روحانی به‌زودی به کویت می‌رود

۲۰ بهمن ۱۳۹۳ | ۱۹:۵۵ کد : ۱۹۴۴۱۲۷ سرخط اخبار

سفیر کشورمان در کویت از سفر حسن روحانی، رییس جمهور کشورمان به کویت در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی رضا عنایتی در گفت وگو با روزنامه النهار با بیان این که سفر حسن روحانی به کویت هم چنان پابرجاست گفت که هنوز تاریخ دقیق این سفر مشخص نشده است اما این سفر در پاسخ به سفر شیخ صباح الاحمد به تهران خواهد بود.

او در ادامه به مساله زندانیان ایرانی در کویت و هم چنین یک زندانی کویتی در ایران اشاره کرد و افزود که در حال حاضر تعداد 192 تن از شهروندان ایرانی در زندان های کویت به سر می برند که برای تعدادی از آن ها احکامی صادر و برای تعدادی نیز حکمی صادر نشده است. هم چنین بر اساس فرم هایی که بین این افراد توزیع شده مشخص شده که تعداد 162 تن از این زندانیان مایل به بازگشت به کشور و گذراندن دوره محکومیت شان هستند که این برای ما گام خوبی به شمار می رود.

عنایتی گفت: در حال حاضر در رابطه با این افراد، سفارت در حال پیگیری مرحله دوم کار یعنی درخواست نسخه ای از پرونده های این افراد برای ارجاع به تهران است. بعد از آن نیز وارد مرحله سوم یعنی انتقال این افراد به تهران هستیم که از همین جا از مسوولان وزارت خارجه، کشور و دادگستری کویت به دلیل پیگیری های انجام شده تشکر می کنم. در ارتباط با زندانی کویتی نیز باید بگویم که درخواستی برای انتقال او به کویت مطرح نشده است.

وی هم چنین وجود زندانیان کویتی در زندان های ایران را رد کرد و با اشاره به این که تنها یک زندانی زن کویتی در ایران وجود دارد گفت: کسانی که معتقدند زندانیان کویتی در ایران هستند که اعلام نشده و اسنادی هم در اختیار دارند، می توانند اطلاعات شان را در اختیار ما قرار دهند ما هم به عنوان مسوولان سفارت آماده پیگیری این مساله هستیم اما رسما تنها یک زندانی زن در ایران وجود دارد.

عنایتی درباره زمان انتقال زندانیان ایرانی به کشور نیز ابراز امیدواری کرد که اقدامات اداری به سرعت انجام شود که این مساله به برادران کویتی مربوط می شود.

سفیر کشورمان در کویت درباره مساله ویزا برای ایرانیان جهت ورود به کویت نیز بیان کرد: مساله ویزا مساله مهمی است و ما محافظه کاری در قبال کویتی ها نداریم ما سالانه نزدیک به 100 هزار ویزا صادر می کنیم و همه نوع تسهیلاتی در اختیار کویتی ها قرار می دهیم و برای آن ها ویزاهای متنوعی از جمله گردگشری و غیره صادر می کنیم.

او ادامه داد: ما به کویتی ها اعلام کردیم که ایرانی هایی که می خواهند چه برای تجارت و چه برای گردشگری و یا دیگر مسایل به کویت سفر کنند این درخواست را نوعی تسهیلات برای سفر به کویت می دانند. وعده هایی برای تسهیل در این امور داده شده است. تصور می کنم که ما به پایان راه نرسیدیم و هم چنان در حال بررسی هستیم و مطمئنیم که این روند نتیجه خواهد داشت.

این دیپلمات ایرانی درخصوص مذاکرات ایران و کویت بر سر صادرات گاز به کویت نیز بیان کرد: از آن جا که گاز کالایی استراتژیک به شمار می رود مذاکرات در این باره نیازمند دقت بیش تر است و از سوی طرف ایرانی ما آماده انتقال گاز به کویت هستیم و کویتی ها هم آماده واردات آن هستند چرا که به آن نیازمندند. اراده و آمادگی وجود دارد همچنان که عرضه و تقاضا هم هست بنابراین مانعی برای ورود به چارچوب اجرایی وجود ندارد.

سفیر کشورمان در کویت در ارزیابی از به قدرت رسیدن ملک سلمان بن عبدالعزیز در عربستان گفت: ما به دنبال روابطی نمونه بین ایران و عربستان هستیم همانطور که در روابط بین ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس وجود دارد. عربستان هم (از این امر) مستثنی نیست. ان شاء الله در دوره پادشاهی ملک سلمان وارد دوره جدیدی از روابط خواهیم شد که منطقه را راضی کند.

وی در ادامه هرگونه دخالت ایران در امور داخلی کشورها را رد کرد و ادامه داد که بین موضع گیری و دخالت تفاوت وجود دارد.

عنایتی درباره مساله داعش نیز گفت: مساله تروریسم و نسخه جدید القاعده یعنی داعش مساله دردناکی برای منطقه به شمار می رود و ما قبلا هم گفتیم که این پدیده بد بوده و باید ریشه کن شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا درخواست کنگره از اوباما برای پایان دادن به مذاکرات با ایران و رسیدن به نتیجه، به نفع تهران خواهد بود؟ گفت: این ما بودیم که اول درخواست پایان دادن به مذاکرات را دادیم. ایران نمی خواهد تا تاریخ نامشخصی مذاکره کند. مذاکرات هدف نیست بلکه وسیله ای برای رسیدن به راه حلی است که بتواند همه طرف ها را راضی کند. این مذاکرات باید بر اساس مبنای برد- برد باشد. این اصول برای همه روشن است. ما نمی خواهیم برای مذاکره مذاکره کنیم. مذاکرات باید دارای تاریخ مشخص باشد و همه طرف ها به حق خود در استفاده از انرژی صلح آمیز برسند و ایران هم به حق خود در استفاده از انرژی هسته یی دست یابد. همه باید بدانند که ایران به دنبال (انرژی هسته یی) غیرصلح آمیز نیست ما زمانی را تا سوم دسامبر مشخص کردیم چند ماهی باقی مانده و تصور می کنم که اگر به همین چند ماه قانع باشیم این مسوولیت همه است که به این امر کمک کنیم و آن را خراب نکنیم.

این دیپلمات ایرانی ادامه داد: جامعه جهانی باید به موفقیت این مذاکرات کمک کند و آن را ببندد چرا که پایان دادن به آن به نفع جهان، منطقه و روابط ما با کشورهای منطقه خواهد بود.

وی در این باره که آیا این پیام اطمینانی به کویت است که از برنامه هسته یی ایران نگران است، اظهار کرد: این پیام اطمینانی به کویت، جهان و کشورهای منطقه است. برنامه هسته یی ایران تحت نظارت بین المللی است چرا که ما در زمانی زندگی می کنیم که هر چیزی در آن ممکن است اما ما درباره واقعیت ها حرف می زنیم چرا که آژانس بین المللی انرژی اتمی که ناظر بر برنامه هسته یی ایران است، بر صلح آمیز بودن آن تاکید کرده است.

کلید واژه ها: کویت


نظر شما :