بحران سوریه راهحل سیاسی و غیرنظامی دارد
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه عصر یک شنبه دریک نشست خبری بر نظامی نبودن راه حل گذر از بحران سوریه تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از دیدار علی اکبر ولایتی، رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با استفان دی میستورا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه طی یک کنفرانس مطبوعاتی به سوالات خبرنگاران درخصوص بحران سوریه پاسخ گفتند.
در این کنفرانس خبری دی میستورا در رابطه با دلایل سفرش به تهران خاطرنشان کرد: سفر من از دمشق شروع شده است و قرار است با سفر مجدد به این کشور نیز پایان یابد و امیدوار هستم که در سفرهایی که به کشورهای منطقه دارم بتوانم پیشنهادهایی را که دربرگیرنده راه حل های سیاسی باشد بشنوم.
او ادامه داد: دلیل سفر من به تهران آگاه شدن از مواضع جمهوری اسلامی ایران و حاکمیت این کشور در رابطه با بحران سوریه است و مطلع شدن از این که چطور می توان با این بحران تاسف بار که به مدت 3 و نیم سال به طول انجامیده است برخورد کرد. به همین دلیل سفرهایی را آغاز کردم تا به بررسی مسائلی بپردازیم که به حل بحران سوریه کمک کند.
نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه که به تازگی به این پست رسیده است گفت: من از سوی دبیرکل سازمان ملل ماموریت سختی را برعهده گرفته ام و تلاش می کنم تا هرکاری که برای حل بحران سوریه مناسب است را انجام دهم. در همین راستا من به سوریه نیز سفر کرده و با بشار اسد نیز دیداری داشته ام زیرا به دنبال راه حلی بسیار فراگیر هستم که تمام کشورهای منطقه در آن شرکت کنند.
وی با اظهار امیدواری از دست یافتن به راه حل هایی برای مبارزه با گروه های تروریستی افزود: داعش فرصتی را فراهم کرد تا تمام کشورها دور هم جمع شده و در رابطه با ریشه کن کردن تروریسم به گفت وگو بپردازند و از همه مهم تر این که باعث شد مبارزه با تروریسم در اولویت قرار گیرد.
دی میتسورا تاکید کرد: عبور از بحران سوریه تنها یک راه دارد و آن هم راه حل سیاسی است نه نظامی.
او با اشاره به سفرهایی که برای بررسی راه حل هایی در جهت حل بحران سوریه داشته است گفت: من با انجام سفرهای مختلف تلاش می کنم تا ضمن اطلاع دادن درباره وضعیت داخلی این کشور راهکارهای مسالمت آمیز و سیاسی را برای حل بحران این کشور و هم چنین مبارزه با تروریسم جویا شوم و قطعا امروز همه کشورها در رابطه با ضرورت مبارزه با تروریسم و مقابله با داعش متفق هستند.
در بخش دیگری از این کنفرانس خبری ولایتی در پاسخ به سوالی در رابطه با مواضع ترکیه در قبال سوریه گفت: کشورهای همسایه سوریه از جمله ترکیه باید دنبال راه حل هایی برای عبور از بحران سوریه باشند و از دخالت در امور داخلی این کشور خودداری کنند ولی باید همه کشورها به این نتیجه برسند که به کارگرفتن نیروهای نظامی غیرسوری و سوری مسلح علیه دولت و ملت سوریه و هم چنین کمک به عبور غیرقانونی آن ها به سوریه نتایج تاسف باری را برای جهان به همراه دارد.
وی ادامه داد: داعش و النصره هیچ فرقی با هم ندارند و ریشه همه شان القاعده است آن ها بی رحمانه علیه مردم عادی وارد جنگ شده اند. این گروه های تروریستی همان هایی هستند که برخی به تسلیم و حمایت آن ها پرداختند. حمایت کنندگان گروه های تروریستی باید بدانند که راه حل سوریه تنها به دست مردم این کشور و بدون دخالت های خارجی میسر است.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تصریح کرد: کشورهای منطقه باید از طریق گفت وگوهای صلح آمیز و در چارچوب قوانین سوریه راه حلی برای بحران این کشور پیدا کنند.
در ادامه این نشست خبری نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه در رابطه با ائتلاف مقابله با داعش خاطرنشان کرد: شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را صادر کرده است که طبق آن همه کشورها باید هر کاری که برای مبارزه با خطرات گروه های تروریستی از دست شان برمی آید انجام دهند. این قطعنامه کاملا روشن، مواضع سازمان ملل را در قبال گروه های تروریستی نشان می دهد.
او در پایان گفت: من به دنبال انجام مصاحبه های مطبوعاتی نیستم بلکه هدفم سفر به کشورهای منطقه و ارزیابی مواضع این کشورهاست.
نظر شما :