کاهش حمایت از هیلاری کلینتون
بایدن برای رقابت با جمهوریخواهان اوضاع بهتری دارد
نویسنده: نیک گاس
دیپلماسی ایرانی: براساس نظرسنجی جدید دانشگاه کوئینیپیاک که روز پنجشنبه منتشر شده است، جو بایدن، معاون رئیس جمهور، در انتخابات ریاست جمهوری 2016، بالاترین محبوبیت را در میان کاندیداهای هر دو حزب دارد و در انتخابات سراسری، وضعیت بهتری در مقایسه با هیلاری کلینتون دارد. این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که دونالد ترامپ هم پیشتازی اش در میان جمهوری خواهان را افزایش داده است.
بایدن که هنوز قصدش برای سومین حضور در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام نکرده است، محبوبیتی 77 درصدی در میان دموکرات ها دارد و سناتور مارکو روبیو (فلوریدا) محبوبیتی 69 درصدی در میان رای دهندگان جمهوری خواه دارد.
در رقابت دو نفره با ترامپ در انتخابات سراسری، بایدن با 48 درصد آرا در برابر 40 درصد آرا پیشتاز است. در رقابت با بوش، وی 45 درصد در مقابل 39 درصد پیشتاز است و علیه سناتور روبیو، از 44 درصد در برابر 41 درصد آرا، برخوردار است. در ضمن، کلینتون با اختلافی 4 درصدی یعنی 45 به 41 درصد، از ترامپ پیش است و آرای وی در مقابل بوش، 42 به 40 درصد و در مقابل روبیو، 44 به 43 درصد است.
در جبهه جمهوری خواهان، ترامپ با 28 درصد پیشتاز است و در رتبه دوم، بن کارسون با 12 درصد قرار دارد. پس از وی، بوش، روبیو و سناتور تد کروز (تگزاس) با 7 درصد آرا قرار دارند. در میان 17 کاندیدای جمهوری خواه، فرماندار اسکات واکر (ویسکانسین) با 6 درصد، فرماندار جان کاسیک (اوهایو) و کارلی فیورینا، مدیر عامل سابق اچ پی، با 5 درصد قرار دارند.
دیگر کاندیداها شامل فرماندار کریس کریستی (نیوجرسی)، فرماندار سابق مایک هاکابی (آرکانزاس)، سناتور رند پال (کنتاکی)، فرماندار سابق ریک پری (تگزاس)، فرماندار سابق جیم گیلمور (ویرجینیا)، فرماندار بابی جیندال (لوئیزیانا)، فرماندار سابق جورج پتاکی (نیویورک) و سناتور لیندسی گراهام (کارولینای جنوبی) نتوانسته اند بیشتر از 4 درصد آرا را به دست بیاورند. 11 درصد از رای دهندگان هم هنوز تصمیم نگرفته اند. هنوز معلوم نیست که این نتایج، چه تاثیری بر چینش کاندیداها در مناظره بعدی جمهوری خواهان در شبکه سی ان ان که 16 سپتامبر برگزار می شود، خواهد داشت.
فیورینا که در مناظره کاندیداهای رده پایین فاکس نیوز در اوایل ماه عملکرد خوبی داشت، در نظرسنجی ها پیشرفت داشته است. سی ان ان اعلام کرده است که از میانگین نظرسنجی هایی که حد فاصل 16 جولای و 10 سپتامبر انجام شده، استفاده خواهد کرد. اما تاکنون، تنها سه نظرسنجی از 10 نظرسنجی مد نظر سی ان ان پس از مناظره 6 آگوست انجام شده است. به همین دلیل فیورینا خواستار این شده است که نظرسنجی هایی که پس از مناظره انجام شده اند، از اهمیت بالاتری برخوردار باشند.
ترامپ همچنان برتری اش میان جنبش تی پارتی، سفیدپوستان، اوانجلیست ها و طیف های مختلف ایدئولوژیک جمهوری خواه را حفظ کرده است. اما در رقابت 17 نفره جمهوری خواهان، وقتی صحبت از کسانی می شود که حاضر به رای دادن به یک کاندیدا نیستند، ترامپ باز هم پیشتاز است و 26 درصد از رای دهندگان جمهوری خواه حاضر به رای دادن به این غول تجاری نیستند و این میزان برای بوش، 18 درصد است.
در جبهه دموکرات ها، برتری کلینتون در حال کم شدن است. یک اکثریت 45 درصدی می گویند به وی رای خواهند داد، در حالی که 22 درصد از رای دهندگان دموکرات به برنی سندرز رای می دهند. این درحالی است که فاصله آنها در نظرسنجی های ملی به پایین ترین حد خود رسیده است. بایدن حمایت 18 درصد رای دهندگان و فرماندار سابق مارتین اومالی (مریلند) و فرماندار سابق جیم وب (ویرجینیا) 1 درصد آرا را در اختیار دارند.
در نظرسنجی مشابهی که در اواخر جولای منتشر شده بود، کلینتون حمایت 55 درصد رای دهندگان، در اواخر می، حمایت 57 درصد و در آوریل یعنی یک هفته پس از اعلام رسمی نامزدی اش، وی حمایت 65 درصد دموکرات ها را در انتخابات مقدماتی در اختیار داشت.
هر دو کاندیدای پیشتاز دو حزب در نظرسنجی ها ارقام پایینی از نظر صداقت و قابل اعتماد بودن به دست آورده اند، اکثریت رای دهندگان می گویند کلینتون و ترامپ صادق و قابل اعتماد نیستند. نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک، در روزهای 25-20 آگوست به صورت تلفنی و از یک جامعه آماری 1563 نفره صورت گرفته است.
منبع: پولیتیکو/ مترجم: حسین هوشمند
نظر شما :