ایران هرگز نگفته حکومت اسد مادام​العمر باش

۱۱ شهریور ۱۳۹۲ | ۱۹:۳۳ کد : ۱۹۲۰۷۸۱ سرخط اخبار

رئیس فراکسیون رهروان ولایت با بیان اینکه عملیات خارجی علیه سوریه ثبات حکومت را افزایش می دهد، گفت: عملیات خارجی مردم سوریه را متحدتر می کند و افراد را در کنار یکدیگر قرار داده و مطمئنا ثبات حکومت را بیشتر می کند.

به گزارش تسنیم کاظم جلالی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به تحولات اخیر در منطقه در پاسخ به این پرسش که آیا آقای بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس پیامی را از جانب ایران به سوریه ابلاغ کرده است، اظهار داشت: طبعاً پیام ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران به ملت و دولت سوریه پیام واضح و روشنی است.  پیام ایران به ملت سوریه این است که دخالت نظامی و ترور اساساً نباید مبنای تغییرات در داخل منطقه شود و این کار خطرناکی است که آمریکایی ها انجام می دهند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: زمانی که دموکرات ها منتقد آقای جرج بوش در حمله به عراق بودند، این توقع وجود داشت که حداقل، ظاهر حرف های خود را حفظ کنند. به هر حال چنین اتفاقی چند سال پیش در داخل منطقه افتاد و بسیاری از کشورهای منطقه آن روز با حمله به عراق مخالفت کردند، اما آمریکایی ها بدون رأی گیری در شورای امنیت سازمان ملل متحد یکجانبه عمل کردند.

گزیده سخنان وی از این قرار است:

* ما نفس بسیاری از اقدامات شورای امنیت سازمان ملل را مشروع نمی دانیم چرا که ترکیب این شورا ظالمانه است و برمبنای عدالت و دموکراسی نیست.

*در داخل سوریه عملیات سخیف، غیر انسانی و جنایتکارانه ای به نام عملیات شیمیایی انجام شده است و مرجعی باید در دنیا به شکل منصفانه ای تعیین کند که چه کسانی این کار را انجام داده اند. کدام مرجع در دنیا به آمریکایی ها این اجازه را داده است که بگویند ما خودمان بررسی کرده ایم و به این جمع بندی رسیده ایم؟ اگر این طور باشد روسیه هم می گوید که بررسی کرده ایم و به این جمع بندی رسیده ایم که این اقدام را دولت سوریه انجام نداده است. همچنین ما نیز می توانیم بگوییم که این موضوع را بررسی کرده و قائل به این هستیم که این کار را دولت سوریه نکرده است.

*جمهوری اسلامی ایران از ابتدا گفته که معنای حرف های ما این نیست که این نظام باید مادام العمر در داخل سوریه باقی بماند یا نظام و سیستم آقای بشار اسد دارای عیب و ایرادی نیست. نه؛ مردم سوریه می توانند خودشان تصمیم گرفته و نظام خود را تغییر دهند. یک سال دیگر مردم سوریه انتخابات خواهند داشت و می توانند در انتخابات حرف خود را بزنند. نظام بشار اسد نیز می تواند دارای ایراداتی باشد که باید آن ایرادات برطرف شود، اما ساختار تسهیل سازی و تصمیم گیری را باید به سمت مردم سوریه بُرد که خودشان تصمیم بگیرند، نه اینکه تروریست ها را داخل سوریه بفرستند که این همه جنایت را در آنجا انجام دهند.

*جدی ترین مسئله ای که آمریکایی ها به دنبال آن هستند، تضعیف مقاومت است. چرا که کسی تردید ندارد که اگر آقای بشار اسد "مقاومتی" نبود، آنها اینگونه برخورد نمی کردند.

*هیچ بعید نیست که برخی از کارها را خود آمریکایی ها و غربی ها در منطقه انجام دهند و احتمال این موضوع می تواند وجود داشته باشد.

*آمریکایی ها از پیامدهای این حمله اطلاعات و ارزیابی ندارند که چه اتفاقی خواهد افتاد. بالاخره آنها با افکار عمومی در داخل کشورشان در بحث جنگ مشکل دارند. لذا مرتباً القا می کنند که این جنگ طولانی مدت نخواهد بود و سربازی نخواهد رفت، چرا که برای آمریکایی ها کشته شدن سربازان خیلی مهم است، اما پیامدهای این جنگ برای آنها روشن نیست و در اظهارات خود وضعیت را اینگونه توصیف می کنند که قرار نیست اتفاق مهمی بیفتد، لذا به کوچک سازی حادثه می پردازند.


نظر شما :