هدف اصلی رژیم آل خلیفه
تا کی دنیا باید به بحرین فرصت اصلاح بدهد؟ بسیاری از کسانی که از سرکوب در این کشور رنج می برند به ما می گویند که زمان به پایان رسیده و هیچ امیدی ندارند که به آن دلخوش کنند. در واقع از زمان توقف گفت وگوی ملی، اپوزیسیون هدف اصلی مقامات بحرین است. بازداشت شیخ علی سلمان نیز با انگیزه های روشن سیاسی صورت گرفته است.
بحرین از سال 2011 از گفت وگوی ملی سخن می گوید، ولی زمانی که رهبران اصلی سیاسی این کشور پشت میله های زندان هستند مقامات بحرین می خواهند با چه کسانی گفت وگو کنند؟ حکم 9 سال زندان برای شیخ علی سلمان که به صورت مسالمت آمیز انتقاد می کرد و نباید حتی یک روز در زندان بماند به روشنی نشانگر یک مسئله می باشد و آن این است که بحرین و امارات هر اندازه تلاش کنند که نشان دهند این کشور به سوی اصلاح در زمینه حقوق بشر در حرکت است، ولی حقیقت چیز دیگری است.
تنها شخصیت های سیاسی هدف مقامات بحرین نیستند. در واقع مجازات، متوجه مخالفت مسالمت آمیز در زندان، ممانعت از سفر، لغو تابعیت است و اخیرا تبعید از کشور نیز به این مجازات ها اضافه شده است. از سال 2013 نیز برگزاری هرگونه تظاهرات در منامه ممنوع شده است و در خارج از این شهر نیز تظاهرات با گاز اشک آور پاسخ داده می شود.
فعالان بحرینی برای ابراز عقاید خود به شبکه های اجتماعی روی آورده اند ولی نوشتن هر مطلبی در توئیتر یا حتی بازنشر مطالب دیگران مسئله ای است که ممکن است شخص را به زندان بیفکند. در واقع ملت بحرین در حال حاضر هیچ تریبونی ندارند که از طریق آن ابراز عقیده کنند.
متأسفانه سرکوب در بحرین بسیاری از فعالان را مجبور کرده که از این کشور مهاجرت و درخواست پناهندگی در اروپا را مطرح کنند. برخی از کسانی که در بحرین مانده اند همچنان تحت نظارت هستند و تقریبا هر چیزی که بگویند ممکن است به پیگرد قضایی آنان توسط مقامات منجر شود.
هنوز عواقف زندان شیخ علی سلمان مشخص نیست، ولی تا زمانی که مقامات بحرین فورا این سرکوب های روزافزون را کاهش ندهند احتمالا آینده شاهد روزهای تیره تری خواهد بود و ده ها نفر از فعالان و رهبران معارض زندانی مانند سلمان هزینه آن را خواهند پرداخت.
نظر شما :