اعتصاب غذای بانوی نارنجی
نخست وزیر سابق اوکراین در اعتراض به تقلب در انتخابات پارلمانی این کشور که ناظران غربی آن را یک شکست برای دموکراسی در اوکراین خواندند، دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری فرانسه، نتایج تکمیل نشده انتخابات پارلمانی روز یکشنبه نشان داد که حزب "مناطق" ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری اوکراین بار دیگر آماده به دست گرفتن قدرت است و می تواند با کمک حزب کمونیست و برخی احزاب مستقل اکثریت پارلمان را تشکیل دهد.
مخالفان یانوکوویچ نیز می توانند یک بلوک قومی را در پارلمان جدید اوکراین تشکیل دهند. البته این امر در صورتی امکان پذیر است که حزب "سرزمین پدری" یولیا تیموشنکو، نخست وزیر سابق اوکراین که هم اکنون در جایگاه دوم قرار دارد، بتواند ائتلافی را با حزب لیبرال "اودار" ویتالی کلیچکو، قهرمان بوکس و حزب ناسیونال "آزادی" ایجاد کند.
"میکولا آزارف"، نخست وزیر اوکراین در این باره گفت: انتخاباتی آزاد و دموکراتیک برگزار شده است. ما در یک رقابت عادلانه پیروز شده ایم.
نتیجه انتخابات پارلمانی اوکراین از سوی ناظران 56 کشور سازمان امنیت و همکاری های اروپایی مورد انتقاد قرار گرفته است. به طوری که "والبورگ هابسبورگ واگلاس" رئیس این هیات نظارتی گفت: انتخابات پارلمانی اوکراین همانند یک زمین بازی است. سوء استفاده از قدرت و پول زیاد در این انتخابات باعث شده تا روند دموکراسی معکوس شود.
در گزارش این هیات نظارت همچنین به سوء استفاده از منابع دولتی، عدم شفاف سازی در مبارزات انتخاباتی، تامین منابع خارجی برای احزاب و عدم تعادل در پوشش رسانه ای برای تمام احزاب اشاره شده است.
در ادامه گزارش این هیات نظارت همچنین به وضعیت یولیا تیموشنکو، نخست وزیر سابق اوکراین و سایر شخصیت های مخالف دولت که در زندان به سر می برند اشاره شده است. این افراد از زمان به قدرت رسیدن یانوکوویچ در سال 2010 میلادی محبوس هستند.
یکی از وکلای تیموشنکو اعلام کرد که وی در اعتراض به تقلب در انتخابات پارلمانی اوکراین دست به اعتصاب غذا زده است.
وی سوء استفاده از قدرت در زمان نخست وزیری در سال 2009 میلادی و انعقاد قرارداد نفتی با روسیه متهم و به هفت سال حبس محکوم شده است. این در حالی است که تیموشنکو اتهامات خود را قبول ندارد و آن ها را پرونده سازی سیاسی می داند.
ارزیابی هیات نظارتی بر انتخابات اوکراین نه تنها باعث می شود تا ریاست سازمان امنیت و همکاری های اروپا در سال 2013 که قرار است به اوکراین برسد، دچار خدشه شود، بلکه شک و تردیدهایی را درخصوص آینده روابط میان کی یف و اتحادیه اروپا به وجود آورده است.
ریاست کنونی این سازمان برعهده ایرلند است. اوکراین امیدوار است که معاهده های سیاسی و تجاری مهمی را طی ماه های آتی با اتحادیه اروپا منعقد کند و احتمالا این معاهده ها در نیمه نخست سال 2013 میلادی به امضا می رسند.
بروکسل نیز به دلیل تداوم زندانی مخالفان دولت اوکراین و نگرانی ها در خصوص روند دموکراسی در این کشور این توافقات را در حالت تعلیق قرار داده است.
نظر شما :