مشکلات اقتصادی به دلیل کاغذ پاره دانستن قطعنامه هاست
روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود با عنوان «مقابله خردورزانه با تحریم ها» نوشت:
وضع تحریم های جدید توسط آمریکا علیه حساب های ریالی در شبکه بانکی خارج از کشور و صنایع خودروسازی جمهوری اسلامی ایران آن هم دقیقاً در زمانی که رقابت های انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان به اوج خود رسیده بود، حاوی نکات بسیار مهمی است که نباید اجازه داد امروز که نتایج انتخابات مشخص شده مغفول بماند.
اگر دولتمردان و مدیران ارشد صنعتی کشور تدابیر مناسبی برای مدیریت پیامدهای تحریم در حوزه خودروسازی اندیشیده بودند و اجازه نمی دادند آرامش نسبی این حوزه چنان که در 6 ماهه گذشته شاهدش بودیم، دچار خدشه شود، آیا امروز تحریم کنندگان به این نتیجه می رسیدند که با اعمال تحریم های خاص بر صنعت خودرو، این بخش حساس را در اقتصاد ایران دچار مشکلات بیشتر کنند؟
آیا اگر طی دو سال اخیر مسئولان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد با تدابیر مناسب و به دور از ناهماهنگی های پرهزینه، دامنه تأثیرات منفی تحریم ها بر ارزش پول ملی را محدود و مدیریت کرده بودند، امروز تحریم کنندگان از حربه محدودسازی گردش ریال در حساب های بانکی خارج از ایران به نفع اعمال فشار بیشتر بر اقتصاد ایران می توانستند، بهره بگیرند؟!
پاسخ این پرسش ها قطعاً منفی است. بنابر این باید انتظار داشت و امیدوار بود دولت یازدهم که عنوان دولت تدبیر و امید را بر خود نهاده است با اتخاذ روش ها و رویکردهای مناسب و برنامه ریزی های لازم مسیر اینگونه بهره برداری های پرهزینه را برروی دشمنان کشور ببندد و در گام های بعدی نیز از دامنه و گستره تحریم های ظالمانه علیه کشورمان بکاهد.
این واقعیت را نباید نادیده گرفت که برخورد غیرفعال با قطعنامه های سازمان ملل و کاغذ پاره دانستن آنها و ایراد سخنان خارج از عرف سیاسی درباره رویدادهای ضد مصالح ملی در سال های اخیر، مشکلات زیادی را برای اقتصاد کشور پدید آورده است. اکنون که رئیس جمهور جدید با رویکردی متفاوت نسبت به سیاست خارجی و مسائل هسته ای قرار است زمام امور اجرائی کشور را به دست بگیرد، باید به صورت جدی در برخوردهای گذشته تجدیدنظر به عمل آید و سیاستی مدبرانه، منطقی و منطبق بر مصالح ملی که در برگیرنده حقوق ملت باشد در پیش گرفته شود تا در عین حال که مانع طمع ورزی های نظام سلطه می شود، از وارد شدن صدمات بی جهت به اقتصاد کشور نیز جلوگیری گردد. این، کاری است که قابل انجام است و با حاکم کردن خردورزی در سیاست می توان به آن دست یافت.
نظر شما :