20.000 نیروی خارجی برای داعش میجنگند
از زمان پایان جنگ جهانی دوم (1945) تاکنون هیچ درگیری به اندازه درگیری های سوریه و عراق، نیروی خارجی جذب نکرده است.
به گزارش سرویس بین الملل فرارو به نقل از سایت خبری وکس، تعداد نیروهای خارجی که به سوریه و عراق سفر کرده اند تا در جنگ داعش و القاعده علیه مسلمانان بجنگند 20 هزار و 730 نفر برآورد شد تا بر اساس برآوردهای مرکز بین المللی مطالعات افراط گرایی و خشونت سیاسی، بزرگترین اجتماع نیروهای خارجی از سال 1945 تاکنون رقم بخورد. این یک مشکل جدی است و البته نه فقط برای سوریه و عراق.
برخی از این نیروها برای انجام حملات تروریسی بین المللی توطئه خواهند کرد و تعداد دیگری از آنها از جنگی به جنگ دیگر سفر خواهند کرد تا هر کدام از آنها را خونبارتر کنند، درست مانند بسیاری از نیروهایی که در دهه 1980 میلادی علیه شوروی سابق در افغانستان جنگیدند و برای یک نسل بعد مشکل ساز شدند. در این جنگ حدود 20 هزار نیروی خارجی جنگیدند اما آنچه باعث می شود تعداد نیروهای خارجی جذب شده به جنگ عراق و سوریه یک رکورد محسوب شود این است که این جنگ هنوز ادامه دارد و هیچ کس نمی داند چه زمان پایان خواهد یافت.
به گفته پیتر نومن، مدیر این مرکز مطالعاتی سخت است که دریابیم پس از ورود این افراد به عراق و سوریه، چه اتفاقی برایشان رخ داده است. رقم 20370 به مجموع افرادی اشاره دارد که در سوریه و عراق جنگیده اند؛ ممکن است بسیاری از آنها همین حالا هم کشته شده باشند یا به کشورهایشان بازگشته باشند. نومن معتقد است هریک از این نیروها دست کم یکبار برای داعش، یا جبهه النصره، شاخه القاعده در سوریه جنگیده اند.
نومن در ادامه افزود: «این جنگجوها کاملا مجذوب یک ایدئولوژی رادیکال شده اند و خود را به هر جهت ی جنگجو می بینند. آنچه پس از درگیری های دهه 1980 افغانستان رخ داد، شکل گیری یک شبکه بین المللی از فعالانی بود که خود را نیروی واکنش سریع هر اتفاقی می دانستند که در جهان اسلام رخ می داد.»
آن شبکه پس از افغانستان، شامل القاعده ای می شود که ما امروز می شناسیم.
به طور کلی این گونه شبکه بین المللی در سوریه و عراق دو نوع تهدید را به دنبال دارند. نخست اینکه، ممکن است به کشورهای خود بازگردند و دست به حملات تروریستی بزنند. دوم اینکه می توانند در جهان اسلام از جنگی به جنگ دیگر سفر کنند و شرایط این درگیری ها را بدتر کنند.
بر اساس این گزارش رقم نیروهای خارجی حاضر در عراق و سوریه نسبت به دسامبر سال 2013 دو برابر شده است. در ادامه این گزارش آمده: یک هزار و 200 تن از این نیروها از فرانسه، 500 تا 600 تن دیگر از انگلیس و آلمان راهی عراق و سوریه شده اند. اما بیشترین تعداد این نیروها بر اساس سرانه متعلق به بلژیک هستند که از هر یک میلیون نفر، 40 نفر جذب این جنگ شده اند. بر این اساس، 11 هزار تن از کشورهای خاورمیانه بوده اند و سه هزار نفر دیگر از کشورهای شوروی سابق.
گفته می شود در این میان تونس به سه هزار نفر اجازه داده که برای جنگ جهادی از کشور خارج شوند در حالی که رقم مربوط به عربستان دو هزار و 500 نفر است و اردن، روسیه و مراکش نیز هر کدام یک هزار و 500 نفر.
نظر شما :