راز امضاهای روسای جمهور آمریکا با چند قلم چیست؟

۰۲ مهر ۱۳۹۱ | ۱۷:۰۷ کد : ۱۹۰۷۱۵۲ سرخط اخبار

عصر ایران - شاید برای بسیاری از آمریکایی ها و غیر آمریکایی ها دیدن صحنه امضای قوانین آمریکا از سوی روسای جمهوری این کشور کمی عجیب به نظر برسد ، به ویژه آنجایی که روسای جمهوری موقع امضا از قلم های متفاوتی استفاده می کنند و گاه می شود با بیش از 20 تا 30 بار قلم را عوض می کنند تا یک قانون را امضا کنند.

برای خیلی از افراد این مساله سوال است که : این کار برای چیست ؟ آیا عرف خاصی در این شیوه وجود دارد ؟ آیا الزام قانونی وجود دارد و اگر دارد این الزام به چه گونه ای است ؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که هیچ الزامی برای امضای یک قانون با بیش از یک قلم وجود ندارد و رییس جمهوری آمریکا می تواند یک قانون را با یک قلم امضا کند ، اما عرفی وجود دارد که از زمان " فرانکلین دلانو روزولت " رییس جمهوری اسبق آمریکا پایه گذاری شده است و آن امضا کردن قوانین با استفاده از قلم های مختلف است.

با توجه به اینکه قلمی که رییس جمهوری آمریکا با استفاده از آن قانونی را امضا می کند ارزش تاریخی دارد ، روسای جمهوری آمریکا با استفاده از قلم های مختلف و متفاوت به جای یک قلم از قلم های زیاد استفاده می کنند تا این قلم ها را به صورت یادگاری در اختیار دیگران و به ویژه افراد و شخصیت هایی قرار دهند که در تهیه و تصویب آن قانون خاص تلاش زیادی مصروف کرده اند.

بالطبع هر چه قانونی مهم تر و حیاتی تر باشد و دامنه حضور افراد برای نوشتن و تصویب آن بیشتر باشد ، رییس جمهوری از قلم های بیشتری برای امضا استفاده می کند.

مثلا باراک اوباما در سال 2009 برای امضای قانون بهداشت رایگان و عمومی از 22 قلم استفاده کرد .
 


نمونه امضای اوباما


رکورد دار تعداد قلم ها برای یک امضا متعلق به پرزیدنت لیندون جانسون در سال 1964 و هنگامی بود که قانون حقوق شهروندی ( برابری سیاهان با سفیدان) را امضا می کرد . وی در این امضا از 75 قلم استفاده کرد و بعدها این قلم ها به افراد مختلف به صورت یادگاری داده شد.

در واقع سنت امضا کردن قوانین با قلم های مختلف از دهه 1930 در آمریکا باب شد و روسای جمهوری این کشور از آن سال به بعد ( دوره ریاست جمهوری فرانکلین روزولت ) بنا به سلیقه و ترجیح خودشان در امضا کردن قوانین از قلم های مختلف استفاده می کنند.

صدها نفر در آمریکا این قلم ها را به صورت یادگاری نگه می دارند که بیشتر این افراد از قانونگزاران ، سناتورها ، فعالان مدنی و سیاسی و... هستند که در تهیه و تصویب یک قانون مشارکت و همکاری کرده اند.


( ۶۷ )

نظر شما :