ترامپ: اوباما باید سال ۲۰۰۹ کار ایران را یکسره میکرد!
نامزد پیشتاز حزب جمهوری خواه در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در انتقادی از رئیس جمهور فعلی این کشور گفته که وی باید در جریان اغتشاشات سال 2009 (1388) کار ایران را یکسره می کرد.
به گزارش فارس، رسانه های آمریکایی بامداد شنبه فیلمی از «دونالد ترامپ»، نامزد پیشتاز حزب جمهوری خواه در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کرده اند که وی در آن از باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بابت آنچه به تعبیر وی کوتاهی در حمایت از اغتشاشگران ایرانی در جریان حوادث پس از انتخابات ایران است، انتقاد می کند.
این ویدئو را «ترامپ» سال 2011 روی «یوتیوب» منتشر کرده و برخی از رسانه های آمریکا از جمله پایگاه خبری «بازفید» بامداد شنبه آن را منتشر کرده اند.
وی با روش گفتاری مخصوص خودش که پرش های کلامی از یک ایده به ایده ای دیگر است به حوادث فتنه سال 1388 اشاره کرد و گفت: «اگر اوباما دو سال پیش که این کشور یک مشکل بزرگِ بزرگ داشت - و معترضان داشتند پیشروی می کردند - از مردم ایران حمایت می کرد - همان طور که از معترضان در آمریکا که خودشان را (جنبش) اشغال (وال استریت) می نامند، حمایت کرد - ما هیچ مشکلی در ایران نداشتیم. باور کنید.»
ترامپ افزود: «کار این کشور، خیلی سریع تمام می شد، در عوض او (اوباما) آن مردم را رها کرد و معلوم است که نتیجه نهایی چیست. ایران، فقط قوی تر شده است. این مرد، نمی داند دارد چکار می کند.»
دولت اوباما، در روایت های رسمی حمایت از آشوبگران در جریان حوادث بعد از انتخابات ایران در سال 1388 را رد کرده است. «هیلاری کلینتون»، وزیر خارجه وقت آمریکا در کتاب خاطراتش ادعا کرده دولت اوباما بر اساس تحلیل های ناظران وقت به این نتیجه رسیده بود که عدم اظهارنظر می تواند نتایج مطلوب واشنگتن را به بار آورد.
علی رغم این ادعا، اسناد متعددی در منابع مختلف درباره تحرکات دولت آمریکا چه در قبل از فتنه 88 و چه در جریان آن وجود دارد. به عنوان مثال، چنانکه در خود کتاب «هیلاری کلینتون» هم اشاره شده او با توجه به استفاده آشوب طلبان از رسانه های اجتماعی از شرکت توئیتر در آن زمان خواسته بود تعمیراتش را به زمان دیگری موکول کند. (بسیاری از رسانه ها هم به این موضوع اشاره کرده اند، به عنوان مثال اینجا را ببینید.)
وی در کتاب «انتخاب های دشوار» می نویسد: «تیم وزارت خارجه من در پشت صحنه، مرتب با فعالان داخل ایران در تماس بود و با دخالتی فوری توانست از تعطیلی توئیتر به دلیل تعمیرات جلوگیری کند.»
جان کری، وزیر خارجه آمریکا هم چند ماه پیش در جریان نشستی در میان نمایندگان کنگره گفت که حمایت های اوباما از «معترضان» - به تعبیر او - در سال 2009 از جمله موانع مذاکرات هسته ای و رسیدن به توافق بر سر آن بود.
نظر شما :