7 پیشنهاد ایران به اجلاس سران اکو
رئیس جمهوری اسلامی ایران در دوازدهمین اجلاس سران اکو در باکو ، هفت پیشنهاد به منظور تقویت همکاریها در سازمان همکاریهای اقتصادی اکو ارایه کرد .
به گزارش واحد مرکزی خبر، آقای احمدی نژاد با تاکید به همکاریهای اعضاء اکو در اصلاح نظم موجود جهانی افزود راهکار اصلی مشارکت همگانی است که در اجلاس جنبش عدم تعهد درتهران مورد تاکید قرارگرفت .
احمدی نژاد در ادامه پیشنهادات ذیل را مطرح ساخت .
1.رایزنی ها و همکاریهای سیاسی را در چارچوب سازمان های منطقه ای و جنبش عدم تعهد ودیگر عرصه ها گسترش دهیم .
2. یک نهاد مشورت سیاسی به نام مجمع سیاسی اکو برای هماهنگی اعضاء در عرصه های بین المللی و تلاش مشترک برای اصلاح ساختارهای بین المللی از جمله سازمان ملل ایجاد نماییم .
3 . با توجه به مواریث ارزشمند و مشترک ، همکاریهای فرهنگی و هفته های فرهنگی را سازماندهی و گسترده تر دنبال کنیم .
4. همکاریهای علمی و فناوری را نهادینه و تقویت و سازمان همکاریهای فناوری و تحقیقاتی اکو را تاسیس کنیم .
5. همکاریهای اقتصادی ، صنعتی ، کشاورزی ، انرژی ، گسترش تجارت و بکارگیری شیوه تهاتر و مبادله با پولهای ملی و ایجاد مقررات هماهنگ گمرکی را در دستور کار قراردهیم و اقتصاد ملت های خود را از اثرات سوء ، خلق دارایی های کاغذی و کسر بودجه کشورهای کلان سرمایه داری مصون نگه داریم.
6.حقله شبکه حمل نقل ریلی ، هوایی ، دریایی و جاده ای را تکمیل کنیم و از همه ظرفیت های دریاهای خزر ، عمان ، خلیج فارس ، مدیترانه ، اژه و سیاه به طور هماهنگ بهره برداری کنیم .
7.برای تبیین و گسترش اندیشه مستقل انسانی و عدالت محور در اقتصاد ، مجمع اقتصادی اکو پایه گذاری شود تا همه ساله با حضور مدیران ارشد و دولتمردان و صاحبنظران منطقه ای و بین المللی و نمایندگان بخشهای خصوصی و دولتی فرصت رایزنی و ارایه راهکار وتحلیل های مناسب فراهم شود.
رئیس جمهور در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه کشورهای عضو اکو با نظم ناعادلانه موجود مخالفند گفت: ما از زیان دیدگان در دوران استعمار هستیم .
احمدی نژاد افزود:جهان در آستانه ورود به نظم جدید است که بر اساس وعده خداوند بر اساس عدالت خواهد بود .
رئیس جمهور افزود: کشورهای عضو اکو می توانند در ورود به نظم جدید نقش تعیین کننده ایفاء کنند.
رئیس جمهوری کشورمان همچنین افزود برای گسترش اندیشه انسانی و عدالت محور در اقتصاد پیشنهاد می کنم مجمع اقتصادی اکو پایه گذاری شود تا هر ساله با حضور اعضاء در این خصوص رایزنی کند .
دکتر احمدی نژاد در پایان با تاکید بر اینکه بی تردید آینده درخشان در انتظار جامعه بشری است ، برای جمهوری آذربایجان در دوران ریاست بر اکو آرزوی موفقیت کرد.
در این اجلاس آصف علی زرداری رئیس جمهوری پاکستان نیز با تاکید بر اهمیت همکاریهای کشورهای عضو اکو خصوصا در زمینه انرژی ، همکاریهای اعضاء اکو در امنیت و ثبات منطقه را مهم خواند .
حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان نیز با تاکید بر اینکه نهادهای ملی کشورش از سال 2002 قادر می باشد در جهت تامین امنیت و دموکراسی گام بردارد از کشورهای عضو اکو خواست در این خصوص به افعانستان کمک کنند.
وی همچنین با اشاره به راه آهن چین ، قرقیزستان ، تاجیکستان ، افغانستان و ایران در توسعه همکاریهای تزانزیتی و اقتصادی اکو افزود برغم روابط خوب سیاسی ، سطح تعاملات اقتصادی در اکو ، قانع کننده نیست .
امامعلی رحمان اف رئیس جمهوری تاجیکستان نیز در این نشست گفت کشورهای عضو اکو لازم است برنامه های جامعی در جهت توسعه مناسبات در همه زمینه های تجاری و اقتصادی تنظیم کنند .
نظر شما :