ایران ، سوریه و روسیه به حلب متمرکز شدهاند
رئیس دفتر روزنامه الحیات در مسکو گفت ایران ، سوریه و روسیه به نبرد حلب و بازپس گیری آن متمرکز شده اند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الحدث ، رائد جبر گفت به احتمال زیاد هدف از نشست وزیران دفاع روسیه ، سوریه و ایران که قرار است فردا در تهران برگزار شود ، تقویت هماهنگی ها بین این سه کشور است زیرا در پی عملیات در حلب و رقّه و بن بست در فرآیند سیاسی ، تحولاتی به وجود آمده است.
وی افزود به نظر می رسد آنان می خواهند هماهنگی میدانی کنند به خصوص آنکه صحبت از حلب است . من معتقدم همه تلاشهای روسیه و ایران و سوریه به حلب متمرکز شده است .اتفاقی نبود که بشار اسد [رئیس جمهور سوریه] در سخنرانی اخیر خود از حلب سخن گفت. همچنین اتفاقی نیست که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه بارها روی موضوع حلب متمرکز شده و گفته است روسیه کمکهای مؤثری به نیروهای سوری در حلب خواهد کرد و آمریکا نباید با تحرکات ما غافلگیر شود.
جبر گفت روشن است که آنها در پی پایان مهلت روسیه برای اعلام جدایی گروههای سوری از جبهه النصره و پیوستن به آتش بس ، به عملیات گسترده میدانی متمرکز شده اند. لاوروف طی دو روز گذشته به آمریکا فشار آورده و گفته است طرف آمریکایی از فوریه گذشته به ما وعده می دهد که به گروههای سوری برای پیوستن به آتش بس فشار می آورد.
رئیس دفتر روزنامه الحیات در مسکو گفت این تمایل وجود دارد که تکلیف نبرد حلب روشن شود زیرا روشن شدن تکلیف نبرد حلب، بر فرآیند سیاسی تاثیرات و پیامدهایی خواهد داشت و اتفاقی نیست که بشار اسد می گوید بلندپروازیهای ترکیه در حلب دفن خواهد شد. بنابراین معتقدم اگر روسیه و آمریکا در رسیدن به توافقی درباره جدا کردن گروههای مسلح از فهرست تروریسم شکست بخورند نبرد حلب در پیش است. نشست تهران بسیار مهم است . در دفعات گذشته شاهد بودیم که در پی چنین نشستهایی در روی زمین، عملیات انجام می شد. به عنوان مثال نظام سوریه در عملیات غوطه در ریف دمشق توانست مساحت زیادی را پس بگیرد و امنیت اطراف دمشق را تقویت کند. نشستهای مشابه دیگری بین روسیه و ایران و نظام سوریه برگزار شده است. این نشست نیز در پی بن بست در روند سیاسی برگزار می شود . چشم اندازی برای مذاکرات وجود ندارد. تعیین تکلیف نبرد حلب ، بازتابهای نمادین زیادی خواهد داشت و نظام خواهد توانست بخش اساسی از سوریه را به کنترل مجدد خود در آورد. موضوع دیگر آن است که جدا کردن نوار مرزی به معنای ورود قدرتمندانه کردهاست و کردها نقش مهمی ایفا خواهند کرد. نبرد حلب همواره به عنوان یک نبرد تعیین کننده محسوب می شود و حداقل یک نقطه تحول اساسی در نبردهای میدانی است. نبردهای چند ماه پیش در نزدیکی شهر اعزاز در شمال حلب متوقف شد و نوعی تضمینهای بین المللی شد که به شهر اعزاز حمله نشود اما الان شاهد تحول در مواضع هستیم. آمریکا سکوت کرده است. لاوروف می گوید آمریکایی ها نباید با تحرکات ما غافلگیر شوند. این نشان می دهد بین واشنگتن و مسکو حد اقل هماهنگی نظامی وجود دارد در صورتیکه گفته می شد که این هماهنگی به سطح بالایی رسیده است و چه بسا گفته می شد به سمت همکاری و عملیات مشترک بین آمریکا و روسیه به پیش می رود اما چنین نشده است. تلاش می شود آمریکا هرچه بیشتر تحت فشار قرار گیرد. واشنگتن نیز الان در موضع نظاره گر است و نقش مؤثری ندارد.
نظر شما :