ایران با آزمایشهای موشکی فضای بعد از توافق را میسنجد
روزنامه صهیونیستی جروزالم پست با اشاره به فرآیند اجرای توافق هسته ای، نوشته است که تهران با آزمایش های موشکی فضای بعد از برجام را می سنجد.
به گزارش فارس، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست به نقل از کارشناسان مطلع از پرونده هسته ای ایران نوشته است که انتقال 11 تن اورانیوم کم غنی شده ایران به روسیه اقدام چندان بزرگی به شمار نمی آید.
تحت توافق هسته ای، تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل در ازای توقف طولانی مدت برنامه هسته ای ایران لغو خواهند شد.
با توجه به همین نکته بود که «مارک دوبوویتز» مدیراجرایی اندیشکده موسوم به بنیاد دفاع از دموکراسی ها در واشنگتن به روزنامه «جروزالم پست» گفت: «ایران از طریق معامله با امتیازات هسته ای قابل بازگشت مانند غنی سازی و سانتریفیوژهای نسل اول که به آسانی قابل بازسازی هستند، به پیروزی بزرگی دست یافته است».
وی همچنین مدعی شد، توافق هسته ای به جای بلوکه کردن دائمی مسیر دستیابی ایران به سلاح هسته ای، مسیر بالقوه ای را برای این امر فراهم ساخته است.
«املی لاندو» یک محقق ارشد و رئیس برنامه امنیت منطقه ای و کنترل تسلیحاتی در موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو است، به روزنامه «جروزالم پست» گفت، در حالی که برخی انتقال اورانیوم کم غنی شده ایران به روسیه را جشن می گیرند، اما هنوز موضوعاتی درباره محتوای وسیع تر توافق باقی مانده است.
وی ادامه داد: «البته خارج کردن اورانیوم از ایران گامی در مسیر درست است اما قرار نبود این مسئله یک مانع باشد».
بر اساس توافق هسته ای، باز طراحی راکتور آب سنگین اراک یکی دیگر از گام هایی است که باید انجام شود.
لاندو در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد: «با این حال، تصویر کلی خوب نیست به ویژه اگر تحولات ماه های اخیر نظیر اقدام ایران در آزمایش موشک بالستیک را مشاهده کنید که نقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل به شمار می آید».
وی افزود: «ایران فضا را با آزمایش موشکی می سنجد و هیچ واکنش قاطعی دریافت نمی کند».
این محقق ارشد در ادامه مدعی شد، با بستن پرونده ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته ای ایران، آژانس بین المللی انرژی اتمی از توانایی خود برای اطمینان حاصل کردن از عدم تلاش ایران برای ساخت سلاح هسته ای کاسته است.
وی اظهار داشت، توافق هسته ای همچنین به ایران امکان می دهد به تحقیق و توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته خود ادامه دهد؛ اقدامی که به تهران امکان می دهد به سرعت اورانیوم غنی شده خود را ذخیره کند.
نظر شما :