نمی‌توانیم ۵۳۵ مذاکره‌کننده در مقابل ایران داشته باشیم!

۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۱۷:۱۰ کد : ۱۹۳۳۱۳۳ سرخط اخبار

از مدت ها پیش، این موضوع تقریباً برای همه ناظران و تحلیلگران روشن بوده که در موضوع مذاکرات هسته ای ایران، کنگره آمریکا ضمن موضعی سخت و تهاجمی، خواستار محدود کردن هر گونه احتمال رسیدن ایران و گروه ۱ +۵ به توافق است. در آخرین تحولات در این زمینه، دولت آمریکا انتقادات شدیدی به طرح ارائه شده از سوی یکی از سناتورهای این کشور کرده است.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، دولت اوباما از تلاش های صورت گرفته برای ضربه زدن به مذاکرات با ایران انتقاد کرده و با اشاره به طرح ارائه شده از سوی سناتور باب کروکر به عنوان اصلاحیه قانون همکاری راهبردی آمریکا و اسرائیل ـ که به کنگره نقش مستقیمی در تصویب هرگونه توافق با ایران را می دهد ـ این طرح را غیرقابل قبول دانسته است.

در همین زمینه، یک مقام ارشد دولت آمریکا با اشاره به مغایرت های این طرح با قانون اساسی و همچنین تضاد آن با اصل تفکیک قوا، به روزنامه «هاآرتص» گفته: «ما قطعاً با این اصلاحیه و هر اصلاحیه دیگری که بخواهد قدرت رئیس جمهور را در مذاکره با کشورهای خارجی محدود کند، مخالفیم. این گونه اصلاحیه ها، رویه ای را باب خواهد کرد که به شدت جلو پیشبرد سیاست خارجی آمریکا از سوی رؤسای جمهور متعلق به هر دو حزب را خواهد گرفت. ما نمی توانیم برای هر مذاکره با یک کشور خارجی، ۵۳۵ مذاکره کننده داشته باشیم».

این سخنان در راستای گزارش هایی است که می گوید باب کروکر، سناتور جمهوری خواه ایالت تِنِسی، به واسطه مخالفت های شدید دولت آمریکا، طرح خود را از کمیته روابط خارجی سنا پس گرفته است. این اصلاحیه ـ در صورت تصویب ـ دولت را موظف می کرد تا سه روز پس از امضای هر گونه توافق با ایران، متن توافق را در اختیار کنگره گذارد و کنگره نیز بتواند در صورت لزوم از تصویب آن خودداری کند.

گفتنی است، این اصلاحیه به شدت مورد حمایت گروه های طرفدار رژیم اسرائیل، از جمله «آیپک» قرار دارد. در همین زمینه، یکی از مقامات آیپک به هاآرتص گفته، این گروه ضمن تأکید بر ضرورت نقش آفرینی کنگره در موضوع هسته ای ایران، از تمهیدات طراحی شده توسط سناتور کروکر حمایت می کند.

اما در مقابل، همان مقام دولت آمریکا ـ که نخواسته نامش فاش شود ـ می گوید به جز ایرادات قانونی، بخشی از نگرانی دولت نسبت به طرح کروکر از این موضوع نشأت می گیرد که این طرح می تواند به کلی سبب بلاموضوع شدن مذاکرات شود.

وی می گوید: «این اقدامات می تواند به مذاکرات و همچنین به هدف ما برای حل و فصل مسالمت آمیز این موضوع لطمه وارد کند».

این مقام آمریکایی می گوید: «مذاکره کنندگان ما برای رسیدن به یک بسته جامع ـ که به بهترین وجه هدف ما را تأمین کند ـ نیازمند انعطاف هستند. این امر با ارائه لیستی از موارد از پیش تعیین شده و مواضع از قبل مشخص شده دست یافتنی نخواهد بود.
ما همجنین بنا به تجربه می دانیم که ایرانیان نیز اقدام متقابل انجام خواهند داد و تندرو ها و همچنین مجلس ایران نیز مذاکره کنندگان این کشور را به سوی مواضع حداکثری که برای ما پذیرفته نیست، خواهند برد».


نظر شما :