پای دلار به توافق هستهای کشیده شد
یک دیپلمات بلندپایه آمریکایی گفت: اگر آمریکا از توافق هسته ای با ایران کنار بکشد و از متحدانش درخواست کند تحریمهای این کشور را دنبال کنند، از بین رفتن اعتماد به رهبری آمریکا ممکن است جایگاه دلار به عنوان ذخیره ارزی جهان را به خطر بیاندازد.
به گزارش ایسنا، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در رویداد خبرساز رویترز گفت: اگر ما توافق هسته ای را وتو کنیم و به متحدانمان بگوییم باید به هر طریق مقررات ما و تحریمها را رعایت کنید، باعث خواهد شد دلار آمریکا جایگاهش به عنوان ذخیره ارزی جهان را از دست دهد.
وزیر خارجه آمریکا در دفاع از توافق چهاردهم ژوییه وین میان ایران و قدرتهای جهان، از این استدلال استفاده کرد تا مانع وتوی این توافق در کنگره شود.
جان کری ضمن هشدار نسبت به از دست رفتن نفوذ سیاسی و مالی آمریکا، اظهار کرد: چنین اتفاقی یک شبه نخواهد افتاد اما کشورهای زیادی تحت توافقات مالی بین المللی حال حاضر آزرده شده اند.
با این همه بوریس اسکلوس برگ، مدیرکل شرکت مدیریت سرمایه بی کی استدلال کری را قبول نداشته و اظهار کرد که جایگاه دلار در صورتیکه در معرض تهدید قرار می گیرد آمریکا نتواند از نظر اقتصادی در سطح جهانی رقابت کند.
اقتصاددانان و تحلیلگران اغلب این مسئله را مطرح می کنند که با تغییر الگوهای مالی و تجاری جهانی، ارزهای رقیبی مانند یورو یا یوان چین دلار را از جایگاه برتری به زیر می کشند. اما وضعیت دلار آمریکا عمدتا به دلیل فقدان جایگزین خوب تغییر چندانی نکرده است.
به گزارش ایسنا، مدت 70 سال است که جایگاه دلار به عنوان ارز اصلی جهان یکی از عناصر کلیدی قدرت آمریکایی بوده اما استفاده مکرر واشنگتن از تحریم های اقتصادی به عنوان سلاح سیاست خارجی، چین و قدرت های دیگر را به استفاده از جایگزین های مالی دیگر تشویق کرده است. شماری از کشورها در حال حاضر با استفاده از ارزهای دیگر مبادلات تجاری دارند.
چین که دومین اقتصاد بزرگ جهان پس از آمریکا است، در حال ترویج استفاده از یوان برای تقویت جایگاه بین المللی ارز خود است. ایران هم برای دور زدن تحریم های آمریکا از طلا و ارزهای دیگر برای دریافت پول صادرات نفت استفاده کرد.
نظر شما :