برآورد جدید از توانایی نظامی ایران

ناوهای آمریکایی در تهدید 360 درجه ای

۰۷ مرداد ۱۳۹۱ | ۱۵:۱۴ کد : ۱۹۰۴۷۳۰ اخبار اصلی
هرچند مقامات نیروی دریایی آمریکا ادعا می کنند که در جنگ احتمالی، قدرت بیشتری خواهند داشت اما پیشرفت های اخیر ایران به نگرانی های آمریکا در خصوص سطح آسیب پذیری ها در نخستین ساعات وقوع جنگ در خلیج فارس دامن زده است.
ناوهای آمریکایی در تهدید 360 درجه ای

 

 دیپلماسی ایرانی: تحلیلگران آمریکایی و خاورمیانه ای می گویند، ایران به سرعت در حال دسترسی به توانمندی هایی به منظور هدف قرار دادن ناو های آمریکایی در خلیج فارس است و در عین در اختیار داشتن زرادخانه ای از موشک های ضد ناو ، ناوگان زیردریایی ها و قایق های تندرو را توسعه داده است.

مقامات می گویند، این سیستم های جدید که بسیاری از آنها به کمک خارجی ها توسعه یافته اند، به فرماندهان ایرانی این اعتماد به نفس را داده است که می توانند در صورت افزایش خصومت ها، به سرعت کشتی های آمریکایی را منهدم کنند.

هرچند مقامات نیروی دریایی آمریکا ادعا می کنند که در جنگ احتمالی، قدرت بیشتری خواهند داشت اما پیشرفت های اخیر ایران به نگرانی های آمریکا در خصوص سطح آسیب پذیری ها در نخستین ساعات وقوع جنگ در خلیج فارس دامن زده است.

تحلیلگران سابق و کنونی در امور نظامی می گویند: افزایش دقت موشک های کوتاه برد ایرانی در ترکیب با استفاده ایران از صدها قایق تندروی مسلح، می تواند حتی توانایی های مدرن ترین کشتی های آمریکا را نیز با چالش بکشد.

این در حالی است که در هفته های اخیر مذاکرات هسته ای ایران در حل بن بست جاری به نتیجه ای نرسیده و به این ترتیب احتمال درگیری افزایش یافته است. از سوی دیگر مقامات تهران بارها تهدید کرده اند در صورت لزوم، تنگه هرمز را مسدود خواهند کرد. همچنین مقامات جمهوری اسلامی نیز هشدار داده اند در صورتی که اقدام تحریک آمیزی از سوی دشمنان انجام شود، واکنش متقابل نشان خواهند داد. همچنین وزیر امور خارجه ایران نیز هفته گذشته، حضور ناو های آمریکایی در خلیج فارس را یک تهدید واقعی برای امنیت منطقه توصیف کرده بود. این در شرایطی است که آمریکا تعداد نیرو ها و تجهیزات خود را در منطقه خلیج فارس افزایش داده و قرار است به همراه 20 کشور دیگر در ماه سپتامبر، مانور مین روبی در منطقه برگزار کند.

برآورد ریسک ها

هرچند احتمال حمله ایران به ناو های آمریکایی اندک به نظر می رسد اما مقامات ایرانی می توانند در صورت احساس خطر در این زمینه تصمیم گیری کنند. تحلیلگران هشدار می دهند که افزایش تنش ها و درگیری ها می تواند به بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران بیانجامد که یک پنجم منابع نفت صادراتی جهان از طریق آن عبور می کند.

مطالعه انجام شده از سوی پنتاگون در ماه آوریل نشان می دهد توانایی ایران برای ایجاد خسارت های جدی نسبت به یک دهه گذشته افزایش یافته است و دقت و کشندکی تسلیحات ایران نیز نسبت به گذشته بیشتر است. تحلیلگران می گویند از سال 2009، ایران توانمندی های دفاعی و تهاجمی خود را ارتقاء داده است. برخی از توانایی ها در ماه های اخیر در چارچوب مانور های موشکی به نمایش گذاشته شده اند.

گزارش ها حاکی از آن است که هم اکنون زرادخانه ایران شماری از موشک های ضد ناو را در اختیار دارد که برخی از آنها ساخت چین هستند و به کرم ابریشم شهرت دارند. قایق های تندروی ایرانی نیز از مدل روسی الگوبرداری کرده اند.

یک مقام جاسوسی خاورمیانه ای که به هماهنگی استراتژی آمریکا در خلیج فارس کمک می کند بر این باور است که ناو ها و کشتی های آمریکایی به طور 360 درجه در معرض تهدید از طریق زمینه، هوا، دریا و حتی زیر دریا قرار دارند. برخی بر این گمانند که آمریکا می توانند به سرعت خسارات وارده را جبران کند اما ایجاد این خسارت ها یک پیروزی روانی برای ایران به شمار می رود و تصاویر ناو های خسارت دیده در سراسر جهان منتشر می شود.

اما در حالی که اخیرا آمریکا و اسرائیل، جمهوری اسلامی را به دست داشتن در سوء قصد علیه اهداف اسرائیلی در جهان متهم کرده اند، دنیل پلتکا، کارشناس امور دفاعی بر این عقیده است که ایران ظرفیت حمله به اهداف مورد نظر از طریق ونزوئلا، آسیا، اروپا و خاورمیانه را دارد.

ترجمه: تحریریه دیپلماسی ایرانی /10

منبع: واشینگتن پست

 

نظر شما :