همه در واشنگتن دوست دارند ایران را تحریم کنند
در شرایطی که اعضای کنگره آمریکا تا آخرین زمان ممکن پیش از تعطیلات خود در مورد توافق اخیر هسته ای با ایران بحث می کردند، ظاهرا همه در واشنگتن در یک مورد اشتراک نظر دارند. تحریم ها کار می کنند: برنامه آمریکا برای جدا کردن ایران از اقتصاد بین المللی موفق بوده است؛ تنها اختلاف این است که آیا اکنون باید تحریم ها را تشدید کرد یا بعدا؟
به گزارش «تابناک»، نشریه آمریکایی فارین پالیسی در مطلبی با مقدمه فوق به بررسی مباحث داخلی آمریکا در مورد ادامه تحریم های ایران پرداخته است. به نوشته فارین پالیسی اختلاف در آمریکا بر سر گام بعدی است. هر دو طرف قبول دارند این تحریم ها بود که ایران را پای میز مذاکره آورد.
جان کری وزیر خارجه آمریکا نیز در سخنان خود در روز چهارشنبه بار دیگر این ادعا را تکرار کرد. به ادعای وی، نه تنها تحریم ها، ایران را پای میز مذاکره آورد، بلکه دلیل انتخاب حسن روحانی توسط مردم ایران، این بود که تحریم ها را از بین ببرد.
اکنون عده ای از اعضای کنگره مدعی هستند که تحریم ها باید تشدید شود تا نتیجه بهتری به دست آید. این در حالی است که روز جمعه، اصلی ترین مقامات دولتی گرداننده تحریم ها علیه ایران به کنگره رفتند تا با این نظریه مخالفت کنند.
دیوید کوهن، مسئول ارشد تحریم ها در وزارت خزانه داری که او هم همراه با وندی شرمت به کنگره رفت، در مقاله ای در وال استریت ژورنال، عقیده خود را در این باره مطرح کرده است. وی مدعی است که تحریم ها ایران را پای میز آورده است و در دوره توافق موقت نیز تحریم ها تخفیف چندانی نمی یابد.
وی ادامه داد: ما پیامی قاطع به هر مقام، بازرگان و یا بانکدار خارجی می فرستیم که اکنون به آزمودن شانس خود در ارتباط با ایران می اندیشند: ما مراقبیم و با هر کسی که در هر جایی تحریم ها علیه ایران را نقض کند، برخورد می کنیم .
کوهن تهدید خود را روز چهارشنبه عملی کرد و یک بانک اسکاتلندی که به اتهام تبادلات بانکی با ایران جریمه شد. وزارت خزانه داری اعلام کرد که با رویال بانک اسکاتلند به توافق رسیده است که این بانک به دلیل تبادلات خود با ایران، سودان و دیگر کشورها صد میلیون دلار جریمه بپردازد.
«آدام ژوبین»، یک مسئول ارشد رژیم تحریم ها، این کار را نشانه ای از جدیت ایالات متحده در اعمال تحریم ها دانسته است. فارین پالیسی با وجود این یادآوری می کند که سخت ترین تحریم ها علیه کره شمالی، باعث نشد که این کشور در سال 2005 برنامه اتمی خود را رها کند. دهه ها تحریم آمریکا علیه کوبا نیز ادامه دارد، ولی هیچ نشانه ای وجود ندارد که رفتار این کشور را تغییر دهد.
اکنون مسأله برای آمریکایی ها، این است که نمی توان با قاطعیت از آنها سخن گفت. علی واعظ یک تحلیلگر ارشد ایرانی در مؤسسات آمریکایی، آمریکا را متهم می کند که شناخت دقیقی از چرایی تصمیم های ایران ندارد. از نظر وی، ساده انگارانه است که تحریم ها را تنها دلیل روی آوردن ایران به مذاکره دانست و گمان کرد که تشدید تحریم ها به نتایج بهتری برای آمریکا منجر خواهد شد.
از سوی دیگر، اگر کمتر کردن شدت تحریم ها به ترغیب ایران برای رسیدن به توافق نهایی در موضوع هسته ای کمک می کند، نمی توان با قاطعیت از موفقیت تحریم ها سخن گفت، مگر این که یک توافق نهایی واقعی به دست آید.
نظر شما :