اعترافات تلویزیونی در بیبیسی؛ این بار جک استراو
حسن روحانی در گفتگوی خود با شبکه خبری امریکایی NBC وقتی با سوالی در مورد نظر مقامات رژیم صهیونیستی در مورد دولت جدید ایران مواجه شد، پاسخی دقیق داد و آن این که «اسرائیل نباید به خودش اجازه دهد درباره دولتی حرف بزند که از طریق انتخابات آزاد و دموکراتیک انتخاب شده است.»
به گزارش «تابناک»، حتی اگر اصل حاکمیت کشورها و اقتدار آنها، چندان مهم دانسته نشود، نمی توان از این نکته غافل شد که رژیم اسرائیل که جمهوری اسلامی ایران موجودیت آن را به رسمیت نمی شناسد کوچک ترین حقی برای نه مداخله که حتی اظهار نظر در مورد مسائل داخلی ایران ندارد.
البته کمی بعد، نخست وزیر این رژیم فرصت این را یافت که از طریق تلویزیون فارسی بی بی سی سخنان پر گافی را در مورد ایران بر زبان براند، ولی آن چه که بیشتر از گاف های نتانیاهو مهم بود، بی معنا بودن اصل سخنان وی در مورد ایران بود.
نتانیاهو و پیش از آن اوباما از طریق این تلویزیون فرصت یافته اند که با بخشی از افکار عمومی ایرانیان در داخل و خارج از کشور رابطه برقرار کنند.
جدیدترین فرد در فهرست فوق، جک استراو وزیر خارجه انگلیس در فاصله سالهای 80 تا 85 است که در فرصتی پنجاه دقیقه ای به سوالاتی پاسخ دهد که باطن آن، بیشتر از این که یک مصاحبه تلویزیونی باشد، فرصتی برای یک متهم در دادگاه افکار عمومی برای توجیه بخشی از اشتباهات گذشته خود بود.
این دست از اعترافات به کارنامه تاریک کشورهای غربی در برابر مردم ایران در یک ریشه و چند ویژگی شبیه هستند. از اعترافات آلبرایت در مورد نقش دولت ایالات متحده در کودتا علیه دولت مصدق تا اعترافات اخیر استراو به کارنامه سیاه این کشور در ایران، اعترافات معمولا در موقعیت ضعف دولتهای غربی و نه به قصد اصلاح رویه این کشورها بلکه با هدف حفظ ظاهر در برابر مردم ایران صورت گرفته است. در بخشی از مصاحبه اخیر استراو با تلویزیون بی بی سی وی در لا به لای سخنان خود نشان می دهد که نرمش وی ناشی از این است که راه های دیگر به نتیجه نمی رسد و یا بسیار پرهزینه است.
استراو مانند دیگر سیاستمداران غربی که در سالهای اخیر به اشتباهات کشور خود در برابر ایران اعتراف کرده اند، اعترافات خود را به مسائل تاریخی محدود می کنند و کمتر مقام غربی را می توان یافت که به اشتباهی اعتراف کند که در سالیان اخیر واقع شده باشد و احیانا تبعات حقوقی داشته باشد.
مقامات غربی با اعتراف به نقش خود در کودتای 28 مرداد مشکلی ندارند ولی هیچ یک از آنها حاضر نخواهد شد که به نقش خود در تسلیح صدام به سلاح های شیمیایی اعتراف کند یا این که بپذیرد تحریم ها علیه مردم ایران ظالمانه، غیرحقوقی و گاه جنایتکارانه است.
استراو نه تنها جامعه و سیاسیون ایران را به دو بخش تندرو و معتدل یا حاکم و محکوم تقسیم می کند، بلکه سیاستمداران آمریکایی و اسرائیلی را نیز به دو بخش تقسیم می کند ولی حاضر نمی شود کوچکترین انتقادی از دولت انگلیس کند و موضع آنها در مقابل ایران را تضعیف کند.
از سوی دیگر، استراو همچنان به خود حق می دهد که استانداردها و معیارهای دوگانه را بر سایر کشورها تحمیل کند؛ از دید وی ایران برای داشتن و اعمال حقوق هسته ای خود باید کارهای زیادی کند ولی وی هیچ مخالفت با تسلیحات هسته ای رژیم اسرائیل ندارد. از دید وی کشورهایی هستند که حق پیشرفت و توسعه دارند و کشورهایی دیگر باید تنها از شهرت به مهمان نوازی، مساجد زیبا، شباهت ظاهری به غربی ها و یا غذاهای خوشمزه راضی باشند!
اوباما، نتانیاهو و استراو در تلویزیون حاضر می شوند و به بزرگی ملت ایران وگذشته آن و بعضی اشتباهات تاریخ گذشته خود اعتراف می کنند اما لازم نمی بینند در رفتار خود تغییری بدهند، شاید چون فراموش کرده اند که هیچ قاضی عاقل و دادگری مجرمی که را که تنها اعتراف می کند، نمی بخشد.
نظر شما :