صالحی: پرونده هستهای به نفع ایران تمام خواهد شد
وزیر امور خارجه تاکید کرد: در مذاکرات با ایران، طرف مقابل چارهای جز تفاهم ندارد، در غیر این صورت به جای تعامل، انتخاب بعدی تقابل است که فکر نمیکنم هیچ عقل سلیمی بعد از تحولات منطقه به دنبال تقابل باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایسنا، علیاکبر صالحی، وزیر امور خارجه کشورمان درباره نشست کارشناسان ایران و 1+5 در مسکو که قرار است امروز (دوشنبه) در استانبول برگزار شود، اظهار کرد: بر اساس توافقی که در مذاکرات مسکو میان دو طرف صورت گرفت، قرار شد نشست کارشناسی فنی، حقوقی و سیاسی میان کارشناسان دو طرف در استانبول برگزار شود تا برخی جزئیات فنی را دو طرف با یکدیگر به بحث بگذارند تا یک چارچوب کاری به دست آید و پس از آن نتیجه به نشست معاونان و نشست اصلی ایران و 1+5 در آینده ارجاع داده شود.
پرونده هستهیی، به نفع ایران خاتمه خواهد یافت
وی درباره برگزاری نشست کارشناسان ایران و 1+5 همزمان با آغاز تحریمهای یک جانبه از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا علیه ایران تصریح کرد: همیشه تاکید کردهام که پرونده هستهیی ایران به نفع جمهوری اسلامی خاتمه خواهد یافت. 10 سال است ملت ایران این مسیر را طی میکنند و همچنان رو به جلو هستند. هرچند با دشواری، اما در پیشرفت فنآوری صلحآمیز هستهیی رو به جلو هستیم.
صالحی در پاسخ به اینکه مجلس شورای اسلامی در طرحی که قرار است در صحن علنی مطرح شود، دولت را مکلف به تجهیز تعدادی از شناورهای دریایی کشور به قابلیت طی مسیرهای طولانی بدون سوختگیری کرده است، گفت: بنده روز یکشنبه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی حضور پیدا کرده بودم که این موضوع را شنیدم و از جزییات آن مطلع نیستم.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به پیشرفتهای تکنولوژی هستهیی و تاثیر آن در صنایع دیگر اظهار کرد: این نشانه دستاوردهای عظیمی است که کشور به دست آورده است و معتقدم در بعد سیاسی هم بالاخره مساله حل خواهد شد.
صالحی در پاسخ به اینکه شما همواره نگاهی خوشبینانه و توام با صبر را در بحث هستهیی ایران، مذاکرات مربوطه و تحریمهایی که در این رابطه علیه ایران اعمال شده است داشتهاید، اما دیدگاههایی وجود دارد که معتقد است مذاکرات تازه ایران و 1+5 به سمت بنبستی دیگر حرکت میکند، خاطرنشان کرد: من اطمینان دارم به لطف خداوند و با شناخت و مجموعه اطلاعاتی که در اختیار دارم، چارهای جز حل دیپلماتیک و سیاسی مساله هستهیی ایران نیست. شاید این مساله با فراز و نشیبهایی روبرو بوده باشد، اما در مجموع معتقدم در مسیر حل و فصل آن حرکت میکنیم و طرف مقابل هم چارهای جز تفاهم با ایران ندارد، در غیر این صورت به جای تعامل انتخاب بعدی تقابل خواهد بود که فکر نمیکنم هیچ عقل سلیمی بعد از تحولات منطقه و اتفاقاتی که رخ داده است به دنبال تقابل باشد.
من اطمینان دارم به لطف خداوند و با شناخت و مجموعه اطلاعاتی که در اختیار دارم، چارهای جز حل دیپلماتیک و سیاسی مسئله هستهیی ایران نیست. شاید این مساله با فراز و نشیبهایی روبرو بوده باشد، اما در مجموع معتقدم در مسیر حل و فصل آن حرکت میکنیم و طرف مقابل هم چارهای جز تفاهم با ایران ندارد، در غیر این صورت به جای تعامل انتخاب بعدی تقابل خواهد بود که فکر نمیکنم هیچ عقل سلیمی بعد از تحولات منطقه و اتفاقاتی که رخ داده است به دنبال تقابل باشد.
برای دفاع از حقوق مان درنگ نمیکنیم
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با بیان اینکه میخواهیم نتیجه برد ـ برد را شاهد باشیم به تهدیدها علیه ایران اشاره کرد و گفت: ایران همواره برای دفاع از حقوق و حاکمیتش درنگ نخواهد کرد و آنها باید بدانند ملت و نظام ایران بیدار است. بارها تاکید کردهایم که ما به دنبال تعامل هستیم و از تقابل استقبال نمیکنیم. اما اگر بخواهند غیرعقلانی عمل کنند بدانند جمهوری اسلامی ایران به زیبایی از کیان خود دفاع خواهد کرد، مثل جنگ تحمیلی.
وزیر امور خارجه کشورمان، ادامه داد: البته معتقدم به آنجا نخواهیم رسید. تحولات منطقه و بینالمللی و انتخابات آمریکا مسائلی هستند که در ارتباط با یکدیگر میتوانند تحلیل شوند. این تحولات گاهی با کندی و گاهی به سرعت آثاری را به جای میگذارد.
از جنود حق و به دنبال حقیم
صالحی با اشاره به نگاه خوشبینانه و مثبتش به مسائل و تحولات از جمله موضوع هستهیی کشورمان در 10 سال گذشته تاکید کرد: ناامیدی از جنود ابلیس است، اما ما از جنود حق هستیم و بر اساس آیه "حسبن الله و نعم الوکیل..." زمانی انسان ناامید است و تردید دارد که فکر کند باطلی را میخواهد حق جلوه دهد، اما ما معتقدیم که بر حق و به دنبال حقیم.
وی خاطرنشان کرد: ملت ایران همواره ثابت کرده است که در طی زمان از کیان و تمامیتاش دفاع کرده است و به هیچ وجه متجاوز نبوده است. معتقدم ما از این بحران عبور خواهیم کرد اما اگر بخواهیم به این روند سرعت دهیم باید یکسری اقدامات را انجام دهیم، از جمله اینکه باید انسجام درونی و پرهیز از اختلافات به طور جدی دنبال شود.
وزیر امور خارجه کشورمان با انتقاد از برخی رسانهها در ایجاد فضاهای غیرواقعی و انتقال آن به جامعه گفت: این روزها شاهد برخی گلهمندیهای نابجا در فضای رسانهای کشور و ایجاد داستانهای غیرواقعی و غیرضروری هستیم. از جمله آنچه در رابطه با سفر بنده به قبرس و یا سفر رئیسجمهور به برزیل مطرح شد. متاسفانه مسائلی بیان میشود که خلاف واقع و در جهت وحدت ملی نیست.
این روزها شاهد برخی گلهمندیهای نابجا در فضای رسانهای کشور و ایجاد داستانهای غیرواقعی و غیرضروری هستیم. از جمله آنچه در رابطه با سفر بنده به قبرس و یا سفر رئیسجمهور به برزیل مطرح شد. متاسفانه مسائلی بیان میشود که خلاف واقع و در جهت وحدت ملی نیست.
صالحی ادامه داد: این رویکردها خلاف اصل انقلاب اسلامی است که اصول اخلاقی را دنبال میکند. البته معتقدم این رویکردها جدای از انتقاد سالم و بیطرفانه و مبتنی بر مسائل شخصی است. انتظار است در این برههی حساس، مجموعه دستاندرکاران، سیاستمداران، اصحاب رسانه، خیرخواهان جامعه، نخبگان و علما دست به دست هم دهند و یک صدا در مقابل هجمه ناجوانمردانه غرب علیه کشور بایستند. باید اختلافها را به بعد موکول کنیم و اجازه دهیم تا کشور از این مرحله به سلامت عبور کند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره وحدت میان مسئولان تاکید کرد: یکی از شروط اساسی عبور از بحران، وحدت و انسجام میان مسئولان و دستاندرکاران است و من باور دارم که ملت ایران سرافرازانه از این مسئله عبور خواهد کرد. البته همه باید هوشیار باشیم. تقدیر دست خدا است، اما تدبیر با ماست و باید تدبیر درست را انجام دهیم.
سازمان حج و زیارت متولی پیگیری قطع صدور ویزا برای حجاج ایرانی از سوی عربستان است
وی در ادامه این گفتوگو در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه دولت عربستان صدور ویزا برای حجاج ایرانی را قطع کرده است، بدون اشاره به دلیل این امر خاطرنشان کرد که سازمان حج و زیارت متولی این امر است و این مسئله را پیگیری میکند.
صالحی گفت: اگر این سازمان نیاز به همکاری وزارت امور خارجه داشته باشد، اقدامات لازم را انجام خواهیم داد، اما باید صبر کنیم تا گزارش کامل این مسئله از این سازمان به ما ارائه شود.
از همه کشورهای عضو، برای شرکت در اجلاس سران غیرمتعهدها دعوت میکنیم
وی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه برخی اخبار درباره اینکه ایران قصد ندارد از عربستان سعودی برای شرکت در اجلاس سران جنبش غیرمتعهدها در تهران دعوت به عمل آورد، مطرح شده است، با رد این اخبار تاکید کرد: برگزاری این اجلاس در ایران ارتباطی با مسائل دو جانبه ندارد. ایران میزبان این اجلاس است و بر اساس وظایفش و کمیتهای که در نیویورک مسائل اداری را پیگیری میکند و از همه کشورهای عضو برای شرکت در این اجلاس دعوت به عمل میآید.
رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در ادامه درباره موضع ایران نسبت به نتایج نشست ژنو درباره سوریه، گفت: بنده قبل و بعد از برگزاری این نشست با آقای کوفیعنان تلفنی صحبت کردم و دیدگاههای ایران را به او منتقل کردم، همچنین مواضعمان را به همتای روس خود اعلام کردم که "ما کاملا مخالف دخالت دیگران در امور داخلی کشورها هستیم."
وی اضافه کرد: متاسفانه برخی دخالتها در امور کشورها در حال تبدیل شدن به یک رویه در فضای بینالمللی است که از سوی برخی قدرتها خودخواهانه دنبال میشود. اگر این رویه ادامه پیدا کند دیگر سنگ روی سنگ بند نمیشود و عملا مقررات و کنوانسیونهای بینالمللی اعتبارشان را از دست میدهد.
صالحی تاکید کرد: دولتهای غربی با برخی رفتارها در حال خارج شدن از محدوده متعارف رفتارهای بینالمللی هستند به شکلی که در واکنش به این رفتارها حتی چین و روسیه حساسیت و واکنش نشان دادند و برای جلوگیری از آن محکم ایستادهاند.
وی خاطرنشان کرد: به آقای عنان گفتم ایران ضمن اینکه میخواهد مطالبات بر حق مردم سوریه از سوی دولت این کشور تامین شود تاکید دارد که دولت با معارضان به گفتوگو بنشیند و حکومت وحدت ملی تشکیل دهند. اگر تصمیم بر تغییری در کشوری صورت گیرد باید از مسیر دموکراتیک و انتخابات و به صورت طبیعی صورت گیرد.
به آقای عنان گفتم ایران ضمن اینکه میخواهد مطالبات بر حق مردم سوریه از سوی دولت این کشور تامین شود تاکید دارد که دولت با معارضان به گفتوگو بنشیند و حکومت وحدت ملی تشکیل دهند. اگر تصمیم بر تغییری در کشوری صورت گیرد باید از مسیر دموکراتیک و انتخابات و به صورت طبیعی صورت گیرد.
مساله سوریه باید با راهحلی سوری ـ سوری حل شود
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: بشار اسد تا سال 2014 رییسجمهور سوریه است و برخی صحبتها از سوی برخی سیاستمداران که میگویند فلان فرد باید برود و به جایش فرد دیگری بیاید، دخالت در امور داخلی کشورهاست و ما به آقای عنان گفتیم که مسئله سوریه باید با راهحلی سوری ـ سوری حل شود و مجموعه نشستهای بینالمللی میتواند زمینه گردهمآوردن طیفهای مختلف در کنار یکدیگر در سوریه را فراهم کند، نه اینکه محلی باشد برای دخالت در امور آن کشور. آن چه که ما از سوی برخی کشورها در این نشستهای بینالمللی میبینیم پیگیری منطق زور است، اما دیگر زمان به کارگیری چنین منطقی گذشته است.
صالحی گفت: آقای عنان نیز قول داد که مسئله سوریه باید از راهحلی سوری ـ سوری و با سیر طبیعی حل و فصل شود و تغییرات در قالب انتخابات و روشهای دموکراتیک صورت گیرد و معارضان به گفتوگوی با دولت بنشینند.
وی همچنین اظهار کرد: آقای عنان ابراز تمایل کردند که در آینده نزدیک ملاقاتی با بنده داشته باشند. این ملاقات یا در سفر ایشان به تهران و یا سفر بنده به ژنو صورت خواهد گرفت.
نظر شما :