ظریف: در فشارها 80 هزار سانتریفیوژ ساخته شد
محمدجواد ظریفˈ وزیر امور خارجه ایران گفت: فشارها بر ایران نه تنها تاثیر نداشته که حتی باعث ساخت 80 هزار دستگاه سانتریفیوژ در داخل کشور شده است.
به گزارش ایرنا، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه دیدار هیات نمایندگان پارلمان اروپا در تهران با وی، با ˈاولاف برنزˈ خبرنگار اعزامی شبکه تلویزیونی یورو نیوز درباره توافق ژنو و احتمال تجدید تحریم های آمریکا علیه ایران مصاحبه انجام داد.
ظریف درباره احتمال تجدید تحریم های آمریکا علیه ایران به یورونیوز گفت:ˈ این مساله نشان از نبود تفاهم درباره چگونگی حل و فصل پرونده هسته ای ایران داردˈ.
وزیر امور خارجه ایران افزود: ˈبرخی بر این باورند که می توان با اعمال فشار نتیجه گرفت، اما اشتباه می کنند، فشارها باعث ساخت 80 هزار سانتریفیوژ در ایران شدˈ.
ظریف ادامه داد: ˈبنابراین اگر آنها بخواهند این مسیر را ادمه دهند راهشان باز است، اما از این طریق هیچ نتیجه ای به دست نمی آیدˈ.
وزیر امور خارجه ایران گفت:ˈاکنون که جامعه جهانی، دولت آمریکا و سایر اعضای گروه 1+5 و ایران تصمیم گرفته اند که برای حل این مساله به جلو حرکت کنند، فکر می کنم این افراد باید سیاست های بی ثمر و رویکردهای شکست خورده را رها کنند و سیاست های جدیدی در پیش بگیرندˈ.
وی در ادامه تاکید کرد: بنابراین، این گونه فعالیت ها روند جاری را از مسیر خود خارج می کند، اما من بر این باورم که یک اراده سیاسی از سوی همه برای ادامه این روند وجود دارد، ایران به هر عملی که برای حل مشکل، غیرقابل قبول و غیرسازنده باشد، واکنش نشان خواهد داد.
خبرنگار یورونیوز در بخش دیگری از این مصاحبه از وزیر امور خارجه ایران پرسید: شما در مصاحبه هفته گذشته خود با مجله تایم گفتید که چنانچه آمریکا تحریم جدید اعمال کند، توافق منتفی خواهد بود، آیا نظر شما تغییر کرده است؟
ظریف گفت: ˈخیر نظر من تغییر نکرده است، اگر کنگره تحریم های جدید وضع کند و دولت آمریکا هم دستور اجرای آنرا بدهد، این عمل خلاف موافقتنامه ژنو خواهد بود و به معنای آن است که توافقی صورت نگرفته چون از موافقتنامه تخطی شده است.ˈ
وزیر امور خارجه ایران افزود: ˈمن فکر می کنم این اقدامات که توسط وزارت خزانه داری آمریکا انجام شده است، سودمند نیست اما در عین حال به معنی تخطی از مفاد توافقنامه هم نمی باشد.ˈ
ظریف در خاتمه افزود: ˈاین اقدامات قصد آنها را برای حل مساله از طریق مذاکره زیر سوال می برد و این خود یک گام بزرگ به عقب است. اما باز هم این به آن معنا نیست که آنها می خواهند کل روند را از بین ببرندˈ.
نظر شما :