رژیم صهیونیستی از سکوت جامعه جهانی استفاده می کند
لزوم اخراج سفرای اسرائیلی از کشورهای اسلامی
دیپلماسی ایرانی: حملات رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته به نوار غزه موجب بروز واکنش هایی از سوی برخی کشورهای منطقه شد. در این میان سازمان ملل سرانجام پس از گذشت چند روز از حملات، اقدام به انتشار بیانه ای علیه اقدام این رژیم کرد. در همین راستا مجلس شورای اسلامی نیز در پی حملات این رژیم به نوار غزه اقدام به برگزاری اجلاس تروئیکای بین المجالس اسلامی با حضور رؤسای مجالس مالی، قطر، سودان، ترکیه، فلسطین، سوریه، نایب رئیس مجلس عمان، نایب رئیس پاکستان، نماینده مجلس لبنان و نماینده مجلس کویت و تعدادی دیگر از نمایندگان مجالس کشورهای اسلامی کرد. مجلس شورای اسلامی در حال حاضر ریاست اتحادیه بین المجالس را در اختیار دارد. از این رو با برگزاری این نشست خواستار اقدامی عملی برای آتش بس و برخورد با حملات رژیم صهیونیستی شد. در پایان این نشست نیز بیانیه پایانی به تصویب تروئیکای اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و دیگر روسای مجالس و هیات های شرکت کننده در اجلاس رسید که در آن بر تهاجم نظامی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که مصداق عینی نسل کشی، ظلم و ستم و ویرانی تعمدی زیرساخت ها است، تاکید شد. در همین حال قرار شد، روز جمعه پایانی ماه مبارک رمضان که مصادف با روز قدس است، عزای عمومی اعلام شود. در این رابطه با محمدحسن آصفری دبیر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت وگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:
آمریکا تلاش های زیادی برای برقراری صلح میان اسرائیل و فلسطین انجام داد، اما این مذاکرات به نتیجه نرسید. اکنون شاهد حمله اسرائیل به نوار غزه هستیم. دلیل حمله اسرائیل چیست؟ آیا این اقدام متاثر از دیگر حوادث خاورمیانه است یا به بن بست رسیدن مذاکرات؟
جنایات امروز رژیم صهیونیستی در فلسطین در راستای سنوات گذشته است. در واقع هر زمان به روز قدس نزدیک می شویم، شاهد چنین جنایاتی در منطقه هستیم که روز به روز هم به آن افزوده می شود. اما عمده دلیل جنایات رژیم صهیونیستی، به خاطر سکوت مجامع بین المللی، سازمان ملل، اتحادیه کشورهای عربی و کشورهایی که ادعای حقوق بشر دارند، است. متاسفانه سازمان ملل و شخص دبیرکل آن پس از کشته شدن 500 نفر از مردم فلسطین واکنش نشان داد که این نشان از ساختار معیوب سازمان ملل دارد. اگر کشورهای عرب منطقه و اتحادیه کشورهای عرب، کشورهای اسلامی و سازمان ملل، نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی موضع گیری جدی می داشتند، اسرائیل به خود جرات چنین کاری نمی داد که دست به جنایت بزند. متاسفانه برنامه ریزی که توسط صهیونیست ها و غربی ها در خاورمیانه صورت می گیرد، منجر به شکل گیری گروه هایی مانند داعش و النصره شده که میان مسلمان نزاع ایجاد کنند تا اسرائیل بتواند به دنبال سیاست های خصمانه خود باشد. به نظرم با توجه به نزدیک شدن به روز قدس، کشورهای منطقه به خصوص کشورهای عربی از این روز استفاده کرده و سفرای خود را از تلاویو فرابخوانند و همچنین سفرای رژیم صهیونیستی را از کشورهای خود اخراج کنند تا این رژیم در انزوا قرار گیرد. اگر چنین اقدامی عملیاتی شود، رژیم صهیونیستی تکانی می خورد، اما در غیر این صورت اگر تنها به یک بیانیه، نشست و برخواست و همایش بسنده شود، اگر قرار بود که کارساز باشد، در گذشته کارساز می شد. بنابراین امروز نیاز به دو اقدام علمی در برابر رژیم صهیونیستی است: یکی اخراج سفرای این رژیم از کشورها و دیگر قطع روابط اقتصادی. این دو اقدام می تواند جلوی جنایات را بگیرد.
مقاومت طرح پیشنهادی را به منظور آتش بس به قطر ارایه کرده است. آیا قطر می تواند به عنوان میانجی عمل کند؟
باید از ظرفیت همه کشورهای منطقه و همسایه برای حل مساله استفاده کرد. اما به نظرم اقدامی که منجر به غیرقانونی قلمداد کردن و به رسمیت نشناختن این رژیم نشود، منجر به فراهم شدن تجهیزات و مسلح کردن رژیم صهیونیستی می شود. امروز باید اقدام قانونی لازم در منطقه صورت گیرد. این اقدام نیز می تواند به صورت برگزاری انتخابات در مناطق مختلف فلسطین باشد تا مردم، دولت های منطقه و سازمان ملل متوجه شوند که مردم فلسطین کجا را به رسمیت می شناسند. تا چنین انتخاباتی در منطقه شکل نگیرد و نظر مردم نسبت به غیرقانونی بودن رژیم صهیونیستی اعلام نشود، به طور حتم آتش بس ها مقطعی و خروجی هم نخواهد داشت. البته جمهوری اسلامی ایران از هر اقدامی که جلوی کشتار و جنایات در غزه را بگیرد، استقبال می کند و آماده همکاری است.
مجلس ایران در حال حاضر ریاست اتحادیه بین المجالس را دارد، اقدامات مجلس شورای اسلامی در این زمینه چه می تواند باشد؟
مجلس شورای اسلامی با توجه به نفوذ خود که ریاست اتحادیه بین المجالس را نیز دارد، اقدام به برگزاری تروئیکای بین المجالس کرده که در این راستا از روسای تعدادی از کشورهای همسایه دعوت شده است که با حضور آنها، تصمیمی جدی به منظور جلوگیری از جنایات و استفاده از ظرفیت های موجود برای مقابله با تهاجمات صورت گیرد.
آیا برگزاری چنین اجلاسی، جنبه علمی برای مقابله با اقدامات رژیم صهیونیستی خواهد داشت؟
بی اثر نیست. اما اقدام اثربخش، اقدام عملیاتی و اجرایی است.اقدام عملی هم قطع روابط اقتصادی و سیاسی و اخراج سفرای رژیم صهیونیستی از کشورهای خودشان است.
چرا کشورهایی مانند عربستان، امارات و بحرین و دیگران نسبت به بروز چنین بحرانی اقدام به برگزاری نشست فوق العاده نکردند؟
یکی از دلایل این است که آبشخور این کشورها آنجایی است که رژیم صهیونیستی بوده و اهداف آن را دنبال می کنند. وقتی این کشورها از گروه های تکفیری حمایت و موجب گسترش آن در منطقه می شوند، به نفع کیست؟ تنها به نفع رژیم صهیونیستی است. به همین دلیل این کشورها بیشتر اهداف رژیم صهیونیستی را دنبال می کنند. دلیل دیگر آن است که متاسفانه در این کشورها، دموکراسی جرات عرض اندام ندارد. متاسفانه دولت هایی در این کشورها حکومت می کنند، که دست نشانده غربی ها هستند و غربی ها نیز اهداف و برنامه های رژیم صهیونیستی را دنبال می کنند. بنابراین دولتی که دست نشانده غربی ها است به خود اجازه ایستادگی در مقابل رژیم صهیونیستی را نمی دهد.
انتشار اولیه: چهارشنبه 1 مرداد 1393/ باز انتشار : سه شنبه 7 مرداد 1393
نظر شما :