چه کسانی در ترکیه، ایران را «شیطان پارسی» می‌نامند؟

۱۶ اسفند ۱۳۹۲ | ۱۳:۵۱ کد : ۱۹۲۹۷۲۵ سرخط اخبار

«شیطان پارسی» عنوانی است که این روزها بخشی از مطبوعات ترکیه برای پیشبرد اهداف سیاسی خود در درگیری های داخلی این کشور علیه ایران به کار می برند. ال مانیتور در مطلبی به بررسی روند ایجاد نفرت از ایران و شیعیان به وسیله یک جریان فکری در ترکیه پرداخته است.

به گزارش «تابناک» و به نقل از ال مانیتور، در جریان درگیری ادامه دار بین حزب حاکم عدالت و توسعه به رهبری اردوغان که دولت را در دست دارد و جریان گولن که نفوذ زیادی در ارکان حکومتی دارد، یکی از بزرگترین اتهامات گولنی ها علیه دولت ترکیه این است که که رهبران عدالت و توسعه طرفدار ایران و حتی عامل این کشور هستند.

عقاید تند گولن علیه ایران و شیعیان در ترکیه شناخته شده است. وی در حالی که در چارچوب گفتگوی بین ادیان خود را طرفدار ارتباط با مسیحیان و یهودیان می داند ولی هرگز به سوی شیعیان گامی بر نداشته است.

اظهارات تند جریان گولنی علیه ایران در سه سال گذشته به یک دشمنی آشکار تبدیل شده است و ایران به عنوان مرکز شیعیان به هدف اصلی جریان ایجاد نفرت تبدیل شده است.

رسانه های وابسته به گولن حاوی موارد خیالی عجیب و غریبی علیه ایران شده اند که پرداختن به بعضی موارد آن جالب است.

شبکه تلویزیونی اصلی گولنی ها یعنی سمن یولو اخیرا برنامه ای را منتشر کرده است که در آن ادعا می شود «یک آیت الله ایرانی» مشغول توهین به عمر خلیفه دوم اهل سنت است. اگر چه محتوای این سخنان که المانیتور به نقل آن پرداخته و در آن ادعا شده است که عمر عامل پراکندن شیعیان در اطراف ایران و دور شدن آنها از ایران بوده و بسیاری موارد دیگر موجود در ان خالی از واقعیت است، نکته مهم تر این است که این سخنان نه به زبان فارسی بلکه به زبان عربی است و گوینده آن که چهره وی به درستی دیده نمی شود، نمی تواند یک آیت الله ایرانی باشد.

مثال های زیاد دیگری از این نفرت پراکنی علیه ایران در رسانه های وابسته به گولن وجود دارد. مفهوم متعه یا ازدواج موقت موضوع دیگری است که در تبلیغات علیه ایران به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

بوگون روزنامه گولنی ها اخیرا مدعی شده است که مقامات ایرانی در دهه 1990 تصمیم گرفته اند که ازدواج موقت را به نحوی گسترش دهند که با رفتن ده میلیون ایرانی به سمت آن، این مساله نه تنها مربوط به حالت های استثنا نباشد، بلکه به یک امر عمومی تبدیل شده و جایگرین ازدواج دائم شود. روزنامه بوگون سپس جریانی را به راه انداخت که در آن ادعا می شد همین ازدواج های موقت و مدارک و اسناد تهیه شده از آن بعدا به ابزاری در دست ایران برای کسب اطلاعات و جاسوسی و نفوذ در میان مقامات ترکیه تبدیل شده است.

این در حالی است که به نحو طنزآمیزی این روزها، رسانه های وابسته به گولن هستند که از اسنادی از این دست و شنودهای ادعایی علیه دولت اردوغان استفاده می کنند.


( ۱ )

نظر شما :