ولایتی: نتیجه گفتگوی تلفنی بدترشدن موضع گیری اوباما بود

۲۲ مهر ۱۳۹۲ | ۱۳:۲۰ کد : ۱۹۲۲۸۶۲ سرخط اخبار

علی اکبر ولایتی مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل در گفت و گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس درباره ریشه های عدم اعتماد بین ایران و آمریکا اظهار داشت: آمریکایی‎ها هم خودشان به لحاظ سابقه ای که می توان از بعد از 28 مرداد 32 به این طرف روی آن تکیه کرد، سعی کردند حکومت‎هایی که در ایران روی کار می‎آید، تحت نفوذ آمریکا باشد و هر مجموعه ای که می خواست علیه نفوذ آمریکا مبارزه کند، آمریکایی‎ها با خشونت و سبعیت با او برخورد می کردند و یا دست رژیم پهلوی را باز می گذاشتند تا آنها را سرکوب کند.

 ولایتی تصریح کرد: این بخشی از سابقه آمریکایی‎ها در ایران است که در واقع ریشه های جدی عدم اعتماد و مشکلات بین ایران و آمریکا محسوب می شود. از این دست مثال‎ها که ریشه در ماهیت امریکایی دارد فراوان است.

*نفس مذاکره تعیین کننده رابطه با آمریکا نیست

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل در خصوص مذاکره با آمریکا گفت: نفس مذاکره تعیین کننده آینده وضعیت ایران در منطقه، صحنه بین المللی و رابطه با آمریکا نیست، چرا که این اولین بار نبود که مذاکره ای انجام می شد.

* رجزخوانی آمریکا بعد از گفت و گوی تلفنی سواستفاده تبلیغاتی بود

وی ادامه داد: مطمئنا صرف مذاکره برای مذاکره نه تنها اثر مثبتی ندارد که برخی آثار منفی هم بر آن مترتب است که همان سواستفاده تبلیغاتی طرف مقابل است که همین کار را هم انجام داد. یعنی از یک طرف در گفت وگوی تلفنی مطالب مثبتی را بیان کرد، اما بعد رجزهای بیهوده ای را که ماه ها نخوانده بودند یعنی گزینه نظامی روی میز را تکرار کردند.

* محتوای مذاکره تلفنی معمولی بود

ولایتی با بیان اینکه محتوای مذاکره تلفنی معمولی بود و مطلب جدیدی در این مذاکره مبادله نشد، خاطرنشان کرد: در این روند تنها صحبتهایی که دو طرف با واسطه به هم منتقل می کردند، مستقیم به یکدیگر انتقال دادند، هر چند که پیش از این گفتم که آنها از آن بهره تبلیغاتی بردند و ما هم باید تدابیر لازم را در این زمینه پیش بینی می کردیم. باید توجه داشت که طوری نباشد که آمریکایی‎ها به هر شکلی که می خواهند صحنه را بگردانند.

« آقای روحانی هم در سخنرانی و هم در مذاکره ای که روسای کشورها داشتند، کاملا بر مواضع اصولی جمهوری اسلامی پای فشردند، اما این یک نوع فریبکاری آمریکایی‎ها بود که یک بار دیگر نشان دادند که در مذاکرات حسن نیت ندارند و هدف شان حل مشکلات نیست.»

*نتیجه گفتگوی تلفنی بدترشدن موضع گیری اوباما بود

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل بر همین اساس افزود: برخی که خوش باور بودند، تصور می کردند بعد از این مشکلات بین ایران و آمریکا حل می شود؛ اما اوباما بلافاصله در کنار رئیس رژیم صهیونیستی، تندترین حرف‎هایی که در طول دوره ریاست جمهوری خود زده بود را مجدداً تکرار کرد. یکی اینکه گزینه نظامی روی میز است و دیگر اینکه ایران به دنبال سلاح هسته ای است. ماه ها بود که چنین سخنی نگفته بود حالا آیا نتیجه گفت وگوی تلفنی باید این باشد که موضع گیری اوباما بدتر از گذشته شود؟ این فریبکاری آنها را نشان می دهد.

*کسانی که می گویند دست ما در رابطه با آمریکا بسته است طرح خود را ارائه کنند

ولایتی در خصوص اینکه به نظرشما با این مذاکره ای که صورت گرفت می توانند ادعا کنند که ما اختیار کافی نداریم؟گفت: آنهایی که می گویند دست ما در گفت وگو با آمریکا بسته است و اگر بسته نباشد مشکلات را حل می کنیم، درخواست می کنیم بگویند طرحی که مد نظر دارند چیست و به چه دلایلی می گویند ما اگر با دست باز برویم مشکلات را حل می کنیم. آنها طرح را مطرح کنند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل در باره نظرسنجی درباره مذاکره با آمریکا تصریح کرد: کشورهایی که سابقه دیپلماسی شان از ما بیشتر است مثل انگلیسی‎ها، فرانسوی‎ها، روس ها و ... آیا برای برقراری رابطه با کشوری به نظرسنجی متکی هستند؟ بعد هم بسیاری از تصمیم گیری‎ها در حکومت مبتنی بر مجموعه اطلاعات پنهان و آشکار است؛ برای اینکه شما یک تصمیم اساسی مثل همین برقراری رابطه با کشور مهمی مثل آمریکا را بگیرید، مبتنی بر اطلاعات آشکار و پنهان است. مردم، رئیس جمهور و نمایندگان مجلس را انتخاب می کنند تا بر اساس مصالحی که تشخیص می دهند تصمیم گیری کنند.

*تصمیم گیری درباره مسائل خارجی بر اساس قانون اساسی در اختیار رهبری است

وی خاطرنشان کرد: نکته دیگر اینکه بر اساس قانون اساسی تصمیم گیری در مسائل مختلف در کشورمان مصدرهای مختلف دارد. تصمیم گیری درباره مسائل اساسی کشور چه داخلی و چه خارجی و به خصوص خارجی بر اساس قانون اساسی در اختیار رهبری است.

* نرمش قهرمانانه قدرت مانور بین دو سر انعطاف و ایستادگی است

ولایتی درباره ابعاد نرمش قهرمانانه تاکید کرد: ملاحظه کنید که نرمش قهرمانانه یک کلام پیچیده و بسیار حساسی است که اگر درست تفسیر نشود از آن برداشت نادرست می شود. نرمش به معنای انعطاف یعنی در دیپلماسی و در برقراری و توسعه روابط با دیگر کشورها شما باید قدرت مانور داشته باشید، قدرت مانور بین دو سر یک طیف که یک سر آن انعطاف و یک سرش ایستادگی است.

* علت اللعل حمایت از سوریه مقاومت در برابر صهیونیست هاست

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل در خصوص علت حمایت ایران از سوریه متذکر شد: علت العلل حمایت جمهوری اسلامی ایران از دولت و ملت سوریه و شخص بشار اسد این است که آنها به مقاومت در برابر صهیونیست‎هاست.

وی گفت: علت دیگر این است که سوریه کشوری اسلامی است و یکی از اهداف دشمنان سوریه تجزیه این کشور است؛ تجزیه هر کشور اسلامی به معنای تضعیف مسلمانان و برانگیختن و تشدید اختلافات درونی ملت‎ها به قصد سواستفاده دشمنان جهان اسلام و امت اسلامی است.

ولایتی درباره اتفاقات مصر یادآور شد: در مصر اتفاقی که افتاده مبارک نیست و تاسف بار و نگران کننده است. بعد سال‎ها و دهه‎ها برای اولین بار در تاریخ مصر یک انتخابات آزادی صورت گرفت و فردی بر اساس رای مردم، به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد.

*بیداری اسلامی به هیچ وجه منحرف نشده است

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین الملل در پاسخ به این سوال که اینکه می گویند بیداری اسلامی در منطقه منحرف شده است را قبول دارید؟تصریح کرد: به هیچ وجه اینطور نیست و بیداری اسلامی در بین مردم مسلمان است و مردم مسلمان بیدار شده اند و این حرکت‎های بیداری اسلامی ادامه خواهد یافت و اینطور نیست که بیداری اسلامی منحرف شده یا از خروش افتاده باشد؛ این تحولات منطقه ادامه خواهد یافت.

کلید واژه ها: مقام معظم رهبری علی اکبر ولایتی


نظر شما :