نیروهای نظامی آمریکا در لهستان مستقر می‌شوند

۳۰ فروردین ۱۳۹۳ | ۲۲:۳۳ کد : ۱۹۳۱۷۲۴ سرخط اخبار

در پی اوج گیری بحران در روابط روسیه و غرب بر سر اوکراین، تحرکات نظامی از سوی دو طرف شدت گرفته و چشم انداز وقوع یک جنگ سرد جدید میان دو طرف را بیش از هر زمان دیگری جدی ساخته است. در جدیدترین تحول در این زمینه، خبر می رسد که مقامات آمریکایی و لهستانی بر سر استقرار نیروهای زمینی آمریکا در لهستان به توافقی دست یافته اند.

به گزارش «تابناک» به نقل از «واشنگتن پست»، قرار است ایالات متحده و لهستان تا چند روز آینده خبر استقرار واحدهای نیروی زمینی ایالات متحده را در خاک لهستان به طور رسمی اعلام کنند. این اقدام، بخشی از طرح توسعه ناتو به سمت اروپای شرقی و مرکزی به شمار می رود که در واکنش به وقایع اخیر اوکراین انجام می گیرد.

این خبر ساعتی پیش از سوی توماس سیمونیاک، وزیر دفاع لهستان، پس از دیدار وی با چاک هیگل، همتای آمریکایی خود در واشنگتن بیان شده است.

به گفته وزیر دفاع لهستان، تصمیم در این زمینه در سطح مقامات عالی سیاسی دو کشور اتخاذ شده و در حال حاضر، مقامات نظامی مشغول بررسی جزئیات آن هستند. این طرح همچنین شامل همکاری بیشتر دو طرف در زمینه دفاع هوایی، نیروهای ویژه، دفاع سایبری و دیگر حوزه ها می شود. به گفته وی، لهستان «تحت حمایت آمریکا» نقش ویژه ای را ایفا خواهد کرد.

با این حال، به گفته سیمونیاک، آنچه در حال حاضر بیش از انجام واکنشی سریع به اقدامات روسیه در اوکراین اهمیت دارد، ایجاد تغییری بلندمدت در وضعیت دفاعی اروپا و آمریکاست. به گفته وی، ایالات متحده که پیش از این بحث «تغییر جهت به سمت آسیا» را مطرح کرده بود، اینک نیازمند «تغییر جهت مجدد به سمت اروپا» است و کشورهای اروپایی که اخیراً بودجه های دفاعی خود را کاهش داده اند، نیازمند بازنگری در سیاست های خود در این زمینه هستند.

این مقام لهستانی افزوده: «تا همین اواخر، نظر بر این بود که دیگر تهدیدی در اروپا وجود ندارد و دیگر نیازی به حضور ایالات متحده در اروپا احساس نمی شود. وقایع نشان می دهد که آنچه مورد نیاز است، یک تغییر جهت مجدد است و دلیل امنیت و آرامش اروپا، حضور آمریکا در آن بوده است».

سیمونیاک در پاسخ به این سوال که این تغییر جهت چه تأثیری بر بودجه های دفاعی کشورهای اروپایی خواهد داشت، گفته در نشست اخیر وزرای دفاع کشورهای اروپایی، حمایت گسترده ای از این طرح وجود داشته و اکنون وزرای دفاع مشغول مذاکره با روسای جمهور و نخست وزیران اروپایی در این زمینه هستند.

وی مدعی شده مهمترین انگیزه برای اتخاذ تدابیر جدید در اروپا، «دکترین جدید ولادیمیر پوتین است که بر اساس آن، مداخله در هر کشوری که روس زبان ها در آنجا حضور دارند، مجاز شمرده می شود». سیمونیاک معتقد است که این موضوع، خطری بالقوه را متوجه کشورهای حوزه بالتیک می کند که اعضای «ناتو» نیز هستند و علاوه بر این، مولداوی، بلاروس و کشورهای آسیای مرکزی نیز در معرض تهدید قرار دارند.

وزیر دفاع لهستان درباره توافق اخیر حاصل در ژنو برای کاهش درگیری ها در اوکراین نیز مدعی شده هنوز برای قضاوت درباره موفقیت این توافقنامه بسیار زود است.

به هر حال، به نظر می رسد با وجود تأکید روسیه و غرب بر ضرورت تلاش های دیپلماتیک برای پایان دادن به بحران اوکراین، تقابل شکل گرفته میان دو طرف طی ماه های اخیر، در روندی رو به صعود قرار گرفته و هر روز جنبه جدی تری به خود می گیرد. روندی که در آن، هر اقدامی از سوی یکی از طرفین، از جانب طرف دیگر به عنوان یک اقدام تحریک آمیز در نظر گرفته شده و پاسخی را به دنبال خواهد داشت که خود سبب تشدید بیش از پیش بحران می شود.

کلید واژه ها: لهستان اوکراین


نظر شما :