کدام ضداسرائیلی‌ترند؛ چاک هیگل یا روسای سابق شین‌بت؟

۰۶ اسفند ۱۳۹۱ | ۱۹:۴۳ کد : ۱۹۱۳۲۱۵ سرخط اخبار

انتقادات گسترده به چاک هیگل به خاطر مواضع ضد اسرائیلی اش، نشریه فارین پالیسی را بر آن داشت تا به نقل سخنان برخی مقامات اسرائیلی ثابت کند، او در قیاس با این افراد چندان هم ضداسرائیلی نیست.

به گزارش خبرگزاری فارس، پس از آنکه باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا «چاک هیگل» را به عنوان نامزد مدنظر خود برای تصدی سمت وزیر دفاعی معرفی کرد، انتقادات فراوانی متوجه این فرد شد که یکی از علل آن مواضع ضداسرائیلی او بوده است.

به نظر می رسد در واکنش به همین موضوع بود که نشریه «فارین پالیسی» در گزارشی به قیاس موضع گیری هیگل و برخی مدیران سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین بت) پرداخت و قضاوت درباره اینکه کدام یک «ضداسرائیلی» است را به خواننده ها سپرد.

این نشریه آمریکایی در این باره نوشت: همزمان با اینکه نامزدی چاک هیگل برای سمت وزیر دفاعی در حال بررسی است، یکی از مهمترین ایراداتی که به او وارد شده، انتقادات بیش از اندازه هیگل از اسرائیل بوده است. اما موضوع اینجاست که انتقادات او در قیاس با انتقادات «آوراهام شالوم»، «یعکوف پری»، «کارمی گیلون» و «آوی دیچر»، روسای سابق شین بت، بسیار محدود بوده است. در واقع، هیگل و روسای سابق شین بت، هر دو انتقادات شدیدی نسبت به رابطه اسرائیل و فلسطین و نیز جهان عرب داشته اند.

فارین پالیسی در ادامه گزارش خود به نقل قول سخنان هر یک از این افراد پرداخته و از مخاطب خواسته حدس بزنند چه کسی این گونه اظهارنظر کرده است؛ هیگل یا یکی از روسای سابق شین بت؟ در ادامه برخی از این موضع گیری ها آمده است:

1.از سال 1967، شاهد بحران های بسیاری بوده ام. ما باید به توافق برسیم و از فلسطین فرار کنیم. (یعکوف پری، رییس شین بت از سال 1988 تا 1994)

2.هر دو طرف (اسرائیل و فلسطین) حقوقی در اینجا (سرزمین های اشغالی) دارند. (چاک هیگل)

3.نمی توان با اقدامات نظامی، صلح را برقرار کرد. (آوی دیختر، رئیس شین بت از سال 2000 تا 2005)

4. وقتی امید را از افردا می گیرد، این آدم های ناامید، کارهای ناامیدانه انجام می دهند و این جایی است که فلسطینی ها امروز در آن قرار دارند. (چاک هیگل)

5.وزارت دفاع اسرائیل خشن ترین نیروی اشغالگر است که شبیه آلمانی ها در جنگ جهانی دوم عمل می کند. (آوراهام شالوم، رییس شین بت از سال 1980 تا 1986)

6.تصمیمات مستبدانه مانند آنچه کابینه نتانیاهو انجام می دهد، مفید و سازنده نیست. (چاک هیگل)

7.پیام این است که اشغالگری از همه جوانب؛ انسانی، مالی و اخلاقی، برای آینده جامعه اسرائیلی بد است. (کارمی گیلون، رییس شین بت از سال 1994 تا 1996)

8.فکر می کنم باید با کسی که لازم است، با او صلح شود، صلح کنید چراکه صلح همیشه بهتر از جنگ است. (چاک هیگل)

9.صلح از طریق تعامل با افراد پدید می آید نه با سرنیزه و اسلحه. (چاک هیگل)

10.به محض اینکه اسرائیل تعامل با دولت فلسطینی را متوقف کند و با تروریسم معامله کند، ترور و قتل پیچیده تر می شود و افزایش می یابد، در این صورت، ما مشکل فلسطین را فراموش می کنیم. (آوراهام شالوم، رییس شین بت از سال 1980 تا 1986)

به این ترتیب این نشریه آمریکایی تلاش کرده اثبات کند موضع هیگل در مقایسه با برخی مقامات اسرائیلی چندان هم ضد اسرائیلی نیست و بعضا بعضی از آنها اظهارنظرهای تندی در قبال موضوع اسرائیل و فلسطین داشته اند و انتقادات آنها اغلب متوجه طرف اسرائیلی بوده است.

کلید واژه ها: شین بت


نظر شما :