جزئیات طرح مداخله جویانه آمریکا درباره خلیج فارس
یک رسانه سعودی به نقل از یک نشریه غربی با افشای جزئیات طرح جدید آمریکا درباره منطقه خلیج فارس به بررسی درخواست های حکام عرب در نشست آتی با رئیس جمهوری آمریکا در کمپ دیوید پرداخته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه سعودی عاجل، مجله فارن پالیسی نوشته است سران شورای همکاری خلیج فارس که در نشست کمپ دیوید با باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا طی روزهای سیزدهم و چهاردهم ماه می حاضر خواهند شد، خواهان توافق نامه امنیتی با واشنگتن برای تضمین امنیت خلیج فارس در واکنش به توافق هسته ای میان ایران و قدرت های بزرگ هستند که این توافق نامه دربرگیرنده تضمین هایی از سوی اوباما باشد.
این نشریه افزود کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از لغو تحریم های ایران، احساس نگرانی می کنند، زیرا این مساله ممکن است به ادامه تلاش ها برای تحمیل سیطره بر کشورهای منطقه مانند یمن، لبنان و سوریه کمک کند که واشنگتن در این زمینه پاسخ داده است که پیشنهادهایی را برای استقرار سپر موشکی برای حمایت از این کشورها در برابر هرگونه تهدید ایرانی(به زعم نشریه غربی) ارائه خواهد کرد، اما کشورهای عربی امضای یک توافق نامه دفاعی با واشنگتن را ترجیح می دهند.
این نشریه به نقل از یوسف العتیبه سفیر امارات در واشنگتن نوشته است کشورهای منطقه خواهان تضمین های امنیتی در خصوص رفتار ایران در منطقه هستند، در گذشته ما توافق شفافی با ایالات متحده درباره امنیت داشتیم، ولی ما خواهان یک توافق کتبی هستیم.
نشریه عاجل سعودی نوشت اما نشریه آمریکایی گفته است که واشنگتن هم به نوبه خود خواهان اجتناب از تعهدات امنیتی جدی و محکمی است که ممکن است آن را وادار به ورود به نبرد در آینده در منطقه ای کند که همواره با بی ثباتی همراه بوده است.در نتیجه این اختلافات، هیچ اجماعی درباره این که مذاکرات هفته آینده چگونه باشد، وجود ندارد.
فارن پالیسی نوشته است مسئولان آمریکایی، از طرح های آمریکا برای استقرار سامانه موشکی منطقه ای در منطقه خلیج فارس پرده برداشته اند که این طرح پیشنهادی آمریکا دربرگیرنده ادغام ارتش های عربی خلیج فارس برای این است تا به یک ارتش متحد ویکپارچه تبدیل شوند و بتوانند با هر تهدیدی در منطقه مقابله کنند.
این نشریه غربی افزود مسئولانی در وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) از مدت ها پیش خواستار استقرار سامانه راداری در هر یک از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس شده اند که با یک مرکز در منطقه در ارتباط باشد و قادر به رصد کردن و مقابله با هر هدفی که کشورهای منطقه را هدف قرار می دهد، باشد.
به عنوان مثال، ممکن است که عربستان سعودی، موشکی را که شلیک می شود، رصد کند، اما قطر یا بحرین، این موشک را سرنگون کنند، این ایده ای است که سفیر امارات به آن اعتراض کرده و احتمال دستیابی به توافق در این زمینه را کم دانسته و به تمایل کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس برای دستیابی به توافقی با آمریکا اشاره کرده که به زعم وی، امنیت منطقه را تضمین کند.
فارن پالیسی به این نکته اشاره کرده است که سران شورای همکاری چندان به حضور در نشستی که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، آنها را دعوت کرده است، در خصوص اطمینان بخشی به آنها درباره توافق هسته ای با ایران، اهتمام نشان نمی دهند، نکته دیگر این که تنها یک هفته تا برگزاری این نشست بیشتر باقی نمانده و هنوز مشخص نیست که چه کسانی در این نشست شرکت خواهند کرد و دستورکار نشست چیست یا نتایج نهایی آن چه خواهد بود.
این نشریه به نقل از یک مسئول آمریکایی نوشته است کاخ سفید تا کنون درباره تعداد مسئولانی که در نشست سران در کمپ دیوید شرکت خواهند کرد، اطمینان حاصل نکرده و مشخص نیست که چه تعداد از سران عرب در این نشست شرکت خواهند کرد.
این نشریه افزود خلیفه بن زاید رئیس امارات و سلطان قابوس پادشاه عمان به دلیل وضع جسمانی خود در این نشست شرکت نخواهند کرد.
اما کاخ سفید روز جمعه هشتم می اعلام کرده بود که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا چهارشنبه آینده پیش از نشست با دیگر سران کشورهای عربی با سلمان بن عبدالعزیز شاه عربستان دیدار خواهد کرد.
نظر شما :