سوریه، لیبی و عراق نیست
وزیر خارجه روسیه با تاکید بر موضع مخالف کشورش در خصوص اجرای سناریوی لیبی و عراق در سوریه عنوان داشت که شریکان غربی باید از حوادثی که در لیبی رخ داده است درس عبرت بگیرند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در بخش سوم مصاحبه خود با روزنامه روسیسکا گازتا عنوان داشت: روسیه به قوانین بین المللی در خصوص شرایط موجود در سوریه پایبند است. شریکان غربی ما دوست ندارند در خصوص مساله لیبی در شورای امنیت صحبت کنند اما در مقابل می خواهند قطعنامه ای علیه سوریه در این شورا تصویب شود.
وی در ادامه افزود: ما معتقدیم باید از وقایع صورت گرفته در لیبی درس عبرت بگیریم و این اشتباه بزرگ تکرار نشود. در تمام مسائل بین المللی ما پایبند قوانین هستیم. زمانی که در شورای امنیت مساله حمله به عراق مطرح شد نیز به قوانین بین المللی پایبند بودیم و با این مساله موافقت نکردیم، اکنون نیز با این مساله در خصوص سوریه موافقت نمی کنیم. ببینید بعد از تصویب قطعنامه های مختلف در شورای امنیت در خصوص لیبی چه اتفاقی در این کشور افتاد؛ شاهد وقوع درگیری های مختلفی در لیبی بوده ایم .
لاوروف همچنین عنوان داشت: ما همچنان با کشورهای موثر و گروه های مخالف در خصوص سوریه مذاکره می کنیم. در حالی که برخی سیاست مداران و مسؤلان غربی روسیه را متهم می کنند اما مخالفان سوری و کشورهای عربی بر نقش مسکو در این خصوص و همچنین تاثیرش در منطقه تاکید دارند.
وی درادامه افزود: در خصوص احتمال حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نیز باید بگویم که روسیه توجه زیادی به اقدامات شورای امنیت می دهد واجازه نمی دهد چنین اتفاقاتی روی دهد و نباید تصمیم دیگری بر مبنای آنچه در لیبی رخ داد اتخاذ شود. ما همواره سخنان اسرائیلی ها و آمریکایی ها را در خصوص فعالیت های هسته ای ایران می شنویم اما هیچ دلیلی مبنی بر اینکه این فعالیت ها بعد نظامی به خود گرفته وجود ندارد.
لاوروف همچنین عنوان داشت: فعالیت های هسته ای ایران زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت می گیرد و غنی سازی اورانیوم در این کشور با اهداف پژوهشی انجام می شود. اقدامات ایران در این خصوص با قوانین آژانس در تضاد نیست چرا که آژانس نظارت کامل بر این اقدامات دارد. روسیه امیدوار است که همکاری ایران با آژانس بیش از پیش افزایش یابد.
وی در ادامه افزود: برخی کشورهای غربی از حقوق بشر در دیگر کشورها سخن می گویند، آنها سعی دارند تا محبوبیت خود را در بین رای دهندگان افزایش دهند. این مساله را در خصوص رفتارهای کشورهای غربی با روسیه نیز می بینیم . مسئولان غربی از پاسخ دادن در خصوص وضعیت حقوق بشر در آمریکا و کشورهای غربی سرباز می زنند. میلیون ها شهروند آمریکایی که حق رای دادن دارند نمی توانند از این حق خود استفاده کنند.
لاوروف همچنین عنوان داشت: نامزدهای ریاست جمهوری که از سوی احزاب کوچک معرفی می شوند نمی توانند در مناظره ها شرکت کنند. همچنین آمریکا، انگلیس و تعدادی از کشورهای غربی تاکنون به تعهدات خود در قبال شورای امنیت مبنی بر دعوت کردن از ناظران بین المللی پایبند نبودند. نمایندگان روسی که در چارچوب هیات همکاری اروپایی به آمریکا رفته بودند تا بر انتخابات در این کشور نظارت کنند نتوانستند وارد برخی از مراکز اخذ رای شوند.
نظر شما :