رایس: به ایران اجازه نمیدهیم راحت باشد
مشاور امنیت ملی کاخ سفید با تأکید بر تداوم حمایت های واشنگتن از رژیم صهیونیستی گفت: راهنمای آمریکا در برجام، «بی اعتمادی و راستی آزمایی» است و به ایران اجازه نمی دهیم راحت باشد.
به گزارش فارس، مشاور امنیت ملی کاخ سفید طی سخنرانی در نشست «حامیان جهانی یهود» در واشنگتن، از برجام، ایران و روابط بسیار نزدیک آمریکا و رژیم صهیونیستی سخن گفت.
«سوزان رایس» در این سخنرانی درباره برجام گفت : «مصداق دیگر حمایت بلندمدت ما از امنیت اسرائیل، توافق هسته ای ایران است. ما بحث شدیدی بر سر این توافق داشتیم. فیزیکدانان هسته ای، مقامات نظامی، کارشناسان و بیش از 100 کشور در نهایت از آن حمایت کردند. دیگران که تعداد زیادی از آنها در اسرائیل هستند با آن مخالفت کردند. سوای آنکه شما از توافق حمایت می کنید یا نه، نتایج آن غیرقابل انکار است. ایران دو سوم سانتریفیوژهای نصب شده خود را برچیده است. آنها 98 درصد ذخایر اورانیوم غنی شده را از کشور خارج کردند. قلب رآکتور اراک اکنون با سیمان پر شده و هرگز دوباره استفاده نخواهد شد».
رایس ادامه داد: «قبل از توافق، زمان گریز هسته ای ایران برای ساخت یک بمب اتمی دو یا سه ماه بود. امروزه این زمان یک سال خواهد بود و اگر آنها تقلب کنند ما خواهیم دانست. با این توافق، ما همه راه های ممکن برای رسیدن به سلاح اتمی را مسدود کردیو و ایران مشمول شدیدترین رژیم بازرسی های هسته ای شده که تاکنون(در جهان) مورد مذاکره قرار گرفته است».
مقام ارشد کاخ سفید گفت: «البته ما در توهمات به سر نمی بریم و همانطور که گفته ایم، اصل راهنمای ما "بی اعتمادی و راستی آزمایی" است و همانطور که رئیس جمهور بارها گفته، این توافق هرگز در نظر نداشته که همه اختلافات ما با ایران را حل کند. به همین دلیل است که تحریم های غیر هسته ای ایران باقی است. صدها شرکت و شخصیت ایرانی به دلایل غیر هسته ای در تحریم باقی هستند. ما همه اختیارات لازم برای مقابله با رفتارهای ثبات زدای ایران را داریم و ما داریم این کار را می کنیم. این موضوع شامل تحریم های جدید که برنامه موشک بالستیک ایران و حمایت از تروریسم را هدف قرار می دهد، می شود. ما به ایران اجازه نخواهیم داد راحت و بدون دردسر و مشکل باشد».
وی با تاکید بر حمایت قاطع آمریکا از رژیم صهیونیستی گفت : «وقتی رئیس جمهور اوباما می گوید تعهد آمریکا به امنیت اسرائیل "ناگسستنی" است، این فقط یک حرف نیست. بلکه این مربوط به حدود 24 میلیارد دلاری است که آمریکا از زمان ریاست جمهوری رئیس جمهور اوباما برای حفظ برتری نظامی کیفی اسرائیل کمک کرده است. همچنین جنگنده های اف 35 است که اواخر امسال به اسرائیل داده خواهد شد که این کشور را به تنها کشور در خاورمیانه با این جنگنده پیشرفته تبدیل خواهد کرد. همچنین موضوع میلیاردها دلار سرمایهع گذاری ما روی تولید مشترک و تجهیز گنبد آهنین و دیگر فناوریهای دفاعی موشکی است».
وی افزود: «رئیس جمهور اوباما متعهد به امنیت اسرائیل نه برای باقی مانده زمانش در ریاست جمهوری است، بلکه برای سالیان آتی است. در حال حاضر اسرائیل بیش از نیمی از کل بودجه کمک نظامی خارجی آمریکا را دریافت می کند و ما در حال بحث بر روی توافق جدید با اسرائیل هستیم که کمک نظامی ما به این کشور را تا سال 2029 هدایت خواهد کرد. حتی در این روزهایی که با محدودیت هایی مواجه هستیم، ما آماده امضای بزرگترین بسته کمک نظامی در تاریخ آمریکا هستیم».
رایس در ادامه تاکید مقامات آمریکایی بر لزوم پیگیری مذاکرات سازش بین رژیم صهیونیستی و تشکیلات خودگردان فلسطین، تحقق راه حل دو دولتی را راهی برای تضمین امنیت اسرائیل ارزیابی کرد.
او در پایان با مخالفت با «تحریم اسرائیل» که چنید است در کشورهای مختلف به راه افتاده، گفت: «وقتی که دشمنان اسرائیل در تلاش برای انزوا و بایکوت کردن اقتصادی اسرائیل هستند، ما به قدرت با این تلاش ها می جنگیم و ما پیوندهای اقتصادیمان را بیشتر از قبل تقویت می کنیم. آمریکا به شدت مخالف چنین تلاش هایی برای مشروعیت زدایی از اسرائیل است».
نظر شما :