اوباما: تحریمهای جدید مذاکرات را تخریب و آمریکا را منزوی میکند
رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه در دیدار با سران کنگره جدید این کشور، بار دیگر با تصویب تحریم های تازه علیه ایران اعلام مخالفت کرده و گفت چنین اقدامی مذاکرات را از خط خارج کرده و آمریکا را در ائتلاف بین المللی، منزوی می کند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا که روز سه شنبه میزبان سران کنگره جدید این کشور بود، بار دیگر تصریح کرد که تصویب تحریم های تازه علیه ایران، نه تنها مذاکرات هسته ای با این کشور را به شکست می کشاند، بلکه موجب می شود تا آمریکا منزوی شود.
در بخشی از بیانیه کاخ سفید در رابطه با این دیدار که در آن سران هر دو مجلس از هر دو حزب و همچنین «جو بایدن» معاون رئیس جمهور آمریکا حضور داشته اند، آمده است: «رئیس جمهور بر اهمیت تلاش های دیپلماتیکمان که با هدف جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای صورت گرفته، تصریح کرد.»
این بیانیه می افزاید: «او بر مخالفت قوی خود با تصویب تحریم های بیشتر که می تواند مذاکرات را از خط خارج کرده و ایالات متحده را از ائتلاف بین المللی مان، منزوی کند، تأکید کرد.»
دیروز هم «سامانتا پاور» نماینده آمریکا در سازمان ملل، با بیان اظهاراتی مشابه، گفته بود تصویب تحریم های جدید علیه ایران، به جای تهران، واشنگتن را در جامعه بین المللی منزوی می کند. (+)
وی که در مرکز «مک کانل» دانشگاه «لوئیزویل» صحبت می کرد، در این رابطه گفت: «اگر حالا تحریم های جدید مرتبط با مسئله هسته ای را کلید بزنیم، از منزوی کردن ایران به سمت انزوای بالقوه خودمان حرکت کرده ایم. برخی اعضای کنگره معتقدند که زمان تشدید تحریم های ایران فرا رسیده است. آن ها اینطور استدلال می کنند که این موثرترین راه برای رسیدن به این است که ایران برنامه هسته ای خود را کنار بگذارد.»
خانم پاور ادامه داد: «ما در دولت معتقدیم که در برهه کنونی، افزاش تحریم ها، تلاش های ما برای رسیدن به این هدف مشترک را به میزان قابل ملاحظه ای تضعیف می کند.»
نمایندگان کنگره جدید آمریکا، که از هفته گذشته رسما کار خود را با اکثریت جمهوری خواه در هر دو مجلس سنا و نمایندگان آغاز کرده، در حال حاضر دو طرح ضدایرانی را در نوبت معرفی دارند. طرح اول را «مارک کرک» و «رابرت منندز» در نظر دارند که خواهان تصویب تحریم های مشروط علیه ایران است. طرح دوم هم متعلق به «باب کورکر» و «لیندسی گراهام» است که خواهان تصویب هرگونه توافق با ایران، پیش از اجرایی شدن آن، در کنگره است. دولت آمریکا که از ابتدای مذاکرات هسته ای نقش پلیس خوب را ایفا کرده است، در بیانیه های عمومی خود اعلام کرده است که تصویب این طرح ها می تواند مذاکرات هسته ای جاری میان ایران و گروه موسوم به 1+5 را در معرض خطر قرار دهد. (+)
دور تازه مذاکرات هسته ای ایران و گروه موسوم به 1+5 در حالی از روز 28 دی (18 ژانویه) در شهر ژنو سوئیس برگزار می شود که بر اساس توافق موقتی که سال گذشته در همین شهر به دست آمد، قرار بود طرفین نهایتا ظرف یکسال، یعنی تا سوم آذر 93 (24 نوامبر 2014)، به توافق نهایی دست یابند. با این حال، پابرجا بودن اختلافات موجب شد تا مهلت این مذاکرات، دو بار تمدید شود. ضرب الاجل جدید مذاکرات هسته ای، 9 تیر ماه 94 (30 ژوئن 2015) اعلام شده است.
قرار است پیش از آغاز این دور از مذاکرات، نمایندگان ایران و آمریکا، مذاکرات دوجانبه داشته باشند. امروز (چهارشنبه) وزیران خارجه ایران و آمریکا در شهر ژنو دیدار می کنند تا «راهنمایی ها لازم» را به تیم های مذاکره کننده، ارائه دهند. این دیدار ساعت 14 به وقت تهران برگزار می شود.
نظر شما :