حجاب میشله اوباما جنجال ساز شد

۰۸ بهمن ۱۳۹۳ | ۱۴:۴۳ کد : ۱۹۴۳۶۸۸ سرخط اخبار

دیپلماسی ایرانی: باراک اوباما روز سه شنبه برای ادای احترام به ملک عبدالله، پادشاه فقید عربستان سعودی سفر خود به هند را کوتاه کرد و به عربستان رفت. این سفر نشان دهند مهم ماندن روابط ایالات متحده و عربستان برای رهبران امریکا است. اما در شبکه های اجتماعای موضوع دیگری توجهات را به خود جلب کرد: پوشش میشله اوباما.

همانطور که آسوشیتدپرس گزارش کرده است میشله اوباما روز گذشته روسری یا حجاب دیگری بر سر نداشت. این مورد در عربستان سعودی عادی نیست؛ این کشور یکی از معدود کشورهای دنیا است که زنان باید سر خود را بپوشانند و بنابراین اکثر زنان سعودی نقاب بر سر می کنند.

از خارجی ها و از جمله میشله که البته روز گذشته لباسی گشاد بر تن داشت که کاملا دستانش را پوشانده بود توقع می رود این مورد را رعایت کنند. در تصاویر رسمی دیگری که از این دیدار منتشر شده است دیگر مهمانان خارجی هم روسری بر سر نکرده اند.

این موضوع روز سه شنبه در شبکه های اجتماعی خبرساز شد و بیش از 1500 توئیت با استفاده از هشتگ "#میشیل_أوباما_سفور" (که تقریبا معادل میشل_اوباما_بی حجاب) است منتشر شد و حجم گسترده ای از انتقادات از بانوی اول ایالات متحده را به همراه داشت. برخی از کابران به سفر اخیر میشله به مالزی اشاره کرده اند چرا که وی در آن سفر از روسری استفاده کرده بود. و سوال آنها این است که وی چرا این کار در سفر به عربستان تکرار نکرد؟

یک نمونه از توئیت های مربوط به مقایسه وی در این دو سفر را در زیر مشاهده می کنید.

واشناراه وادویشاه #میشیل_أوباما_سفور فی بلد التوحید وفی أندونیسیا بحجابها الله أکبر والعزةلله @mshanarm @s_a_aldweesh pic.twitter.com/KvGTO2hgG9

نورة العتیبی (@Riyadh_K_S_A) January 27, 2015

واکنش ها به این موضوع ککاملا منفی نبوده است. اهرام انلاین با اشاره به این کاربران توئیتر می گوید که همسر اوباما نباید آنچنان مورد انتقاد قرار بگیرد چراکه این سفر، سفری کوتاه و ناگهانی بوده است. تلویزیون دولتی عربستان سعودی هم تصاویری از میشله اوباما را بدون حجاب نشان داده است گرچه برخی ادعا می کنند که آنها در این تصاویر چهره بانوی اول امریکا را به صورت دیجیتالی تار کرده اند.

با این حال سفر اوباما به عربستان سعودی در زمانی انجام شد که انتقادهای بین المللی قابل توجهی درباره نقض حقوق بشر در این کشور صورت گرفته است. یکی از جنجالی ترین آنها حکم شلاق در ملاء عام برای ریف بداوی، بلاگر عربستانی به جرم اهانت به پادشاه است. به نظر می رسد که این سفر کاملا یک سفر سیاسی بود است؛ همانطور که اوباما گفته بود "بعید است" که وی با پادشاه جدید سعودی درباره موضوه بداوی صحبت کند.

اما به هر صورت در عربستان سعودی، کاری به سادگی نپوشاندن سرتان می تواند موضوعی سیاسی باشد.

منبع: واشنگتن پست


نظر شما :